Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Celosvětový fenomén krabiček krásy: Proč je milujeme?

2. prosince 2013 | 14:30

Také každý měsíc s napětím očekáváte pošťáka, který vám předá vytouženou krabičku s kosmetikou, nebo zatím vůbec netušíte, co to vlastně "krabičky krásy" jsou? Pojďte se podívat, proč si zaslouží vaši pozornost.

Co jsou vlastně krabičky krásy?

Boxy plné krásy vám představují ty nejzajímavější novinky ze světa kosmetiky, se kterými se běžně nepotkáte v drogeriích ani parfumeriích. Za předem zaplacených zhruba 300 korun vám poštou dorazí až domů, aniž byste předem věděli, co konkrétně se v krabičce schovává. Vždy ale máte jistotu, že půjde o minimálně jeden kosmetický produkt v plné velikosti, několik cestovních balení a pár vzorků. Krabička se vám tedy určitě vyplatí.

Co je jejich záměrem?

Ladybox
Autor: archiv firem
Možná byste mohli namítnout, že chcete předem vědět, co za své peníze dostanete. Tak ale krabičky krásy nefungují. Jejich hlavní myšlenkou je představit vám produkty, o kterých možná ani netušíte a které je dobré ozkoušet před tím, než se rozhodnete zakoupit si plné balení.

Často se tak potkáte s kosmetikou, která třeba teprve začíná mít v Česku zastoupení, nebo o které se příliš nemluví, přestože by si pozornost zasloužila.

Co když se mi to nebude hodit?

GreatBox
Autor: archiv firem
Ano, stává se, že ne všechno sedí všem. Zvláště u dekorativní kosmetiky. Za tímto účelem nabízejí "krabičkové firmy" svým zákaznicím vyplnění krátkého dotazníku, na základě kterého posílají produkty, které by mohly lépe vyhovovat jejich preferencím.

V ideálním případě to znamená, že pokud bude v boxu k nalezení například rtěnka, měla byste dostat tělovou a nikoliv zářivě rudou, nebo naopak. Jednoduše podle toho, jaký odstín preferujete.

Pokud ale přesto dostanete produkt, který vám nesedí, neplačte. Ve svém okolí máte jistě spoustu žen, které ho ocení a v nejhorším případě ho vždy můžete zkusit vyměnit na internetu.

Jak to tedy funguje?

Na webu firem, které službu krabiček krásy nabízejí, si objednáte, zdali máte zájem pouze o jednu měsíční krabičku, nebo jestli se vrhnete rovnou na předplatné na 3, 6 nebo 12 měsíců. Vyberete si způsob platby i doručení a pak už jen čekáte, až za vámi krabička dorazí.

Box4Pet
Autor: archiv firem

Doručování probíhá najedou a většinou na konci měsíce. I když si krabičku tedy objednáte třeba hned první den v měsíci, počítejte s tím, že na zásilku si několik týdnů počkáte!

Službu kosmetických krabiček krásy u nás momentálně nabízí Ladybox a GreatBox.

Pro muže, zvířátka i mlsné jazýčky

Bandooz Box
Autor: archiv firem
Fenomén krabiček s překvapením se ale neomezil jen na kosmetiku a na trhu už se rojí nové a nové krabičky s netradičními produkty.

Vyzkoušet tak můžete například krabičku pro domácí mazlíčky, kterou pro vás připravuje Box4Pet. Nebo si můžete dopřát testovací hody s krabičkou potravin Brandnooz box.

Kosmetické krabičky také často nabízejí edici i pro vaše drsnější polovičky. Pokud tedy svého partnera chcete nenápadně dotlačit k tomu, aby o sebe začal pečovat, objednejte mu jako dárek jeden z pánských beauty boxů.

krabičky krásy
Autor: archiv firem

Jestli si tedy stále nevíte rady, co nakoupit svým blízkým na vánoce, zkuste předplatné jednoho z boxů. Jsme si jistí, že kosmetiku, nebo dobré jídlo určitě ocení. A dárky budou navíc dostávat i několik měsíců po Vánocích.

Autor: Brigita Zemen