Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krémy a gely proti celulitidě fungují, chce to ale trpělivost. Jaké si vybrat?

13. srpna 2019 | 06:00

Zadek a stehna bez pomerančové kůže by si přála každá z nás. Tento problém trápí jak hubené, tak silnější ženy a občas je to nekonečný boj. Klíčem k úspěchu je pravidelný pohyb a vyvážená zdravá strava, ale trochu vám mohou pomoct také různé krémy a gely. Vybraly jsme pro vás ty nejlepší.

Hned na úvod vás ale musíme upozornit, že se nemůžete spoléhat pouze na gely a krémy, ty zázraky opravdu neumějí. Proti celulitidě musíte bojovat hlavně pohybem a změnou svého jídelníčku. Jakákoliv zvýšená fyzická aktivita, dostatečný pitný režim a vyloučení nezdravých smažených a kalorických jídel, to vše je klíčem k úspěchu. Potřebujete zkrátka probudit metabolismus a rozproudit lymfu.

Trochu vám mohou pomoct také různé krémy a gely. Určitě ale nepočítejte s tím, že během jednoho bude celulitida pryč. Chce to trpělivost a čas. Tím, že je aplikujete formou důkladné masáže, se problematická místa prohřejí a prokrví, a tak dojde k "urovnání" nerovnoměrné tukové vrstvy.

Jak provádět masáž proti celulitidě?

Nohy a zadeček masírujte vždy krouživými pohyby odspoda směrem nahoru. Důležitá je pravidelnost, a tak si masáž dopřejte klidně každý den a jednou týdně si udělejte tělový peeling, který vaši pokožku zbaví odumřelých buněk. Vedle toho, že tyto krémy a gely fungují na principu prokrvení kůže, také pokožku hydratují a vyhlazují, a tak rázem bude vypadat lépe.

Ty nejlepší krémy, gely a séra proti celulitidě najdete ve fotogalerii:

Můžete vyzkoušet také přípravky s kofeinem nebo s výtažky z chilli, které pokožku prohřívají do hloubky. Pomoct vám mohou také různé masážní přístroje, masážní rukavice nebo hrbolkaté nástavce. Po použití krémů celulitida sice úplně nezmizí, ale ďolíčky mohou být jemnější a méně viditelné. Jak už jsme ale zmínily, je potřeba krémy používat pravidelně a být trpělivá.

Autor: Aneta Valešová