Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barvy roku 2016: Vládnout bude kombinace světle modré s růžovou!

  • 5. ledna 2016 | 06:00

    Stejně jako pro každý rok, i pro ten letošní vyhlásila společnost Pantone barvu, která bude nejvíce trendy. Zatímco roku 2015 kraloval odstín Marsala, rok 2016 se vůbec poprvé dočkal ne jedné barvy, ale kombinace dvou: Rose Quartz a Serenity. Chcete-li být trendy, kombinujte světle růžovou s blankytně modrou. Jaké další barvy budou podle Pantone trendy na jaře letošního roku?

  • Rose Quartz

    Ritulas lesk na rty odstín Pale Pink, 210 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Nevinně růžová je vyloženě ženskou barvou a kosmetiku v tomto tónu naleznete snad u každé značky. Dovolit si ji můžete v podobě očních stínů i na rtech, ale nepřehánějte to, ať nevypadáte jako princezna, která zapomněla zestárnout. Dokonale pak samozřejmě vypadá na nehtech, kde ji můžete nosit, ať je vám dvacet nebo šedesát.

  • Peach Echo

    Sleek MakeUP tvářenka odstín Life is Peach, 165 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Broskvová barva se na barevné škále pohybuje někde mezi růžovou a oranžovou a sluší jak brunetkám, tak blondýnkám. Na nehtech bude vypadat velmi svěže a rozhodně se vyplatí zkusit, jak by sedla vašim rtům. V každém případě ale sáhněte po tvářence, která má podobný odstín. Na jaro je jako stvořená.

  • Serenity

    Inglot Freedom system oční stíny matné odstín 369, 170 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Blankytně modrá v kombinaci s Rose Quartz určuje barevné trendy letošního roku, a proto byste se měla vybavit alespoň jedním kosmetickým produktem v tomto odstínu. Jestli jste spíš konzervativní, sáhněte po laku na nehty. Odvážné dámy si ale můžou vyzkoušet, jestli by jim v podobném tónu neseděly i linky nebo oční stíny. Kosmetické firmy se pak nezalekly ničeho a v odstínu Serenity vymyslely i rtěnku. Troufnete si na ni?

  • Snorkel Blue

    Urban Decay oční stíny odstín Evidence, 550 Kč, koupíte na ww.urbandecay.cz
    Autor: archiv firem
    Tmavě modrá barva nevyjde z módy snad nikdy – a neděje se to ani letos. Nejlépe vypadá na nehtech, ideálně v kombinaci s klasickou červenou. S očními linkami a stíny už je to riskantnější a je potřeba doladit k ní celkové líčení a outfit, ale pokud to dokážete, bude vypadat velmi luxusně a elegantně. Jen ji nechte líčení dominovat a máte vyhráno!

  • Buttercup

    MAC Oční stíny odstín Yellow, 525 Kč, koupíte v síti prodejen MAC
    Autor: archiv firem
    Sytě žlutá barva nesmí na jaře chybět a nechybí ani v kolekci trendů 2016. I když se vám možná líčení se žlutou zdá přehnané, působí velmi mladistvě, svěže a dokáže celkový look rozzářit. Kombinujte ji s méně výraznými barvami a vždy jí dopřejte jen drobný detail, pomocí kterého vynikne, ale nebude působit příliš výrazně.

  • Limpet Shell

    Maybelline oční stíny Color Tattoo odstín Tourquoise Fever, 179 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nádherný tyrkysový odstín oceníte hlavně v dny, kdy už se jaro bude pomalu střídat s létem. Vypadá to, že oblíbený mint odstín letos nahradí právě tyrkysová, a rozhodně si není na co stěžovat. Nenanášejte ji na celé víčko, pokud nechcete působit příliš retro, na oční linky v tomto odstínu si ale klidně troufněte. Dokonale pak vypadá na nehtech, protože ruce i nehty opticky prodlouží.

  • Lilac Grey

    Catrice oční stíny Velvet Matt odstín Welcome To Greysland, 113 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Jeden z padesáti odstínů šedi určitě musel být i tento – dokonale totiž kombinuje elegantně šedivou s něžnou lila, a vytváří tak studený odstín, který dokonale sedne všem zralým ženám. Nebojte se ho použít na víčka, ale klidně i na rty, pokud je nemáte příliš úzké. V kombinaci s černobílým outfitem je tento odstín jasná trefa do černého.

  • Fiesta

    SpaRitual lak na nehty odstín Blend, 355 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem
    Zářivě červená barva s oranžovým podtónem letos vystřídá klasickou rudou. Dominovat by samozřejmě měla na vašich nehtech i rtech. Ovšem pozor – oranžový podtón příliš nelichotí barvě zubů. Pokud je nemáte dokonale bílé, nebude tohle barva pro vás.

  • Iced Coffee

    Clarins oční stíny Ombre Iridescente odstín Aquatic Rose, 590 Kč, koupíte v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem
    Nude béžová je univerzální barva, která by vám měla slušet, ať máte jakýkoliv tón pleti i barvu vlasů. Letos by vám určitě neměly chybět oční stíny v této barvě. S rtěnkou je to složitější, protože hnědý podtón nesluší každému. Lak na nehty se u vás ale určitě neztratí.

  • Green Flash

    Urban Decay tužka na oči odstín Freak, 550 Kč, koupíte na ww.urbandecay.cz
    Autor: archiv firem
    Poslední z trendy barev: zářivě zelená. Je odstínem pro skutečně odvážné ženy. Jen u málo kosmetických firem najdete v tomto zastoupení i pouhý lak na nehty, přesto se dají v tomto velmi zeleném odstínu sehnat i oční linky nebo řasenka. Chcete-li být skutečně trendy, jděte do toho!

Autor: brig
Diskuse ke článku
.