Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vánoce v koupelně: Skořicová zubní pasta a krémy s vůní cukroví

14. listopadu 2013 | 12:30

Současný trend uspěchané doby proměnil Vánoce ze svátků "klidu a pohody" spíš na týdny stresu a nepohody. Nedejte se ale otrávit a braňte se každodennímu shonu třeba lahodnými vůněmi vánocve vaší koupelně!

Přiznávám se, že v posledních letech mě Vánoce nechávaly poměrně chladnou. Když se ale moje rodina rozrostla o malé děti, začala jsem Vánoce doslova zbožňovat. A možná ještě víc, než když jsem sama byla malá holka.

Tělové máslo - Ginger Sparkle Boby Butter, The Body Shop, 599 Kč
Autor: archiv firem
Ty magické chvíle, kdy se venku ochladí, setmí se a rozsvítí se pestrobarevná světla, jsou prostě úžasné. A když si pro sebe utrhnu pár minut času, přetáhnu si čepici přes uši a vyrážím do potemnělých ulic. Samozřejmě se svařeným vínem, horkou medovinou nebo ochucenou kávou v ruce. Společně s napečeným cukrovím jsou pro mě právě tohle ty pravé vůně Vánoc.

Ať už svátky milujete, stejně jako já, nebo se nemůžete dostat do té pravé vánoční nálady, nahraďte letní květinové a ovocné vůně ve vaší koupelně těmi omamnými, sladce vánočními. Máte z čeho vybírat!

Krájené mýdlo - Mandlovník, Lush, 155 Kč
Autor: archiv firem
V kategorii sprchových gelů mě letos naprosto uchvátil Korres s vůní vanilky a skořice nebo italská značka Aquolina s jedinečnou řadou čokolády s rumem. Pokud si potrpíte na tuhá mýdla, nemůžete neznat Lush, který je svými krájenými mýdly pověstný. Nechte si proto zakrojit pořádný kus Mandlovníku a hýčkejte se!

Tělová mléka objevíte snad ve všech barvách a vůních na jaké si vzpomenete. Z těch svátečních ale nesmíte minout třpytivé tělové mléko s vánoční vanilkou od Yves Rocher nebo tělové máslo Body Butter od značky The Body Shop s bezkonkurenční vůní vánočních perníčků.

Vánoční pěna do koupele s vůní bílé lilie, Avon, 99 Kč
Autor: archiv firem
Vymrzli jste venku? Napusťte si vanu pořádně horké vody a přidejte do ní koupelovou sůl Body Basics s vůní pomeranče v čokoládě, nebo sáhněte po pěně do koupele. Na limitovanou vánoční kolekci už jsme zvyklé od značky Avon a letos padla volba na pěnu s vůní lilie v dětsky roztomilém designu.

Zubní pasta s příchutí skořice - Cinnamon Mint, MARVIS, 215 Kč
Autor: archiv firem
A pokud by vám to stále nestačilo, vyzkoušejte méně tradiční kosmetiku s vánoční vůní. Třeba zubní pastu Marvis s příchutí skořice nebo balzám na rty Crazy Rumors s anýzovou příchutí.

Všechny tipy redaktorky i s informací o ceně naleznete v naší fotogalerii. Máte i vy nějakou oblíbenou vánoční kosmetiku, na kterou se těšíte celý rok? Prozraďte nám ji v diskuzi!

Autor: Brigita Zemen