4 sporty, které zničí vaši celulitidu. Víme, že fungují!

  • 4 sporty, které zničí vaši celulitidu. Víme, že fungují!
    6. dubna  2018 
     06:00

    Celulitida je noční můra, které se chcete zbavit za každou cenu, i kdybyste měla za to utratit majlant. Než se rozhodnete utrácet, vyzkoušejte běhání, jízdu na kole a další sporty. Jak fungují proti pomerančové kůži a co musíte dodržet, aby vám cvičení opravdu pomohlo?

  • Nevzhledné dolíčky můžete vyskákat

    Na trampolínách si užijete mnohem více srandy než při běhání.
    Autor: Shutterstock.com

    Skoky na trampolíně patří k tomu nejlepšímu, co pro svůj lymfatický systém můžete udělat. Výskoky a dopady totiž fungují jako pumpa lymfatického systému. Díky tomu tělo dokáže odplavit větší množství škodlivých látek, které mají za následek právě celulitidu. Kromě toho si posílíte břišní svaly, paže, svaly pánevní a hlavně zadeček, stehna a lýtka. Skákat můžete, jak chcete. Lucie skákala pravidelně půl hodiny denně a už za měsíc viděla obrovské rozdíly. Dnes už tento problém neřeší. Zkusila jsem to také a po prvních týdnech jsem viděla velký rozdíl. Od té doby vřele doporučuji a skáču dál. Pokud se nezvládnete motivovat samy doma, zajděte si do fitness centra na trampolínky. Tam si při rytmické hudbě s instruktorem skvěle zaskáčete. Pro ty, kdo se vymlouvají na klouby, je tu jedna dobrá zpráva. Při skákání jsou klouby a šlachy méně zatěžovány než třeba při běhání.

  • Celulitida a běhání? Ano!

    .
    Autor: Shutterstock

    Pokud chcete běháním odstranit celulitidu, měla byste podle odborníků běhat do kopce nebo střídat kratší úseky v rychlejším tempu s rychlou chůzí. Takže žádný maraton, jak si mnohé z nás představují. Dlouhým a pomalým během dochází ke spalování tuků. A to se hodí vždycky, nebo ne? Jak začít, když běh bytostně nesnášíte? „Musíš začít rychlejší chůzí. Pak postupně zařazuješ pět minut chůze a pět minut běhu, až se nakonec dochodíš k běhání,“ radila mi s úsměvem třiatřicetiletá Lenka, která také s celulitidou bojovala a jako společníka si – i přes svou nenávist k němu – vybrala právě běh. Také jí to poradila kamarádka. A dnes? Běhá každý den. Postavu má jako lusk, jen přišla o poprsí. To se ale dá prý řešit mnohem snáz než celulitida. Výhodou je také fakt, že pomineme-li peníze vydané na sportovní oblečení a obuv, vás už finanční náklady u běhu trápit nemusí. Motivovat vás mohou zábavné aplikace, kterých je zdarma k dostání mnoho, např. Runkeeper, Sports tracker nebo Endomondo. Hlavně nezapomeňte na lahev s vodou a v chladném období myslete na správné běžecké oblečení, ať kromě celulitidy nemusíte ještě řešit i nachlazení nebo snad omrzliny.

  • Na kole za hladkými stehny – ne zadečkem!

    Na jaře jde hubnutí mnohem lépe, než v zimě. Sportu si budete užívat mnohem více a nebudete se do něj muset tolik nutit.
    Autor: Shutterstock.com

    Třetím tipem je jízda na kole. Ale... Aby fungovala na odstraňování celulitidy, musíte se překonat a vydržet alespoň 40 minut, než sesednete ze sedátka. Na začátečníka je to sice dost dlouho, ale zato nemusíte jezdit ani příliš rychle (postačí klasické volné tempo), ani moc do kopce. Co se přitom děje s vaším tělem? Při šlapání trénujete hlavně přední část stehna a lýtkové svaly. Naopak zadní část stehna posilujete pouze v případě, pokud máte pedály s pevným uchycením a taháte je směrem nahoru. Pokud vás trápí hrbolky v oblasti zadečku, pak zvolte předchozí aktivity, protože cyklistika vám s touto partií příliš nepomůže.

  • Zkuste hluboké dřepy!

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    „Pravidelný sport rozproudí krevní a lymfatický systém (druhý zmíněný nemá jiný motor než pohyb svalstva), urychlí odplavení odpadních látek, posílí svaly, prokrví, a tím vyživí kůži a zmenší tukové pneumatiky a polštářky,“ vysvětluje trenérka fitness pro ženy Contours Markéta Brožová. Na posílení hýžďových svalů doporučuje každý den tři série hlubokých dřepů s předkročenou levou nebo pravou nohou.

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji