Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když cvičení nezabírá? Vyzkoušejte liposukci!

MUDr.Miloš Križko s klienty Adamem a Jitkou
22. listopadu 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud doržujete správnou životosprávu, pravidelně cvičíte a přesto se nedokážete zbavit faldíků na břiše, nezoufejte. U některých partií je hubnutí běh na dlouhou trať, na kterou nemá každý čas. Proto se nebojte vyzkoušet liposukci!

Na liposukci chodí i muži!

Své by o tom mohl vyprávět pětadvacetiletý Adam, který nikdy neměl problémy s postavou. Byl vysoký, souměrný a vysportovaný. Bohužel se během náročného studia a následně sedavého zaměstnání přestal hýbat a s tím přišly i problémy spojené se zakulacováním postavy. Samozřejmě tomu napomohlo i nepravidelné a nezdravé stravování během nocí, kdy seděl nad učebnicemi a v práci pro změnu stres, který zajídal nejrůznějšími laskominami. Když si uvědomil, že s jeho tělem není vše v pořádku, začal opět sportovat a převážnou část nabytých kilogramů shodil. Pouze tuk na břiše mu zůstal, ať se snažil cvičit sebevíc.

Autor: Brandeis Clinic

Stud přichází s létem!

Bohužel se začalo blížit léto a Adam byl čím dál tím více nervózní z toho, že by se měl na koupališti svléknout do plavek, proto začal hledat informace na internetu, jak se zbavit faldíků na břiše i jiným způsobem než cvičením. Naštěstí narazil na stránky kliniky plastické chrurgie Brandeis Clinic, kde se dočetl o účincích liposukce.

Splňujete předpoklady pro zákrok?

„Liposukce má především upravit tělesné kontury, proto ji u osob s hodnotou BMI vyšší než 30 nedoporučujeme. Ti musejí nejdříve zhubnout,“ vysvětluje MUDr. Miloš Križko, a dodává: „u klientů s BMI 20 až 29 může liposukce sloužit jako silná motivace, proč na sobě začít pracovat a vydržet.“ Adam naštěstí patřil v té době již do skupiny, kde byla liposukce možná.

Jak liposukce probíhá?

Brandeis Clinic se může pochlubit kvalitním laserovým přístrojem SlimLipo, který při ošetření tepelně naruší podkožní tuk, který poté odsaje.  Se SlimLipo stačí několik malých řezů v oblasti zásahu. Rozpuštěné tukové buňky lze velmi snadno odvádět. „Zničené“ buňky se navíc už nikdy nevrátí. Zásluhou této vyspělé techniky stačí chirurgovi používat mnohem menší sílu a proto je nebezpečí komplikací, jako je poškození pojivové tkáně nebo krevních cév, mnohem menší. 

Adam si o zákroku mnoho informací nejen přečetl, ale vše mu bylo jasně a srozumitelně vysvětleno také při vstupní prohlídce. Byl potěšen předvším tím, že zákrok samotný nevyžaduje narkózu, trvá cca 1 – 2 hodiny a provádí se ambulantně. Jediné, čeho se obával, byl stahovací pás, který musel po operaci nosit, aby se mu správně vytvarovala a vypnula pokožka, ale i  s ním si poradil.

Autor: Brandeis Clinic

Doba rekonvalescence

"Zatímco při klasických metodách liposukce musí pacient po zákroku počítat s několikatýdenní dobou pro úplné zotavení a s častými vedlejšími účinky, se SlimLipo se doba nutná k zotavení výrazně zkracuje a počet vedlejších účinku je o 79% menší, než u tradičních liposukcí," vysvětlil nám další výhodu přístroje MUDr. Miloš Križko. 

Adam tedy mohl po zákroku odejít domů a po týdnu se měl zastavit na kontrole a převazu. Nejvíce nadšený byl z okamžitého efektu, navíc mu ošetřující lékař sdělil, že o konečném stavu se dá hovořit po třech měsících. Do té doby že se bude výsledek ještě zlepšovat! 

Autor: Brandeis Clinic

Adam je z finálního výsledku naprosto nadšený a doporučuje ho všem, kteří se trápí se svou postavou.

„Překvapil mě také efekt na bocích, nečekal jsem, že o tolik ubydou. Po delší době jsem se opravdu těšil na dovolenou, až si obléknu plavky a nebudu o tom přemýšlet. Cítím se teď zdravě a mám ze sebe znovu dobrý pocit,“ pochvaluje si nový stav.