Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trendy zimní kabáty: Které lichotí právě vaší postavě?

  • Video se připravuje ...
    11. ledna 2016 | 06:00

    Na nákup zimního kabátu rozhodně ještě není pozdě. Všechny zimní kousky jsou teď navíc v akčních cenách, takže si ke kabátku klidně můžete pořídit i stylovou maxišálu nebo nové rukavice. Mezi kterými střihy ale vybírat? Zeptaly jsme se stylistky Zoot Alžběty Pěkné, které typy kabátů jsou letos nejvíce in a jaké sluší různým postavám.

  • Kabáty s asymetrickým zapínáním

    Mezi velké trendy letošní zimy patří bezesporu takzvané kabáty křiváky. Takové kabáty svou asymetrií hravě zamaskují příliš velké poprsí nebo vystouplé bříško a zároveň i zúží celou postavu. Kabát můžete nosit zapnutý až ke krku spolu se šálou nebo ležérně rozepnutý, aby vynikly špičaté klopy.
    Bonprix, 1499 Kč
    Autor: archiv firem
  • Kožichy

    Dalším výrazným trendem loňské i letošní sezony jsou umělé kožichy, které však sluší pouze ženám s chlapeckými křivkami. Pokud tedy máte větší zadeček, široké boky nebo ramena, rozhodně se kožíškům vyhněte. V opačném případě kožíšky kombinujte například s celočernými outfity, elegantními šálami a klobouky.
    Zoot.cz, 1659 Kč
    Autor: PP
  • Zavinovací kabáty

    Stejně jako kožichy, i zavinovací kabáty jsou jedním z nejvýraznějších trendů posledních dvou let. Na rozdíl od kožichů ale sluší úplně všem. Díky zavazování v pase vám vytvarují siluetu a skvěle sedí každé postavě, i když jsou ležérně otevřené. Zamilujete si je i pro jejich univerzálnost. Hodí se k elegantním, běžným i sportovním outfitům, skvěle je doplňují různé typy šál, čepic i klobouků.
    Zoot.cz, 2759 Kč
    Autor: PP
  • Parky

    Na módním výsluní se stále ještě drží casual parky. Ty se skvěle hodí k džínám a farmářským botám nebo teniskám. Stejně jako zavinovací kabáty, tak i parky lichotí téměř všem. Dají se totiž šikovně stáhnout v pase, a zamaskují tak nedostatky.
    F&F, 999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Oversized kabáty

    Posledním žhavým trendem jsou oversized kabáty, kterých se spousta žen stále ještě bojí. Oversized kabát sice nemá zeštíhlující účinky, ale dokáže některé partie rafinovaně zamaskovat. Ve spojení s úzkými džíny, kotníčkovými botami a maxišálou tvoří stylovou městskou uniformu, kterou si každá žena zamiluje.
    Promod, 899 Kč
    Autor: archiv firem

Klíčová slova:  trendy, kabáty, zima, oblečení, postava, móda, kabát
Diskuse ke článku
.