Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mandlový olej: Zatočí s roztřepenými konečky i lámavými nehty!

6. března 2014 | 14:30

Také neustále pátráte po dokonalých přípravcích, které vás omladí, vyživí, hydratují a napraví všechno, co se pokazilo? Mandlový olej ve své nejčistší formě možná nedokáže všechno na co si vzpomenete, ale i tak toho zvládne hodně.

Když kosmetické firmy objevily mandlový olej, naprosto se do něj zamilovaly. A my ostatně také. Kromě toho, že je vhodný i pro citlivou pokožku a nádherně voní, má totiž také spoustu benefitů pro vaši pokožku i tělo.

Omladí vaši pleť

Mandlový olej obsahuje velké množství vitaminu A, B a E a je vysoce hydratační, takže je skvělým pomocníkem k vyživení pokožky a také v boji proti tmavým kruhům pod očima a jejich opuchnutí. Nemusíte pro to ani udělat nic zásadního.

Saloos Mandlový olej lisovaný za studena, 87 Kč, www.krasa.cz
Autor: archiv firem
Stačí jen oční okolí jemně promasírovat pár kapkami čistého mandlového oleje před tím, než jdete spát a on už se postará o vyhlazení jemných očních vrásek a redukci tmavých kruhů. Čistý mandlový olej lisovaný za studena naleznete například v sortimentu značky Saloos.

Eminence Peeling Maska s mandlemi a minerály, 1625 Kč, www.eminence.cz
Autor: archiv firem
Minimálně jednou týdně byste si také měla dopřát peeling, který z vaší pleti odstraní odumřelé kožní buňky a pomůže tak lepšímu vsakování pečujících produktů, jako jsou pleťová séra, hydratační krémy a podobně. Dokonale jemný a výživný peeling kombinovaný s pleťovou maskou seženete u značky Éminence Organics, která se zaměřuje na výlučně přírodní kosmetiku.

Zjemní vaše tělo

L'Occitane Sprchový peeling mandle, 395 Kč, www.loccitane.cz
Autor: archiv firem
Je li vaše pokožka víc šupinatá a suchá, než sexy a pružná, měla byste rozhodně zvážit investici do tělového peelingu s mandlovým olejem. Skvělý nabízí například značka L'Occitane. Je tak jemný, že se ho nemusíte bát použít i 2x týdně, ale současně velmi účinně odstraňuje odumřelé kožní buňky.

Himalaya Hydratační dětské mýdlo s mandlovým a olivovým olejem, 27 Kč, www.eshop.rudorfer.cz
Autor: archiv firem
Mandlový olej je také úžasný pro hydrataci pokožky celého těla. Pokud máte k mytí stále ráda dnes už poněkud retro tuhé kostky mýdla, rozhodně sáhněte po těch s obsahem mandlového oleje. To od Himalaya je navíc vhodné i k mytí citlivé dětské pokožky.

Zbaví vás lupů a prodlouží řasy

Avon Naturals, Balzám s mandlovým olejem a avokádem pro suché vlasy, 250 ml, 69 Kč.
Autor: Avon Cosmetics
Zapomeňte na šampony proti lupům a místo toho dejte pokožce na své hlavě zdravý zábal z rozmačkaného angreštu smíchaného s mandlovým olejem. Nechte na hlavě působit zhruba 30 minut a potom smyjte. Po pár dnech budete mít od lupů pokoj. A pro zdravý lesk naneste na vlasy ještě pěstící přípravek. My milujeme balzám od avonu.

Weleda Mandlový pleťový olej, 399 Kč, www.krasa.cz
Autor: archiv firem
Mandlový olej působí skvěle také na růst řas, právě díky vitaminům, které v sobě obsahuje. Jednoduše se večer odličte, namočte vypraný kartáček z řasenky do 100% mandlového oleje, řasy jím několikrát pročešte a běžte spát. Opakujte každý večer a po pár týdnech buďte nadšená výsledky!

Uzdraví vaše nehty i rty

Klasický a tradiční jelení lůj s přídavkem mandlového oleje. Báječný na rty, které mají sklony k popraskání, Regina, 34 Kč
Autor: Archiv firem
Stejně jako je mandlový olej výživný pro vaše tělo, dokáže také regenerovat vaše popraskané, či šupinaté rty. Mezi balzámy prostě jen hledejte ty, které mají ve složení právě mandlový olej. Třeba jako klasický jelení lůj od Regina.

Artdeco All in one manicure s mandlovým olejem a himalájskou solí, 720 Kč, www.artdecoshop.cz
Autor: archiv firem
Také s vašimi nehty dokáže mandlový olej doslova zázraky. Funguje nejen na zjemnění a snazší úpravu nehtové kůžičky, ale také posílí nehty a eliminuje jejich třepení. Vyzkoušejte All in one manikúru od Artdeco, která zvládne veškerou péči najednou. A nezapomeňte si také každý den natřít ruce krémem s obsahem mandlového oleje. Třeba tím od Crabtree & Evelyn.

Autor: brig