Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Probrečela jste noc? I tak můžete vypadat skvěle!

16. října 2013 | 06:00

Pláč je přirozený projev emocí. Občas brečíme štěstím, jindy uroníme slzy smutku. Ať už se jedná o pláč způsobený dojemným romantickým filmem, nebo neštěstím v životě, vždy se podepíše na našem vzhledu. Opuchlé oči a červené skvrny na obličeji jsou důvěrně známé každé z nás.

Přinášíme vám exkluzivní triky, jak perfektně zamaskovat stopy, které na našem vzhledu zanechal nezastavitelný pláč. Nikdo z vašeho okolí nepozná, že jste minulou noc prožívala splín. Můžete zapomenout na oteklé oči a nevzhledné flíčky způsobené ustavičným otíráním slz hrubým kapesníkem.

Porazte pláč jednou provždy!

Odličovač pro citlivé oči, Krasa.cz, Dermacol, 114 Kč.
Autor: archiv firem

1. krok

Když pláč konečně zastavíte, párkrát se zhluboka nadechněte. Tím odbouráte zbytky stresu a budete se cítit alespoň o trochu lépe. Potom jemně otřete zbylé slzy z obličeje, postříkejte ho trochou studené vody a přejděte k odličování rozmazaných líčidel. Nikdy nechoďte spát neodlíčená, zbytky řasenky a make-upu by ještě podtrhly ranní nepěkný vzhled. Odličujte se jemně, protože pleť je po pláči podrážděná.

2. krok

Věnujte chvilku chlazení oční víček a jejich blízkému okolí. Vložte na chvíli do mrazáku čajovou lžičku nebo vylouhovaný sáček černého čaje. Poté ledový obklad přiložte na víčka a mírně tlačte. Nesmí vás to bolet, ale jemný tlak zabrání napuchnutí víček.

Projasňující korektor, Yves Rocher, 169 Kč.
Autor: archiv firem

3. krok

Ráno si o pár minutek přivstaňte a první kroky směřujte do koupelny. Tam si opláchněte obličej a naneste trochu korektoru na okolí očí. Tím zakryjete zbytečky začervenalé pleti.

Objemová řasenka, Oriflame, Giordani Gold, 289 Kč.
Autor: archiv firem

4. krok

Posledním krokem je řasenka, která větší a rozzáří vaše oči. I přes veškerou snahu se totiž nevyhnete lehce zmenšeným očím, ale korektor a řasenka to napraví. Teď už můžete v klidu vyrazit do práce, aniž by vaše okolí poznalo, že jste proplakala noc. Tedy ovšem jen v případě, že jste si to nenapsala na svůj Facebook nebo to nezavolala všem kamarádkám. (smích)

Tip redaktorky: Když jsem nedávno probrečela téměř celý film a ráno jsem se zděsila pohledem do zrcadla, řekla jsem si dost! Začala jsem zkoušet různé "fígle", jenom abych se nemusela vzdát svých oblíbených "dojáků". Nejvíce mi pomáhá chlazení celého obličeje. Nejdříve si pleť opláchnu studenou vodou a poté si na obličej položím pytlík zmražené zeleniny. Ten nikdy nepokládejte přímo na kůži, ale dejte pod něj třeba utěrku. Vždy vydržím zhruba 10 minut a teprve potom jdu spát. Ráno není po oteklých očích ani památky.