Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Blondýnky, pozor: Víme, jak správně barvit odrosty!

Video se připravuje ...
Kadeřník salonu Papilio Míra Kozák vám ukáže, jak správně barvit odrosty
VIDEO: Adam Balažovic
16. ledna 2016 | 06:00

Docílit ideální blond barvy je opravdu složité. I obyčejné barvení tmavých odrostů se pro blondýnku může stát noční můrou. Proto jsme poprosily odborníka, aby nám ukázal, jak správné barvení vypadá, a prozradil nám pár tajných fíglů.

Fialový pomocník

Kvalitní kadeřník pozná, jaká je hloubka tónu vašeho odrostu, a podle toho vybere barvu. Pokud jste se rozhodla zbavit se odrostů pomocí barvy z drogerie, je to trochu risk, který se ne vždy vyplatí. Rozhodně nepočítejte s tím, že výsledná barva bude přesně odpovídat obrázku na krabičce.

Pokud vám barva chytne příliš do žluta, můžete si chladnější tón vlasů "vyčarovat" díky speciálním fialovým šamponům. Tyto tónovací šampony poslouží i ženám, které chodí na barvení do kadeřnictví, protože studený tón vlasů se bude postupně vymývat a šampon vám ho navrátí. Jen pozor na to, že fialové šampony dost vysušují vlasy, protože v sobě mají určité procento peroxidu. Odborníci tedy nedoporučují nechávat je působit déle než 5 až 6 minut a doporučují používat je jednou za 3 až 4 mytí vlasů.

Velký odrost, velký problém

Nenechávejte vlasy odrůstat příliš dlouho. Odrosty barvené po čtyřech měsících se nedokážou správně vybarvit, protože teplo od hlavy, které pomáhá barvě působit, na ně nedosáhne. Ideální je barvit 6 až 7 týdnů staré odrosty.

Tip pro barvení doma

Při barvení doma dbejte na to, aby obarvené vlasy nebyly příliš nalepené na sobě. Rozhodně je nesvazujte do culíku. Je potřeba jim dodat vzduch a prostor, aby mohla barva správně oxidovat. Díky tomu docílíte těch nejlepších výsledků.