Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ušetřete za kosmetiku! Kvalitní nemusí být drahá

18. října 2013 | 07:00

Také je vám líto utrácet tisíce za kosmetiku luxusních značek, ale současně toužíte po produktech, které jsou opravdu kvalitní a vydrží? Máme pro vás několik tipů na fantastická líčidla z drogerie, která jsou levná a současně velmi kvalitní.

1. Make up - Omlazující make-up Anew, Avon

Má lehkou, tekutou konzistenci, středně krycí schopnost a na pleti jej téměř necítíte. Takový je make-up z řady Anew od Avonu.

Velmi nás překvapil svou dlouhou výdrží a matným závěrem. Není jej tedy nutné přepudrovávat. Navíc obsahuje vyživující složky zpomalující stárnutí pleti a sluneční ochranný faktor SPF 15.

Viditelně vyhlazuje jemné linky a vrásky, čistí póry a stimuluje produkci kolagenu. Hodí se tedy pro ženy se zralejší pletí, ale i pro ty, které jsou pravidelně vystaveny stresu nebo škodlivým vlivům znečištěného ovzduší. Dekorativní kosmetiky bojující s vráskami není mnoho. O to víc milujeme tento Avon Anew make-up!

2. Pudr - Smooth Skin kompaktní pudr, NYC

Tento lehký pudr od značky New York Color se kvalitou velmi přibližuje slavnému MAC Blot Powder. Je úžasně lehký, nepráší, nezvýrazňuje suchá místa a netvoří na tváři mapy.

Cenový rozdíl je velký, stejné je to ovšem i s kvalitou obalu. U MAC si zkrátka připlatíte i za luxusní a propracovaný design balení. Pokud vám ale jde primárně o obsah, sáhněte po pudru od NYC.

3. Korektor a rozjasňovač Match Perfection, Rimmel

Match Perfection korektor, Rimmel, 129 Kč; koupíte v síti drogerií DM
Autor: archiv firem
Hledáte-li perfektní korektor pro zakrytí tmavých míst pod očima, pak rozhodně musíte mít tento Match Perfection od Rimmelu. Aplikátor je ve formě štětečku, do kterého se korektor vytlačuje přímo z tuby. Na výběr máte ze dvou odstínů - velmi světlý, který je ideální na zimu a tmavší, na léto nebo pro ženy s tmavším odstínem pleti.

Tip redaktorky: Pokud vám zrovna dochází báze pod oční stíny, klidně použijte tento korektor. Nemá sice tak dlouhou výdrž jako podkladové báze, klasickou pracovní dobu nebo večírek ale zvládne bez problémů.

4. Rozjasňovač - Projasňující pudr v perličkách Giordani Gold Dreamy Moments, Oriflame

Projasňující pudr v perličkách Giordani Gold Dreamy Moments, Oriflame, 449 Kč; koupíte u kosmetické poradkyně Oriflame
Autor: archiv firem
Pokud vám toto barevné složení pudrových kuliček od Oriflame něco připomíná, pak jste na správné cestě. V Oriflame se nechali inspirovat populárními a mnohem dražšími rozjasňujícími perlami Météorites Perles od kosmetické značky Guerlain.

Od tohoto pudru nečekejte krytí, ani sjednocení pleti. Pro projasnění je ale opravdu báječný! Jako highlighter neboli rozjasňovač jej využijete ke zvýraznění lícních kostí, nadočnicových oblouků nebo dekoltu. Využít jej ale můžete i k rozjasnění celého obličeje.

5. Tvářenka - Zapečená tvářenka, Bourjois

Zapečená tvářenka, Bourjois, 289 Kč; koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem
Vlajková loď francouzské kosmetické značky Bourjois je na trhu již řádku let a stále je tak populární a skvělá, jako když se poprvé objevila. Tuto zapečenou tvářenku koupíte v mnoha odstínech - od cukrátkově růžové, přes oranžovou až po tmavě červené.

Její obrovskou výhodou je skvělá pigmentace, kompaktní balení a neskutečně dlouhá výdrž.

6. Oční stíny -  Undressed Palette, MUA

Paletka očních stínů Undressed Palette, MUA, 169 Kč; koupíte na www.makeupacademy.cz
Autor: archiv firem
MUA je zkratka britské značky Make Up Academy, která u nás donedávna neměla zastoupení. To se ale změnilo a i vy si nyní na internetu můžete objednat tuto fantastickou paletku 12ti očních stínů.

 MUA Undressed je kopií slavné (a neskutečně drahé) paletky očních stínů NAKED od značky Urban Decay. Kromě téměř totožných odstínů jako u NAKED vám MUA nabízí skvělou pigmentaci a máslovou konzistenci stínů, které nepráší a velmi dobře se nanáší. Pokud něco milujeme, je to právě Undressed paletka!

7. Rtěnka - Lip Seduction, Dermacol

Hydratační rtěnka Lip Seduction, Dermacol, 119 Kč; koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
Autor: archiv firem
Krémová, hydratační a pigmentovaná - co víc si od rtěnky můžeme přát? Řada Lip Seduction od Dermacolu obsahuje 12 odstínů, které jsou opravdu výrazné a na rtech vydrží. Do složení jsou navíc přidané vyživující oleje a vitamin E, takže se nemusíte bát vysušených rtů.

Všechny tyto výrobky i s cenami a tipy kde je koupit, naleznete v naší fotogalerii.

Máte i vy nějaký oblíbený produkt z drogerie, který se bez nadsázky vyrovná luxusním kosmetickým značkám? Podělte se o něj s námi v diskuzi, rádi jej zkusíme!

Autor: Brigita Zemen