Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sníte o extrémně dlouhých řasách? Přestaňte nadávat na přírodu a pomožte si umělými!

Extra dlouhé a husté řasy může mít každá žena. Stačí si je jen nalepit.
9. října 2013 | 08:00

Reklamy, módních časopisy, večírky celebrit, přehlídková mola. Všechny mají něco společného - krásné ženy s pohledem mrkacích panenek. Jak je ale možné, že zatímco jim dosahují řasy skoro až k obočí, vy s řasenkou podebného efektu nikdy nedocílíte? Odpovědí jsou umělé řasy!

Umělé řasy nejsou vychytávkou pro každodenní líčení. Pokud se ale chystáte na ples, večírek nebo libovolnou společenskou akci, kde potřebujete vypadat božsky, nebojte se po nich sáhnout. S trochou cviku a dodržováním správných postupů pro vás bude aplikace umělých řas brzy hračkou.

Jaký tvar vybrat?

Umělé řasy mají mnoho typů, hustot a délek. Některé vypadají přirozeně, některé naopak hýří všemi barvami duhy, nebo jsou dokonce doplněny o peříčka či perličky. Pro docílení přirozeného vhledu na karnevalové výstřelky ale raději zapomeňte.

Umělé řasy doplněné o peříčka.
Autor: Shutterstock.com
K docílení výrazného looku se skvěle hodí řasy v oblouku, kopírujícím celou délku očního víčka, kombinované s kouřovým líčením. Pro lehčí, avšak stále dramatický pohled sáhněte po řasách rozdělených do drobných trsů, které podle potřeby aplikujete mezi svoje vlastní řasy. Málokdo pak pozná, že se ve skutečnosti pyšníte řasami umělými.

Samozřejmě i u řas platí, že vyšší kvalita je přímo úměrná jejich ceně a že za značkové produkty si bohužel připlatíte. Většina značek dává k řasám také lepidlo. Pokud ale plánujete nosit umělé řasy častěji, investujte do kvalitního, ideálně vodě odolného lepidla, které bude citlivé k vašim očím.

Jak aplikovat trsy řas?

Řasy v trsech se skvěle hodí pro docílení velmi přirozeného pohledu.
Autor: Shutterstock.com
Vymáčkněte trochu lepidla na hřbet ruky, kterou nebudete řasy nalepovat a počkejte pár minut než lepidlo lehce zaschne a začne skutečně lepit. Pokud totiž aplikaci řas uspěcháte, lepidlo bude příliš klouzat a budete ho mít po celém víčku. Nezapomeňte si před samotnou aplikací připravit svoje vlastní řasy. Natočte je kleštičkami a namalujte řasenkou. Po nalepení umělých pak můžete všechny řasy ještě jednou nalíčit, abyste je zdůraznila a dala všem stejný odstín. Vyhněte se ale silným nánosům řasenky, jedna vrstva bohatě postačí.

I s umělými řasami můžete docílit přirozeného vzhledu.
Autor: profimedia.cz
K lepení řas používejte pinzetu - budete mnohem přesnější než kdybyste je aplikovala prsty. Vezměte jeden z trsů, namočte jej do lepidla a aplikujte na své přírodní řasy, co nejblíž k linii víčka. Pamatujte, že trsy řas se lepí přímo na řasy, nikoliv na kůži. Pinzetou nebo prsty je lehce přimáčkněte, aby se lépe zafixovaly. Pokud se během lepení řasy pootočí jinak než chcete, nebojte se je vytáhnout a aplikovat znovu. Máte spoustu času než lepidlo pevně zaschne.

S trsy řas docílíte i extravagantního efektu.
Autor: Shutterstock
K vnějšímu koutku aplikujte řasy delší a směrem k nosu je postupně zkracujte. Množství řas volte podle toho, jakého konečného vzhledu chcete dosáhnout. Čím více, tím dramatičtější, ale méně přirozený pohled získáte.

Jak aplikovat řasy v oblouku?

Namalujte si klasické oční linky tak, jak jste zvyklá. Nejen že na nich oblouk umělých řas nebude vidět, ale budou se vám i snadněji umisťovat. Po vytažení z krabičky umělé řasy prsty natvarujte, aby se trochu "zjemnily" a staly poddajnějšími.

Umělé řasy se vyrábějí v mnoha typech, délkách i hustotách.
Autor: Shutterstock.com
Teď přichází nutné měření! Přiložte umělé řasy k víčku, abyste zjistila o kolik jsou delší než vaše oko. Poté prostě rozdíl ustřihněte. Řasy by nikdy neměly být nalepené úplně do vnitřního koutku. Přirozeně tam ani nerostou a navíc by vás nepříjemně píchaly.

Naneste lepidlo po celé délce oblouku a počkejte zhruba minutu než lehce zaschne, aby vám řasy neklouzaly po víčku. Umělé řasy nalepte co nejblíž k linii vlastnch řas, a dejte si pozor na nežádoucí mezeru mezi řasami umělými a přirozenými. Používejte prsty, nebo pinzetu - záleží jen na vás, jak se vám bude pracovat pohodlněji a přesněji.

Linky vám usnadní aplikaci umělých řas.
Autor: shutterstock.com

Nyní máte spoustu času natvarovat umělé řasy tak, abyste s nimi byla spokojena. Pamatujte především na úhel sklonu řas, kterého chcete dosáhnout a snažte se, aby byl u obou očí stejný. Teď už stačí jen opravit oční linky, oba druhy řas lehce přetáhnout řasenkou a váš look mrkací panenky je na světě.

Autor: brig