Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyři tipy, jak být ráno krásná téměř bez námahy

Abyste docílila přitažlivého vzhledu, nemusíte zacházet do extrému, často nejvíc záleží na úplných maličkostech.
12. října 2013 | 11:30

Ráda byste se cítila a vypadala ještě o trošku lépe než včera a přitom nechcete, aby vás to stálo mnoho úsilí? Abyste docílila přitažlivého vzhledu, nemusíte zacházet do extrému, často nejvíc záleží na úplných maličkostech. Tyto snadné, a přitom léty ověřené zkrášlovací triky můžete jednoduše vyzkoušet i doma. 

1. Horká sprcha je váš nejlepší přítel

I když pro některé typy vlasů může vlhký vzduch znamenat pohromu, pro pleť je vlhkost naopak blahodárná. Pleťový krém se do pokožky nejlépe vstřebá, právě když je pokožka vlhká, například po koupeli. Vlhkost a pára, které vzniknou při koupeli, přispívají k tomu, že pleť po aplikaci krému zůstane déle hydratovaná. S nanášením krému je ale důležité začít hned, jak vylezete z vany, pokud se krémem nenatřete okamžitě, voda se z pokožky odpaří a tím pádem už pleť neabsorbuje tolik vlhkosti. "Namísto otírání kůže se osušte jen jemným přikládáním ručníku a ihned poté se nakrémujte, pokožka bude ještě trochu vlhká. Nic není příjemnější na dotyk než hedvábně jemná a hydratovaná pleť," radí Jacquie Carter, ředitelka střediska Vzdělávání v oblasti vnější výživy společnosti Herbalife.

ss
Autor: profimedia.cz
2. Přípravky na večerní péči o pleť mějte blízko postele

Před spaním byste měla denně absolvovat malý rituál v podobě důkladné očisty pleti, to ostatně platí i pro muže. Pokud máte pocit, že po náročném dni nemáte energii už ani na to, abyste kvůli tomuto večernímu rituálu přešla do koupelny, zkuste mít čistící ubrousky, noční krém a balzám na rty pokaždé na dosah, například na nočním stolku. Ať jste jakkoliv unavená (řekněme si upřímně, líná), je jasné, že rozhodně nepůjdete spát s nevyčištěnou pletí, pokud máte všechno, co na vyčistění pleti potřebujete, při ruce. Pro pleť je vždy lepší udělat alespoň "něco" než neudělat vůbec "nic". Kdo by se chtěl ráno probudit s ucpanými póry a unaveně působící pletí?  

Syndynka se se mnou přišla ve snu rozloučit.
Autor: Shutterstock.com
3. Saténové nebo hedvábné povlečení vám přidá na kráse

Trápí vás, že máte ráno na tváři otlaky od povlečení? Této nepříjemnosti se lehce zbavíte, když si pořídíte povlečení z kvalitního materiálu. Saténové ani hedvábné povlečení na tváři nezanechají otlaky, které, zvláště pokud spíte často ve stejné poloze, mohou vést až k vytvoření vrásek. S kvalitním povlečením se tomu můžete vyhnout. Saténové nebo hedvábné povlečení dobře poslouží i vlasům. Běžné bavlněné nebo krepové povlečení má tvrdší povrch a když ve spánku měníte polohu, vlasy se často zamotají a polámou. Po noci strávené na saténovém polštáři si vlasy udrží formu a ráno se budou mnohem lépe upravovat. A víte, co je na saténových a hedvábných povlečeních nejlepší? Po probuzení se vždy budete cítit sexy! Vždyť pocit hedvábí na pokožce je tak příjemný! Takže pokud chcete mít svěže vypadající pokožku i vlasy, zvolte satén!

Kleštičky na řasy, HM, 129 Kč.
Autor: archiv firmy
4. Zázračné kleštičky na řasy

Kleště na řasy jsou nenahraditelné! Pro ženy, pro něž je aplikace umělých řas příliš velkou výzvou, jsou kleště opravdu skvělou pomůckou. Manipulaci s nimi si každá žena osvojí velmi rychle a netřeba se obávat skřípnutí víčka ani jiného úrazu, moderní kleštičky se používají skutečně snadno. Natočení řas zabere ráno pouze několik sekund, není to drahé a přitom to může vzhled tváře dramaticky vylepšit. Natočené řasy vaše oči opticky zvětší, rozjasní a způsobí, že nevypadáte tak unaveně.

Kdo je Jacquie Carter?
Její zájem o krásu a péči o pleť pochází z doby, když si coby teenager začala vyrábět kosmetické pěstící výrobky v matčině kuchyni. Tento zájem ji později dovedl k odbornému studiu přípravků na pleť a kosmetických technologií na prestižní kalifornské univerzitě (UCLA).