Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ušetřete za kosmetiku! Vyrobte si doma vlastní peeling

Domácí peeling bez chemie a konzervantů vám vyrobí krásnou a sametovou pleť
16. listopadu 2013 | 08:00

Jednoduché, rychlé a levné a navíc kvalitní, voňavé a bez chemie. Takové jsou tělové a pleťové peelingy, které si snadno vyrobíte doma z běžně dostupných surovin. Zkrášlující směsi se skořicí, kávou, čokoládou nebo kokosem vaši pleť prokrví, vyčistí a dokonale rozmazlí.

1. Slaný peeling

Panenský olivový, jojobový, arganový nebo kokosový olej smíchejte s několika lžícemi mořské soli. Množství volte podle toho, kolik peelingu vyrábíte.
Tento peeling je výborný zejména na chodidla, hrubé paty a lokty. Několik minut pokožku masírujte, pak opláchněte. Nezapomeňte na vyživující krém.

2. Kávový peeling

kava
Autor: scom
Do oblíbeného tělového nebo odličovacího mléka přidejte jednu až dvě lžičky čerstvě namleté kávy. Směs naneste na obličej a dekolt, nebo ho použijte na problémové partie. Kofein je totiž skvělým bojovníkem proti celulitidě.

Jemně pokožku masírujte, důkladně peeling opláchněte čerstvou vodou a na závěr použijte svůj běžný výživný krém.

3. Ořechový peeling

kokos
Autor: Shutterstock.com
Čisté bambucké máslo, které seženete na internetu, v prodejnách přírodní kosmetiky a ve vybraných drogeriích, smíchejte s nastrouhaným kokosem, mletou skořicí, drcenými ořechy a případně ovesnými vločkami.

Směs naneste na pokožku a opravdu jemně masíruje. Odměnou vám bude krásně jemná a hladká pleť.

...
Autor: profimedia.cz

4. Čokoládový peeling

Oblíbený denní krém smíchejte se lžící medu nebo rozpuštěné tmavé čokolády s vysokým obsahem kakaa a přidejte pár kapek esenciálního oleje (mandlového, eukalyptového, skořicového apod.).

Použijte jako masku, vmasírujte do pokožky a nechte 15 minut působit. Pak opláchněte vlažnou vodou.

5. Sladký peeling do sprchy

Cukr
Autor: Profimedia.cz
Dvě až tři lžíce hrubého krystalového třtinového cukru nasypejte do lahve se sprchovým gelem a při sprchování jím masírujte celé tělo. Směs si připravte těsně před použitím, aby se cukr nerozpustil.

Autor: sim