Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Redakční testování hydratačních krémů: Které vám dodají potřebnou vláhu?

  • 22. dubna 2014 | 13:15

    Myslíte si, že hydratace je pouze otázkou chladnějších měsíců? Chyba lávky! Ve skutečnosti vaše pleť potřebuje dodat vláhu hlavně ve dnech, kdy vykoukne sluníčko. Testovaly jsme pro vás proto nejrůznější hydratační krémy, které jsou momentálně na trhu. Jak u nás dopadly?

  • Redaktorka Brigita testovala:

    Éminence Organics Krém s tropickou vanilkou, 2325 Kč

    Éminence Organics KRÉM S TROPICKOU VANILKOU SPF32, 2325 Kč, www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Značku Éminence Organics, která svoji kosmetiku vyrábí výlučně z přírodních složek zkrátka nelze nemilovat a tento denní krém to jen potvrzuje. Konzistence je poměrně hutná, ale nemastná a nemusíte mít strach, že by vám krém ucpával póry. Na hydrataci celého obličeje stačí velmi malé množství. Skvělým bonusem je UV faktor 32, což je číslo, které v denních krémech běžně nenajdete. I bez make-upu tak můžete vyjít na sluníčko plně chráněná. Velkým plus je pak pronikavá vůně vanilky, kterou ucítíte ještě několik hodin po nanesení krému.

     

    Avene Hydrance Optimale legere, 519 Kč

    Avene Hydrance Optimale legere, 519 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Hydratační krém od Avene je nejen určený pro citlivou pleť, ale také má mimořádnou vlastnost ji zklidňovat. Používala jsem ho mimo jiné také po plavání, kdy byla moje pokožka podrážděná od chlóru a již po pár minutách byla díky tomuto krému zase vláčná a přestala nepříjemně táhnout a svědit. Textura je velmi lehká a na pleti ho prakticky neucítíte.

     

    LUSH Pleťový krém Celestial, 475 Kč

    LUSH Pleťový krém Celestial, 475 Kč, www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    V tradičním dokonale minimalistickém designu obalů LUSH se skrývá hydratační krém, který si opravdu zaslouží vaši pozornost. Textura je spíše mastnější, ale neucpává póry a vpíjí se rychlostí blesku, takže nemusíte mít strach, že byste se v průběhu dne nepříjemně leskla. Pokožku zanechává dlouhodobě hydratovanou a nijak ji nedráždí. Nejvíc jsem si ho oblíbila pod minerální make-up, se kterým si přímo báječně "rozumí".
  • Redaktorka Andrea testovala:

    Yves Rocher Hydratační krém Hydra Vegetal, 340 Kč

    Yves Rocher Hydratační krém na den a noc Hydra Vegetal, 340 Kč, www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Z hydratačního krému od Yves Rocher jsem byla naprosto nadšená. Musím se přiznat, že jsem se téměř celý den těšila, až si odlíčím obličej a dopřeji mu pořádnou vrstvu tohoto krému. Pro ženy, které preferují mastnější krémy, je naprosto ideální. A navíc krásně a svěže voní.

    Ziaja Hydratační denní krém - kozí mléko, 84 Kč

    Ziaja Hydratační denní krém - kozí mléko, 84 Kč, www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Denní krém obsahující kozí mléko se jednoduše roztíral a skvěle hydratoval. Je vhodný především pro ženy s citlivou pletí, které se navíc chtějí zbavit drobných vrásek. Vůně krému je velmi specifická, ale nemusíte se obávat žádného zápachu kozího mléka.

    Dermacol Perfect Base Cream, 99 Kč

    Dermacol Perfect Base Cream, 99 Kč, seženete v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Příjemně mastný a voňavý krém se skvěle roztíral a velmi rychle vsakoval, proto je vhodný i jako podklad pod make-up. Pleť zvládne udržet svěží po celý den.
  • Redaktorka Michaela testovala:

    Eucerin Hydratacni denni krem AQUAPORIN, 399 Kč

    Eucerin Hydratacni denni krem AQUAPORIN, 399 Kč, koupíte v síti lékáren a drogerií
    Autor: archiv firem
    Krémy téhle značky mám ráda, přestože to nejsou žádné hutňáky, ale jeho konzistence je opravdu lehká, dokáží pleť hydratovat a zvláčnit, což já velice oceňuji. Krém je příjemný také pod make-upem.

    Mixa Moisturizing Balancing Cream 6%, 149 Kč

    Mixa Moisturizing Balancing Cream 6%, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Hydratační krém s gelovo-krémovým složením není úplně mým šálkem čaje, já osobně mám raději mastnější krémy. Přestože je krém hydratační, měla jsem brzy po nanesení pocit, že bych snesla ještě další vrstvu, což mi moc nevyhovuje.

    Biodrma Hydrabio Légere, 549 Kč

    Biodrma Hydrabio Légere, 549 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Z tohoto krému jsem doslova nadšená. Musím pochválit nejen balení s pumpičkou, díky které skvěle odhadnete množství, ale také jeho hydratační vlastnosti. Pleť po něm zůstává dlouho hydratovaná, jemná a vláčná, není potřeba během dne nanášet další vrstvu a i v přesušeném prostředí, pleť skvěle chrání. Jeho konzistence je navíc neskutečně příjemná a pro mě je z lehkých hydratačních krémů jasnou jedničkou.

    Indulona Univerzální, 40 Kč

    Indulona Univerzalni, 40 Kč, k dostání v síti drogerií a supermarketů
    Autor: archiv firem
    Modrá Indulona je moje láska už od dětství a i dneska na ni nedám dopustit. Je krásně jemná a hutná, což mi na mou pleť vyhovuje ze všeho nejvíce. Používám jí ráno i večer, pod make-up i místo balzámu na rty a díky ní je moje pleť pružná, jemná a bez jakéhokoli problému nebo citlivosti, a to i během těhotenství.
  • Redaktorka Lenka testovala:

    Phyris Hyaluron Sensation Cream, 1085 Kč

    Phyris Hyaluron Sensation Cream, 1085 Kč, www.phyris-kosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Krém je v nádherně zeleném obalu, který mi připomínal smaragd. Dobře se roztírá, téměř okamžitě vstřebává. Je lehký, pleť po aplikaci není mastná. Hydratace je okamžitě viditelná a pleť vydrží zvlhčená celý den. Navíc nádherně nevtíravě voní. Po několikadenním používání jsem měla pocit, že jsem omládla hned o několik let.

    Lavera Denní krém s makadamovými ořechy a bílým čajem, 389 Kč

    Lavera Omlazující denní krém s makadamovými ořechy a bílým čajem, 389 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tenhle krém se aplikuje pomocí pumpičky. Okamžitě se vstřebává, a přesto, že obsahuje oleje, není vůbec mastný. Po delším používání byla pleť zpevněná a jakoby pružnější, drobné vrásky zmizely. Navíc se mi nádherně sjednotila barva pleti.

    Dermacol AQUA BEAUTY, 249 Kč

    Dermacol AQUA BEAUTY, 249 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Krém s gelovou konzistencí je mým favoritem. Lehce se nanáší, po aplikaci se rychle vsákne do pokožky a nezůstává po něm žádný mastný film. Navíc ho stačí opravdu malé množství. Pleť byla už po prvním použití vláčnější, nádherně hladká a jakoby projasněná. Ani při delším používání neucpával póry. Plusem je pro mě i to, že je v balení s pumpičkou.
  • Redaktorka Gábi testovala:

    Himalaya Výživný hydratační krém, 45 Kč

    Himalaya Výživný hydratační krém, 45 Kč, eshop.rudorfer.cz
    Autor: archiv firem
    Velice výživný krém s příjemnou, lehkou vůní. Pokud máte problémy se suchou pletí, tohle je podle mě skvělá varianta pro vás. Já jsem s ním neměla problémy na noc, to mi pleť krásně vyživil, ale přes den pod make-up byl moc hutný a měla jsem pleť mastnější, takže se mi dost leskla.

    Oriflame Denní krém proti vráskám Ecollagen, 649 Kč

    Oriflame Denní krém proti vráskám Ecollagen, 649 Kč, www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Také tento krém nebyl z těch, které by měly lehkou konzistenci. Ale dobře se vstřebávala a zanechával mou pleť hezky jemnou a vláčnou. Také vůně byla nevtíravá a příjemná. Možná jsem měla větší očekávání, nijak mně nezklamal, ale ani výrazně nenadchnul.

    EFFFI purple EXCLUSIVE Zklidňující denní emulze, 740 Kč

    EFFFI purple EXCLUSIVE Zklidňující denní emulze, 740 Kč, www.effi.cz
    Autor: archiv firem
    Tuto značku jsem nikdy předtím neviděla a neznala, a proto jsem byla dost zvědavá, jaký bude. Má zajímavě pojatý způsob aplikace. Stlačením vymáčknete z tuby malé množství krému, které se na první pohled nezdá dostačující, ale výrobce věděl nejlépe, jak dávkovat, neb toto množství úplně bohatě stačí. Krém má zajímavou vůni, která je mi mně osobně je velice příjemná, ale počítám, že to by mohla být jediná věc, která by někomu mohla vadit. Jinak je to hutný krém, který ale nezanechává pleť nijak mastnou. Velice mile mně překvapil.
  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Weleda Mandlový hydratační krém, 332 Kč

    Weleda Mandlový hydratační krém, 332 Kč, www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Příjemná textura i vůně, krém nedráždí ani na nejcitlivějších místech v okolí očí. Doporučit tedy lze i pro velmi citlivou pleť. Musíte ale počítat s tím, že cena je vzhledem k tomu, že balení obsahuje jen 30 ml krému relativně vysoká.

    Yves Rocher Denní péče Elixir 79, 469 Kč

    Yves Rocher Denní péče Elixir 79, 469 Kč, www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Od krému nečekejte žádné zázraky, ale za cenu 469 Kč svůj účel splní. Hezky voní, po nanesení nemáte pocit mastnoty, což je příjemné. Je na rukou zanechá nepříjemně klouzavou vrstvu, tak že je lepší si je umýt. Oči lehce dráždí, ale jen minimálně. To mu ale nelze vyčítat, protože není určen na citlivou pleť.
  • Šéfredaktorka Monika testovala:

    Vichy AqualiaThermal, 499 Kč

    Vichy AqualiaThermal, 499 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Moje pleť byla po zimě naprosto vysušená, proto jsem jí potřebovala dodat vláčnost. Navíc potřebuji krémy, které se dobře pojí s make-upem. Tyto požadavky mi krém splnil. Je lehký, rychle se vstřebává a sedl si s mým make-upem, takže jsem po všech stránkách absolutně spokojená. Navíc jsem alergická a většinu krémů nesnesu, ale s Vichy nemám jediný problém.
  • Redaktorka Kristýna testovala:

    La Roche-Posay Hydreane Legere, 305 Kč

    La Roche-Posay Hydreane Legere, 305 Kč, seženete v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tento krém je velmi příjemný. Má velmi jemnou strukturu a pleť příjemně hydratuje. Krémem jsem se mazala vždy před spaním a ráno byla kůže hebká a příjemně vypnutá. Navíc krásně ale přitom jemně voní, čímž u mě získal další kladné body. Nevýhodou může být jeho trochu vyšší cena. Na druhou stranu je krém velmi šetrný a můj obličej ho velmi dobře snášel, takže si myslím, že je to investice, která se vyplatí.

    Nivea Denní krém Q10 plus, 299 Kč

    Nivea Denní krém Q10 plus, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Zdálo by se, že krém proti vráskám zatím nepotřebuji. Nivea Q 10 ale skvěle poslouží i pro celkovou revitalizaci pleti. Po celém dni, když je obličej unavený, je velmi příjemné krém nanést. Pokožka je po natření hned svěžejší a bohatě hydratovaná. Jako většina krémů od Nivea je ale poměrně mastný, takže než si na něj moje kůže zvykla, tvořily se mi nehezké pupínky. Jedná se ale jen o krátkodobý problém, který přibližně po týdnu zcela vymizel.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.