Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vyzkoušeno: Černá maska z uhlí! Opravdu vás zbaví černých teček a akné?

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno: Černá maska z uhlí! Opravdu vás zbaví černých teček a akné?
VIDEO: Andrea Zelníčková
20. srpna 2016 | 06:00

O korejské masce z bambusového uhlí jsem už několikrát četla, a tak jsem se rozhodla ji konečně vyzkoušet. Jak se nanáší, kolik stojí a jestli opravdu funguje – to se dozvíte ve videu!

O černé slupovací masce jsem toho slyšela už hodně. Některé ženy na ni nedají dopustit, jiné tvrdí, že není ničím výjimečná. A proto jsem se rozhodla ji konečně vyzkoušet na vlastní kůži! Balení s deseti malými pytlíčky na jedno použití pořídíte na e-Bay nebo Aliexpress v přepočtu zhruba za 30 až 40 korun.

Nanášení

Maska je černá, tekutá a poměrně lepivá, a tak si dávejte pozor, ať si s ní nezašpiníte kromě prstů i tričko a půlku koupelny, jako se to povedlo mně. Masku nemusíte nanášet na celý obličej, stačí jen na kritická místa, kde se nejvíce ucpávají póry a tvoří akné. Naneste opravdu silnou vrstvu, aby se pak dala maska snadno sloupnout. Ideálně naneste rovnou celý obsah pytlíčku, protože kamkoliv ho pak otevřený schováte, umatlá všechno kolem sebe.

Nezapomeňte si před samotným nanášením opravdu důkladně vyčistit pleť od make-upu, jinak se maskou akorát tak odlíčíte, ale na samotné čištění pórů nedojde. Když už vypadáte skoro jako Batman nebo hráč amerického fotbalu, nechte masku 15 až 20 minut zasychat.

Sundání

Když už vás obličej táhne tak, že se nemůžete ani pousmát, je na čase masku sundat. Jednoduše ji sloupnete. Netrhejte ji příliš rychle! Počítejte s tím, že to není úplně příjemné. Při sloupávání si totiž trháte jemné chloupky na obličeji, a to trochu štípe. Každopádně se to dá vydržet a rozhodně to bolí méně než třeba vytrhávání obočí nebo depilace nohou.

Výsledek

Po strhnutí byste na masce měla vidět nečistoty, které vám z pleti vytáhla. Já jsem už po první aplikaci měla pleť o hodně jemnější a čistší. Při detailním zkoumání na denním světle jsem zjistila, že černé tečky kolem nosu téměř zmizely. Nutno ovšem dodat, že mám poměrně hezkou pleť a na černé tečky ani akné příliš netrpím. Nemohu tedy posoudit, zda by černá maska pomohla i ženám, které mají s pletí problémy.

Já jsem maximálně spokojená a mám v plánu teď masku používat alespoň dva měsíce dvakrát týdně. To by v tom byl čert, aby s černými tečkami nezmizely ruku v ruce i  vrásky na čele, které si teď každý den důkladně prohlížím.