Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pepřová masáž nebo koupel se zázvorem: Kosmetika, která vás v zimě zahřeje

25. listopadu 2013 | 15:00

Také vás první mrazy každý rok překvapí a nejste schopní se zahřát? Kromě pletených ponožek a obřích hrnků s horkým čajem se ale můžete rozehřívat i v koupelně. Napusťte si vanu plnou horké vody a vyražte do boje proti zimě s hřejivou kosmetikou po boku!

Nesmrtelným bojovníkem proti pocitu chladu bylo odedávna koření. Oceníte ho ovšem nejen v jídle, ale také v kosmetice. Pronikněte do tajů hřejivých vůní a postarejte se o to, aby vám letos v zimě bylo stále jen teplo!

Skořice

Zubní pasta s příchutí skořice - Cinnamon Mint, MARVIS, 215 Kč
Autor: archiv firem
Mezi nejznámější "hřejivé" koření patří bezpochyby skořice. Není divu že se přidává do tolika nápojů a jídel, které konzumujeme právě v zimě a že nám tak její vůně evokuje sníh, mráz a Vánoce.

Podporuje krevní oběh, povzbuzuje tělo a mysl a pomůže vám i při boji s rýmou a nachlazením. Když proto s nechutí ráno vstanete z vyhřáté postele do chladného bytu, zkuste se nakopnout pastou na zuby Marvis s chutí skořice.

Zázvor

Krém na ruce se zázvorem a jasmínem, Erbario.cz, 219 Kč.
Autor: archiv firem
Malý zázrak který je ideální na čaj, do jídla, ale i do kosmetiky. Jeho výrazná chuť, vůně a barva mají dar zahřívat organismus a navíc disponuje protizánětlivými účinky.

Pro zahřátí kdykoliv během dne noste v tašce krém na ruce se zázvorem a jasmínem od  italské značky Speziali. Na ochranu pleti před mrazem pak vyzkoušejte obličejové máslo značky Pure Fiji s výtažky z bílého zázvoru.

Anýz

Balzám na rty Star Anise s příchutí badyánu, Crazy Rumors, 80 Kč
Autor: archiv firem
Anýz je dalším z velmi aromatických koření, které si automaticky spojujeme se zimním obdobím. Jeho nesporný hřejivý účinek podporuje také fakt, že anýz skvěle pomáhá posilovat imunitu a chránit organismus před onemocněním. Pokud máte rádi jeho výraznou vůni, sáhněte po balzámu na rty Star Anise od značky Crazy Rumors.

Čokoláda

Tělové mléko s belgickou čokoládou a pomerančem, 94 Kč, Krasa.cz, Dermacol.
Autor: archiv firem
Kdyby se po čokoládě netloustlo, neměla by tato potravina žádnou vadu. Dokonalá vůně a chuť se v případě čokolády snoubí také se schopností zahřívat organismus a podporovat krevní oběh.

Dopřát si ji můžete nejen v podobě horkého šálku s kopcem šlehačky, ale také v koupelně. Vyzkoušejte čokoládovou pěnu do koupele značky Kneipp nebo tělové mléko s belgickou čokoládou od Dermacolu.

Chilli

Lesk na rty pro efekt větších rtů Hot Chilli Lip Booster, Artdeco, 370 Kč
Autor: archiv firem
Zahřívací účinky pálivých papriček asi není potřeba příliš rozebírat. Věděli jste ale, že chilli se používá také v kosmetice? Pokud máte odvahu, vyzkoušejte lesk na rty pro efekt větších rtů od Artdeco. Výtažky z chilli pomáhají prokrvovat rty a vytvoří vám tak smyslnější ústa. Připravte se jen na lehké brnění rtů po nanesení lesku.

Pepř

Pikantní masážítko Hottie s černým pepřem, zázvorem a vanilkou, Lush, 245 Kč
Autor: archiv firem
Pepř je stejně jako chilli velmi pálivý a proto pomáhá prokrvovat organismus a tím jej i zahřívat. a jakkoli by se vám to mohlo zdát zvláštní, i on je v kosmetice hojně využívanou surovinou. Vyzkoušejte ho po dlouhém dni formou hřejivé masáže. Báječným pomocníkem vám bude masážní kostka Hottie od Lush, která kromě černého pepře obsahuje také výtažky ze zázvoru a vanilky.

Více tipů na hřejivou kosmetiku i s informací o cenách naleznete v naší fotogalerii.

Autor: Brigita Zemen