Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Lacláče a džínová bunda od přítele: Jaké další hity z 90. let se vracejí do módy?

  • 29. srpna 2016 | 06:00

    Po bláznivých osmdesátkách, které byly plné třpytek a kudrnatých vlasů, přišla na scénu o něco umírněnější a přirozenější léta devadesátá. Jejich styl se vyznačoval volnějšími outfity, vysokými džínami a grunge lookem. Topmodelka Kate Moss se stala symbolem ležérnosti a hvězdy jako Cindy Crawford dokazovaly, že i v jednoduchosti je krása. Ať už jste si styl 90. let zamilovaly či nikoliv, letos se mu určitě nevyhnete. Vintage džíny, choker náhrdelníky i hnědá rtěnka jsou zpět, jen v modernější a působivější podobě. 

  • Choker náhrdelník

    Takto vypadal choker tak, jak si jej pamatujeme z devadesátých let.
    Autor: archiv firem
    Pokud jste v 90. letech neměla umělohmotný černý náhrdelník kolem krku, jako byste ani nebyla. Letos tyhle ozdoby zaznamenaly velký návrat. Kromě klasických umělohmotných modelů se nosí delší zavazovací, barevné nebo vícevrstvé. Choker se nosí k jednoduchému outfitu, kterému okamžitě dodá styl a pravý vintage šmrnc.
  • Lacláče

    Lacláče byly hit!
    Autor: archiv firem
    Jsou pohodlné, trendy, a zatímco ženy je milují, muži je nikdy nepochopí. O čem je řeč? Přece o džínových lacláčích. Ani Brenda a Kelly ze seriálu BH 90210 se bez nich neobešly. Pokud v nich chcete zazářit i dnes, vsaďte na modely s crazy nášivkami a dlouhými nohavicemi. Kromě denimových šortek se nosí i lacláčové šaty v různých barevných tónech.
  • Mom džíny

    Symboly devadesátých let. Mom džíny a Přátelé.
    Autor: archiv firem
    Seprané džíny volného střihu jsou jasným symbolem devadesátek. Rok 2016 hlásí jejich velký comeback. Pravda je, že vintage kalhoty sluší spíš velmi štíhlým ženám. Pokud tedy nemáte postavu topmodelky, raději se držte svých oblíbených tmavých skinny džínů. Jestliže si na mom džíny přece jen troufáte, doplňte je o boty na podpatku, bílé tričko s nápisem a koženou bundu. Nosí se světlé, tmavé i roztrhané. Dokonce se vrátily i džíny roztržené těsně pod zadkem, které se hodí spíš pro mladší generace…
  • Květované šaty s trikem

    Nosila jste také květované šaty s tričkem?
    Autor: archiv firem
    Šaty s jemnými kvítky, špagetovými ramínky a áčkovým střihem byly v 90. letech módním must have. K dívčím šatům se stejně jako tenkrát nosí jednoduché bavlněné tričko. Takový look vám vmžiku ubere i několik let! Outfit zkombinujte s bílými teniskami, džínovou bundou, chokerem a můžete směle vyrazit do víru velkoměsta.
  • Topy s tenkými ramínky

    Topy s tenkými ramínky byly in!
    Autor: archiv firem
    Lehounký top se špagetovými ramínky působí žensky a sexy. Představitelky z Přátel si v 90. letech pod podobné topy dokonce nebraly ani podprsenku, což zajisté zvyšovalo televizní sledovanost. Letos se nosí hlavně saténová tílka s jemnou krajkou připomínající negližé. Pokud ale máte silnější paže, vsaďte raději na delší rukáv.
  • Metalická


    Metalická móda je opět v módě!
    Autor: archiv firem
    Metalická minisukně a krátký top tvoří šílenou kombinaci 90. let. Nosily se pastelové barvy, kontrastní materiály a kotníkové ponožky. Přestože takový outfit zní spíš jako úlet z osmdesátek, můžete ho směle transformovat i do dnešní doby. Právě letošní podzimní kolekce jdou metalickým materiálům naproti. Abyste působila vkusně a trendy, vystačíte si s jedním lesklým prvkem.
  • Džíska od přítele

    Každá musela mít džísku od přítele!
    Autor: archiv firem
    Zapomeňte na vypasovanou džínovou bundu do pasu. Stejně jako v 90. letech, i letos se nosí oversized (o číslo nebo dvě větší) bundy, které vypadají jako vypůjčené z přítelovy skříně. Nosí se k upnutějšímu outfitu a stejně jako v devadesátkách jsou i letos v kurzu nášivky, nápisy a sepraný denim.
  • Crop topy

    d
    Autor: archiv firem
    Pokud si můžete dovolit ukázat výstavní ploché bříško, pak si určitě pořiďte crop top (krátký top). Návrat triček odhalujících pupík trvá už několik sezon, a přestože si je může dovolit jen málokdo, už nějakou dobu se v kolekcích drží. Krátký top kombinujte jen s modely s vysokým pasem, jinak byste spíš než jako Keren ze seriálu Krok za krokem vypadala jako Britney Spears z roku 2000.

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.