Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejkrásnější jarní vůně, díky kterým zapomenete na splíny. Tyhle omámí vás i vaše okolí

21. dubna 2020 | 06:00

Kdy jindy vsadit na květinové vůně než právě nyní? Odložte proto těžší kořeněné vůně a dejte přednost svěžím tónům, které vám zvednou náladu! Tohle je náš výběr nejvoňavějších jarních parfémů. Který bude ten váš?

Nejenže s příchodem jara měníme svůj šatník, ale rovnou děláme pořádek i ve svých kosmetických taštičkách. Tmavé rudé rtěnky měníme za růžové, klasický make-up nahrazujeme lehčím BB krémem a z těžších kořeněných vůní přesedáme na svěží květinové. Pokud ještě nemáte ten pravý parfém, se kterým byste si zpříjemnila letošní jaro, možná vám pomůže náš výběr!

Jarní vůně jsou charakteristické svou jemností a svěžestí, bývají spíše sladší. Nejčastěji se v dámských parfémech objevují vůně květů růží, pivoněk, jasmínu, fialek nebo magnolií. Škála je opravdu obrovská, a tak je potřeba všechny parfémy nejprve pořádně očichat, abyste našla ten pravý pro vás. Při výběru si dejte opravdu záležet, může se stát, že vás na první přivonění parfém okouzlí, ale po pár hodinách vám bude protivný. Proto parfém zkoušejte vždy na vlastní pokožce, kde se vůně pořádně rozvine. Na papírku může vonět zase úplně jinak.

A jaké jarní vůně vedou u nás v redakci?

Nedáme dopustit na nesmrtelnou klasiku v podobě toaletní vody Light Blue značky Dolce & Gabbana. Z květin v redakci milujeme růže, proto je jedním z našich favoritů dámská vůně Eau de Cologne Spray Rose značky 4711. Zamilovaly jsme se také do pivoněk! Jestli je milujete i vy, skvělou volbou pro vás bude toaletní voda Pivoine od L’Occitane. Pokud patříte mezi milovnice niche parfémů, rozhodně vybírejte ty od značky Jo Malone. Vůně jsou sice dražší, ale zato originální a návykové. Milovnice ovocných vůní zase potěší parfémovaná voda Authentic značky Abercrombie & Fitch.

Na další jarní vůně se podívejte do fotogalerie:

Autor: Aneta Valešová