Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dokonalé líčení, které vydrží i nepřízeň počasí

10. října 2013 | 06:00

Sychravo, mlhy, vlhko nebo dokonce déšť. Podzimní počasí sice uleví vaší pleti od neustálého vysušování sluncem, ale může vám nepříjemně zamávat s pečlivě vytvořeným make-upem. Pokud chcete mít jistotu, že vaše líčení vydrží perfektní po celý den, naučte se používat ty správné přípravky.

1. Podkladová báze pod make-up

Zdá se vám vaše pleť stejně šedivá a mdlá jako počasí za okny? Pomozte si podkladovou bází s růžovým podtónem. Sjednotí odstín vaší pleti a dá jí zdravější a svěží nádech.

Tím zásadním důvodem, proč ale bázi pod make-up používat je okamžité vyhlazení pleti a vyplnění nerovností na obličeji. Díky tomu vám make-up vydrží perfektní po celý den, aniž by se v pórech usazoval nebo zalézal do vrásek.

2. Báze pod oční stíny

Báze pod oční stíny, ARTDECO, 209 Kč
Autor: archiv firem
Toužíte-li po bezchybném vhledu nanesených očních stínů, který vám vydrží až do odlíčení, nezapomeňte před jejich nanesením použít bázi pod oční stíny. Pomůže vám sjednotit barevný tón obličeje, nevysuší, ale naopak vyživí vaše oční víčka a navíc sama o sobě zůstane prakticky neviditelná.

3. Báze pro prodloužení řas

Bezbarvá řasenka, L'Action, 199 Kč
Autor: archiv firem
Bezbarvý gel na řasy se používá hned z několika důvodů. Vaše řasy opticky prodlouží,dodá jim žádanou hustotu, natvaruje je a natočí a navíc díky vitamínům A a E řasy vyživí aby samy lépe rostly. Používejte ji ráno pod vaši oblíbenou řasenku. Té vám ale budou stačit maximálně dvě vrstvy - nechcete mít přeci místo motýlkově lehkých řas slepené kartáče.

4. Voděodolná řasenka

Voděodolná řasenka pro maximální objem Hypnose Drama Waterproof , Lancome, 870 Kč
Autor: archiv firem
Pravděpodobně jste voděodolnou řasenku zvyklá používat jen v létě k bazénu nebo na pláž. Po zbytek roku ji ale nemusíte nechávat zbytečně vysychat v šuplíku nevyužitou. Ranní mlha nebo déšť si totiž přímo říká o použití voděodolné řasenky, aby celý den zůstala tam, kde ji chcete mít - na řasách a ne všude kolem nich.

5. Neslíbatelná rtěnka

Lipfinity Lip Tint, Max Factor, 211 Kč
Autor: archiv firem
Co k tomu dodat? Neslíbatelná rtěnka vydrží nepřízeň počasí, dvouhodinový brunch i vášnivé rande. Vaše rty ale může nepříjemně vysušovat, mějte proto po ruce vyživující balzám na rty.

Variantou pro delší výdrž barvy na rtech je také použití báze pod vaši oblíbenou rtěnku. Nevydrží sice tak dlouho, jako neslíbatelná rtěnka, vaše rty ale přirozeně vyživí a ochrání a navíc vyplní nerovnosti vašich rtů, takže se v nich rtěnka nebude hromadit.

6. Fixační pudr

Smooth Skin sypký pudr, NYC, 99 Kč
Autor: archiv firem
Fixujte, fixujte, fixujte. Trvanlivost vašeho make-upu výrazně prodloužíte také  lehkým přepudrováním sypkým fixačním pudrem. Volit můžete od bílých po tónované, podle odstínu vaší pleti nebo make-upu.

Autor: brig