Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co s mastnými vlasy? Zpěvačka Mista vám poradí!

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak zamaskovat mastné vlasy.
8. května 2014 | 12:00

Máte mastné vlasy, které jste si ráno nestihla umýt, ale nebaví vás nosit je v nudném culíku? Právě proto je tu nový díl MistaFashion, kde vám zpěvačka Mista spolu s týmem odborníků ukáže, jakým účesem lze zamaskovat mastné vlasy.



Prvním pomocníkem pro mastné vlasy je zaručeně suchý šampón. Ten pořídíte v různých cenových relacích, ať už v drogerii nebo v kadeřnických salónech. Pokud se bojíte, že suchý šampon zanechá na vašich vlasech bílý povlak, obáváte se zbytečně. Dnešní suché šampony jsou natolik kvalitní, že se to nemůže stát.

Tipy zpěvačky Misty

Pokud u sebe brunetky nemají suchý šampon, naneste pomocí pudrového štětce ke kořínkům trochu kakaa. Kakao má hnědou barvu, která je pro tmavovlásky ideální a navíc vyživuje vlasovou pokožku. Blondýnky mohou zase použít klasický pudr na obličej nebo dětský pudr, který mastnotu v pohotovostních případech pěkně vysaje.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak zamaskovat mastné vlasy.
Autor: archiv

Pokud dáváte přednost přírodní kosmetice, je možné pořídit v bio obchodech i suché šampony bez chemických přísad a s přírodním složením.

Postup účesu

Nejvhodnějším účesem pro mastné vlasy jsou copy. Mista vám ukáže klasický zaplétaný cop na vrchu i po bocích hlavy. Tento účes má pěknou strukturu, tím pádem se mastnota snadněji ztratí a je vidět mnohem méně, než na ulízaných hladkých vlasech v culíku.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak zamaskovat mastné vlasy.
Autor: archiv

Začněte zaplétat klasický přibíraný cop na vrchní partii a skončete na temeni hlavy. To samé opakujte po bocích hlavy. Na konci vlasy sepněte do culíku. Pokud máte vlasy krátké, můžete je nechat volně rozpuštěné.

Přesný postup najdete ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.