Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trendy účesy letošního roku: S jakým střihem a barvou nešlápnete vedle?

Trendy účesy letošního roku: S jakým střihem a barvou nešlápnete vedle?
4. ledna 2023 | 06:00

Trendy se neustále mění, a co bylo in minulý rok, nemusí být letos. Pokud přemýšlíte nad novým střihem nebo barvou, poradíme vám, pro co se rozhodnout. Tohle jsou nejžhavější vlasové trendy letošního roku, se kterými nešlápnete vedle! Pro který se rozhodnete?

Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy a každému z nás záleží na tom, co na hlavě nosí. Toužíte svým vlasům dodat nový trendy nádech? Tohle jsou nejžhavější účesy pro letošní rok:

Video: Jak šikovně zamaskovat odrosty?

Video se připravuje ...
Jak zamaskovat odrosty • VIDEO: Vlastní

Mullet

Mullet neboli účes "na Jágra" budil v minulosti spíše rozpaky, dnes patří mezi nejvíc trendy účesy. Tento pánský účes uvedly zpátky do hry převážně ženy a mohli jsme jej vidět například na zpěvačkách Miley Cyrus, Billie Eilish nebo Rihanně. Pokud jste i vy srdcem tak trochu rebelka a nebojíte se experimentovat, je tento účes jako stvořený přímo pro vás.

Mikádo

Tento praktický účes se řadí už několik sezon mezi nejžhavější trendy účesy a letos tomu nebude jinak. Tento střih působí vzdušně a hravě a záleží už jen na vás, jestli zvolíte hladké mikádo nebo vlasy natočíte do sexy beach waves. Skvěle bude také vypadat jak s pěšinkou uprostřed, tak na bok. Tento účes vypadá zkrátka dobře v jakémkoliv provedení a není s ním tolik práce. Můžete ho vyfoukat přes kulatý kartáč, navlnit pomocí žehličky nebo ho zkrátka jen rozcuchat prsty. Letos se bude navíc nosit zarovnané mikádo, zapomeňte tedy na střih, kdy bylo vepředu delší a vzadu kratší. 

Dokonalé lokny

Pokud jste se letos nerozhodla pro velkou změnu a rozhodně nechcete své vlasy stříhat, u dlouhých vlasů budou letos zásadní dokonalý objem a lokny. Velkým trendem bude takzvaný "motýlí střih", kdy jsou vlasy sestříhány stupňovitě a vlny natočíte směrem z obličeje. 

Ofina

Ofina rozděluje lidi na dva tábory – jedni ji milují, druzí k smrti nenávidí. Pokud tedy toužíte po změně a nechcete hned měnit svůj odstín, ofina pro vás bude tou pravou volbou. Ať už zvolíte krátkou, hustou, delší prostříhanou nebo univerzální patku, neuděláte chybu. Nejvíc trendy budou však baby ofina, tedy krátká, nebo ofina připomínající záclonu. Ta rámuje váš obličej z obou stran a pomůže vám zúžit obličej. Než se však k ofině rozhoupete, raději se poraďte se svým kadeřníkem o tom, která varianta vám bude sedět nejlépe.

Shag

Pro shag je charakteristický vrstvený střih vlasů, kdy jednotlivé vrstvy mají různé délky. Vlasy jsou u kořínků bohatší, jejich objem se ale postupně směrem ke kořínkům zmenšuje a prameny vlasů se ztenčují. Vzniká tak zajímavý efekt řídkých výrazných pramenů, které je ještě možné zvýraznit „slepením“ do pramenů pomocí vlasového stylingu.

Barvy vlasů 2023: Co je letos in?

Žhavým odstínem letošního roku bude zimní zlatá. Tato barva je vhodná pro všechny středně až tmavě hnědé vlasy. Bude vypadat skvěle jak na kratších, tak delších vlasech. Nenechte se zmást názvem. Zimní zlatou nevynosíte pouze v chladnějších měsících, trendy bude po celý rok. Stejně jako minulý rok také během toho letošního budou v kurzu měděné odstíny.

Blondýnky, které chtějí oživit svou barvu, mohou zkusit jahodovou blond, v kurzu ale bude také ta platinová nebo odstín s názvem Buttercream, tedy taková barva, která připomíná vanilkový krém. Stejně jako každý rok i letos budou v kurzu pastelové barvy. Pokud se bojíte razantnější změny, můžete vyzkoušet barvy na vlasy ve spreji, které se rychle vymývají. 

Ať zvolíte jakýkoliv odstín, mějte na paměti, že základem jsou zdravé a lesklé vlasy. Dopřejte jim tedy pravidelnou péči u svého kadeřníka a nezapomínejte používat kvalitní vlasovou kosmetiku. Protože zdravé vlasy jsou vždycky mnohem víc než trendy odstín! A pokud se vám navíc objevily šediny, nepanikařte. Dnes se na šedivé vlasy nahlíží jako na trendy záležitost a běžně se šedinami vystupují také celebrity, které se s nimi nebojí vyjít rovnou na červený koberec.

Vše pro krásné vlasy najdete za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová