Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test krémů na ruce: Stačí vám i ty nejlevnější?

  • 9. ledna 2016 | 06:00

    V lednu uhodily mrazy a naše ruce dostávají pořádně zabrat. Proto nezbývá nic jiného než mazat, mazat a znovu mazat. Otestovaly jsme širokou škálu krémů různých cenových kategorií. Stačí vám ten za padesát korun nebo se vyplatí si připlatit?

  • Editorka Markéta testovala:

    Dove Derma Spa krém na ruce Goodness, 115 Kč (75ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Dove Derma Spa Goodness, 115 (75 ml)

    Málo, ale příjemně voní. Když se namažete, budete mít pocit, že ruce jsou příliš mastné, ale nebojte, hned to přejde a vy směle můžete začít i listovat knihou, protože krém se rychle vstřebá. Voní příjemně mýdlově, takže vás to neruší. Hydratuje dostatečně, a navíc se nebudete bát ho používat, protože není drahý. Vřele doporučuji!

    Ahava, 370 Kč (100 ml)

    Ahava Minerální krém na ruce, 370 Kč (100ml), koupíte na ww.ahava.cz
    Autor: archiv firem
    Krém, který prostě budete s radostí používat. Krásná krabička, stejně tak i tuba. Krém obsahuje minerály z Mrtvého moře a voní po zelených švestkách, což vlastně nevím, co je. Přidávají se i exotičtější tóny santalového dřeva a habru. Ten ale nedokážu úplně poznat. Krém je příjemný, ruce nezůstávají příliš mastné, dobře hydratuje, ale je prostě moc drahý.

    Mavala Mava+, 459 Kč (50 ml)

    Mavala Krém na ruce Mava+, 459 Kč (50ml), koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Cena přes 400 korun za pouhých 50 ml výrobku vás asi hned trochu odradí. Výrobce ale slibuje opravdu silnou ochranu před drsnými účinky vody, nepříznivého počasí a silných čisticích přípravků. Dobře se roztírá, voní tak trochu jako lékařská ordinace (což já mám ráda) a pokožka je opravdu příjemně ošetřena. Nejsem si ale jistá, zda mé ruce pocítily měkkost po celý dlouhý den. Když chcete utrácet, směle do toho!

  • Redaktorka krásy Brigita vyzkoušela:

    Bloomingville Summer Bloom, 599 Kč (75 ml)

    Bloomingville péče o ruce Summer bloom, 599 Kč (75ml), koupíte na www.bellarose.cz
    Autor: archiv firem
    Nádherný, čistý design tohoto krému mě zaujal na první pohled. Stejně tak oceňuji hliníkové balení, protože plasty nemám příliš v oblibě. Na druhou stranu – téměř šest set korun za krém na ruce, to je pro mě víc, než jsem ochotna dát. A to i přestože tento krém patří mezi ty nejlepší, které jsem vyzkoušela. Hydratuje na dlouhou dobu, stačí ho troška, a přestože je mastný, rychle se vsakuje.

    Le Petit Olivier, 117 Kč (75 ml)

    Le Petit Olivier ultra hydratační krém na ruce s bambuckým máslem, 117 Kč (75ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem
    Mastnější krém, který se delší dobu vsakuje, takže je ideální na noc. Ve dne vás možná, stejně jako mě, bude trošku prudit, že musíte chvíli počkat, než začnete sahat na klávesnici. Jinak ale krásně voní a slušně hydratuje.

    L´Occitane, med a mandarinka, 209 Kč (30 ml)

    L´Occitane Krém na ruce Med a Mandarinka, 205 Kč (30ml), koupíte na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem
    Krémy L´Occitane nejsou nikdy zklamáním. I tento obsahuje bambucké máslo, takže příjemně hydratuje, rychle se vsakuje a má nádherné balení, ideální do kabelky. Co si zamilujete, je jeho vůně, je opravdu výrazně cítit po mandarinkách. Co vás rozhodně bavit nebude, je cena přes 200 korun za pouhých 30 ml.

    Martina Gebhardt, 437 Kč (100 ml)

    Martina Gebhardt Heřmánkový krém na ruce, 437 Kč (100ml), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Jednoznačný vítěz mého testování. Heřmánkový krém má 100% bio složení, je balený v keramické dóze a je ho krásných 100 ml. To nejlepší, co na něm je, jsou ale jeho vlastnosti. Je velmi hutný, ale když ho nanesete na vlhké ruce, okamžitě se vsákne a zanechá je hebké a vyživené na dlouhou dobu, aniž by byly mastné. I navzdory své vyšší ceně jednoznačně stojí za to!

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Eucerin pH5, 159 Kč (75 ml)

    Eucerin pH5 Regenerační krém na ruce, 159 Kč (75ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Bez krému na ruce se v zimě neobejdu! I když poctivě nosím rukavice, stejně se mi kůže vysušuje, takže o ni musím pečovat mnohem víc než v jiných ročních obdobích. Regenerační krém Eucerin zatím působí skvěle jako prevence. Mažu se s ním už zhruba 14 dní a teď, když udeřily mrazy, jsou mé ruce předem chráněné. Vyhovují mi hutná konzistence, rychlé vstřebávání i příjemná nevtíravá vůně. A co je na tom nejlepší? Mám hebké ruce – jako dětskou...

    Oriflame Milk & Honey, 139 Kč (75 ml)

    Oriflame zvláčňující krém na ruce Milk and Honey Gold, 139 Kč (75ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    V zimě dávám přednost hutnějším krémům na ruce, a tento je spíše řidší. Nemůžu však říct, že by byl na pokožce nepříjemný. Naopak. Po pár použitích mi přišlo, že příjemně hydratuje, nelepí a opravdu dlouho intenzivně voní po medu. Přesto si ho schovám na teplejší měsíce, protože v mrazech mi zkrátka nevyhovuje.

    Vichy, 149 Kč (40 ml)

    Vichy krém na ruce a nehty, 149 Kč (40ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Malé roztomilé balení je jako stvořené do kabelky! Krém je určen pro hodně suché ruce, což je přesně můj případ. Trošku mi chybělo, že nebyl ani trochu mastný, ale naopak mi vyhovovalo, že po nanesení vůbec nelepil. Podle všeho působí i jako prevence vzniku skvrn, jestli to doopravdy funguje, však teď posoudit nemůžu. Ale představa je to krásná!

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Bioderma Atoderm, 149 Kč (50 ml)

    Bioderma krém na ruce Atoderm, 149 Kč (50ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    V jednoduchosti je krása! Atoderm od Biodermy je krém na ruce, který má příjemnou, obyčejnou, nevtíravou vůni, která rozhodně nikoho neurazí. Navíc se krásně roztírá, rychle se vsakuje a ruce po něm okamžitě zůstávají hebké. Kromě toho jsem se při dlouhodobějším užívání zbavila vysušených kůžiček kolem nehtů, bonus k tomu! Oceňuji i malé praktické balení, které pohodlně hodíte do kabelky a nezabere vám moc místa.

    Ziaja, kokos, 55 Kč (80 ml)

    Ziaja kokosový krém na ruce, 55 Kč (80ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Pro výrobky značky Ziaja mám slabost, což by na někoho mohlo působit jako nadržování. Jenže naopak – protože jsem s většinou produktů této značky vždy spokojena, s každým dalším narůstají má očekávání. A musím říct, že jsem byla nadšena. Kokosová vůně je prostě omamná, a tak jsem se přistihla, jak sedím s rukama u nosu a čichám. Navíc se rychle vsakuje do pokožky a nezanechává mastný film. Jedinou drobnou výtku mám k balení – tuba je trochu tuhá, a tak dokud máte krému dost, dostává se ven bez problémů, když se ale obsah začne vyprazdňovat, musíte s ním klepat ostošest, abyste jej ven dostali.

    Fenjal, 89 Kč (75 ml)

    Fenjal intenzivní krém na ruce, 89 Kč (75ml), koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Jestliže máte ráda krémy, které voní tak jemně, že o nich víte jen vy sama, tak pak je pro vás krém na ruce značky Fenjal ten pravý. Kromě vůně vás ale oslní i dalšími pozitivy. Má příjemnou strukturu, která se lehce roztírá a lehce vniká pod pokožku. Takový je aspoň můj pocit. Navíc jsme si všimla, že se mi po pár dnech malinko zlepšila kvalita nehtů. Jediné, co mě na krému trochu zklamalo, bylo otvírání, protože šlo příliš ztuha.

  • Editorka Radka testovala:

    SebaMed, balzám, 139 Kč (75 ml)

    Sebamed balzám na ruce a nehty, 139 Kč (75ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Kosmetika SebaMed možná není sexy, ale funguje. Tedy většinou – tenhle krém mě úplně nenadchl, měla jsem po natření poměrně dlouhou dobu pocit lepkavých rukou a současně dojem, že zase tak moc mi je nepromastil. Nicméně když jsem ho používala více dní za sebou, kůže byla jemnější, takže asi funguje.

    Nivea Pure & Natural, 84 Kč (100 ml)

    Nivea Výživný krém na ruce Pure Natural, 84 Kč (100ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Za mě dobrá volba. Ideální krém, který se může povalovat někde doma na poličce nebo v kabelce a čas od času si s ním lze posloužit, a to i mimo domov, protože se dobře vsakuje. Nemusíte se proto bát, že pak budete půl dne mastná jak papír od sekané. Příjemná, nevtíravá vůně.

    Alcina Cashmere, 159 Kč (50 ml)

    Alcina kašmírový balzám na ruce, 159 Kč (50ml), koupíte na ww.alcina.cz
    Autor: archiv firem
    Na tenhle krém jsem byla hodně zvědavá, slovo „kašmír“ v názvu znělo lákavě. Pocit nezklamal, moc příjemný a dobře se vsakující krém zanechával ruce jemné. Minusem je cena – na druhou stranu ale stačí ho málo – a taky si myslím, že pro hodně suchou kůži na rukou se nehodí, spíše pro běžně vysušenou pokožku. Na tu funguje skvěle.

  • Redaktorka hobby Lenka testovala:

    Ziaja, kozí mléko, 70 Kč (50 ml)

    Ziaja kozí mléko regenerační koncentrát na ruce, 70 Kč (50ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    V zimě mě trápí vysušená a do krve rozpraskaná kůže na hřbetu rukou, takže jsou pro mě krémy regenerující pokožku nezbytností. Tenhle s proteiny z kozího mléka, který je přesně pro takové případy určen, splnil mé očekávání, a to i když patří k těm levnějším. Po nanesení se rychle vsakuje, pokožka je dokonale hydratovaná, jedinou nevýhodou je, že na ní zůstává mastnější film. Krém je navíc příjemně parfemovaný, i když vůně nevydrží dlouho.

    Eucerin, 5% UREA, 255 Kč (75 ml)

    Eucerin Regenerační krém na ruce 5% Urea, 255 Kč (75ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    I když tento krém působí hutně a na první pohled je hodně mastný, dobře se roztírá a skutečně rychle vsakuje, aniž by po něm zůstaly stopy. Stejně jako u předchozího krému, je i v tomto případě pokožka po aplikaci vyživená a hydratovaná. Jako většina výrobků této značky ale krém není parfemovaný, což mi chybí. Mám totiž ráda, když mně ruce příjemně voní. Nevýhodou je poměrně vysoká cena.

    Indulona olivová, 54 Kč (85 ml)

    Indulona Olivová, 54 Kč (85ml), koupíte na www.lekarna.cz
    Autor: archiv firem
    Tenhle krém je osvědčenou klasikou. I když je nejlevnější, určitě stojí za vyzkoušení. Kvalitou se totiž směle vyrovná i podstatně dražším výrobkům. Má lehkou konzistenci, dobře se roztírá, ale přesto se z mnou testovaných krémů vsakuje nejpomaleji. Doporučuji ho proto k aplikaci například večer. Po vstřebání však pokožka nezůstává mastná. Je příjemně hebká a hydratovaná. A opravdu nádherně voní ještě hodně dlouho po aplikaci, což mně vyhovuje. Někomu to ale naopak může vadit.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    For Life & Madaga B3, 199 Kč (100 ml)

    For Life Madaga krém na ruce B3, 195 Kč (100ml), koupíte na www.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem
    Nemám ráda, když krém na ruce zanechává na pokožce mastnou vrstvu – a B3 od For life and Madaga opět nezklamal. Má příjemnou vůni, nevtíravou. Také balení je praktické, nic se nemusí šroubovat, takže si tubu nezamastíte hned při prvním mazání. Krém se vstřebává téměř okamžitě po aplikaci a zanechává pokožku pěkně sametovou.

    Avene Cold Cream, 199 Kč (75 ml)

    Avene Cold krém na ruce, 199 Kč (75ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Výrobek je vyloženě zaměřený na ruce, které jsou vystaveny extrémním podmínkám, tedy mrazivému počasí nebo stavům, které vznikají, pokud nepoužijete při úklidu rukavice, a vaše pokožka je tak vystavena chemickým vlivům. Ani tento krém nezanechává mastný film na rukou. A krásně se vstřebává. Nosím ho v kabelce, protože padesátimililitrové balení se nosí lépe než velké tuby. Už několikrát mě jeho účinky, které mají i hojivou funkci, zachránily.

    Dove Intensive, 49 Kč (75 ml)

    Dove intenzivní krém na ruce, 49 Kč (75ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Mám vyzkoušeno několik krémů na ruce od této firmy a ani jeden mi zatím nepřišel nijak nemožný. Každý slibuje něco jiného, jeden omlazení pokožky, druhý zase mnohahodinové účinky. Dove Intensive by měl zanechat pokožku takovou, jako byste právě vyšla z kosmetického salonu. Faktem je, že je to nemastný, lehký krém, který se opravdu rychle vstřebává a po němž pokožka zůstává nádherně vláčná. Má také příjemnou vůni a můžete tubu postavit na víčko, takže obsah může pomalu stékat, a nezůstávají vám tak v tubě zbytky.

  • Redaktorka vztahů Irena testovala:

    La Roche-Posay Cicaplast, 159 Kč (50 ml)

    La Roche Posay Cicaplast krém na ruce, 159 Kč (50ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Výrobek je určen pro citlivé a hodně suché ruce. Obsahuje 30 procent glycerinu a je bez parabenů a parfémů, určený pro lidi se sklonem k atopickému ekzému. Krém je poměrně tužší konzistence, ale výborně se roztírá a vstřebává. Pochopitelně nevoní. Pokud ho nepoužijete příliš, do rukou se vsákne poměrně rychle. Ruce jsou promazané do hloubky a zůstanou po čas vláčné. Můžete hned fungovat a neomastíte vše, na co sáhnete. Občas zůstane mastno mezi prsty, což nemám ráda. Krém je ideální pro ty, které ho chtějí nosit s sebou v kabelce a nanášet ho v tenké vrstvě několikrát denně, třeba i v práci.

    Yves Rocher Arnica, 85 Kč (50 ml)

    Yves Rocher Vyživující krém na ruce, 85 Kč (50ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Na suché ruce příliš netrpím, proto dávám přednost lehkým krémům. Jakožto netrpělivý člověk i těm, které mají značku "namazat a jít" – tedy čím rychleji se vstřebají, tím více plusových bodů na osobním žebříčku získají. Krém od Yves Rocher bude vyhovovat asi spíše těm, které potřebují pořádnou hydrataci a jsou ochotny kvůli tomu i nějakých pár minut počkat a ničeho se nedotýkat. Arnikový krém voní jemně po bylinkách, není hutný a dobře se roztírá, jen s tím vsakováním je třeba mít trpělivost. Zato ale budete cítit účinek již po první aplikaci: mé ruce byly hlavně na hřbetech jemnější a vláčnější po delší čas. Doporučila bych ho spíše na noc, kdy se po namazání člověk dotýká maximálně ložního prádla.

    Ziaja, oliva, 55 Kč (80 ml)

    Ziaja olivový krém na ruce, 55 Kč (80ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Olivový krém značky Ziaja příjemně a jemně voní. Po namazání se rychle vstřebá, což je pro mne při výběru krému důležité. Ruce byly jemné, asi tak po hodině jsem ale měla pocit, že jsou suché, a to na suché ruce obecně netrpím. Občas potřebuji první pomoc, například po víkendu na chalupě bez myčky, to opět Ziaja pomohla, ale jen dočasně. Krém na ruce bych volila od jiné firmy.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.