Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 chyb v líčení aneb Jak nevypadat jako stará bába

  • Špatně zvolený make-up
    1. února 2014 | 06:00

    Každá chceme vědět, jak se nalíčit, jak vypadat skvěle a jak se líbit. Jenže během zkrášlování často uděláme kosmetické chyby, které nás odsunou z koleje „krásná“, na kolej „vypadá staře“. Tady sedm chyb, které ženy před zrcadlem dělají nejčastěji.

  • Příliš mnoho make-upu

    EE krém
    Autor: shutterstock.com
    Není vrstva jako vrstva. Pokud nechcete vypadat jako vosková figurína, které budou kolemjdoucí hádat věk vyšší, než je zdrávo, pak se seznamte se základním pravidlem líčení. Make-up ve správném odstínu k vaší pleti, nikdy nenanášejte v jedné hutné vrstvě, ale raději ve dvou maximálně třech tenkých. Naneste make-up na celý obličej v v tenké vrstvě tak, aby prosvítaly pihy a textura pleti. Začněte na čele, pokračujte přes nos, oči a tváře až po bradu a roztracena jej rozetřete na krk. Další tenkou vrstvičku použijte jen tam, kde je to zapotřebí, abyste zakryla kruhy pod očima, pigmentaci na bradě nebo červený nos.
  • Korektor pod očima

    Líčení očí
    Autor: Shutterstock.com
    Trápí-li vás kruhy pod očima, nesnažte se je zamaskovat silnou vrstvou korektoru. Výsledkem takové kamufláže totiž není sexy vzhled, ale spíš podoba staré pandy. Tuhý korektor, zvláště totiž dokáže nepříjemně zvýraznit vrásky kolem očí, vysušuje jemnou pokožku a navíc má tendenci se během dne sesouvat do koutku oka. Pro zamaskování kruhů pod očima tak raději zvolte tekutý korektor, nebo jen dvě vrstvičky make-upu.
  • Příliš tmavá barva rtěnky

    Našli jsme ty nejkrásnější rtěnky na českém trhu.
    Autor: Shutterstock
    Pamatujte, že tmavé barvy mají zeštíhlující efekt, což je v módě skvělé, ale v na rtech už zase tak moc ne. Ústa nalíčená příliš tmavou rtěnkou působí menším a také přísnějším dojmem, navíc jsou na nich více patrné vrásky a šupinky, což není zrovna známka svůdnosti. Zcela by se jim měly vyhnout starší ženy a také majitelky příliš úzkých rtů.
  • Špatný odstín konturovací tužky

    Linii rtů nejprve orámujte konturovací tužkou v přirozeném odstínu. Tímto způsobem můžete rty podle potřeby zvětšit, zmenšit nebo vyrovnat nesouměrnosti.
    Autor: Dušan Křístek
    Ženy často neodhadnou odstín konturovací tužky na rty a nepěkný vzhled je na světě. Příliš tmavé odstíny působí nejen tvrdě, ale po částečném otření rtěnky vytvářejí nepřirozený rám rtů. Ideální je používat tužku o tón světlejší než je barva rtěnky a vykreslit s ní nejen samotnou konturu, ale i plochu rtů. Pak teprve použijte rtěnku. Pokud máte mnoho odstínů rtěnek a nechcete si pořizovat stejné množství tužek, spolehněte se na konturu v přirozené barvě rtů, s tou chybu neuděláte.
  • Zaprášený povrch

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ano, je důležité make-up zafixovat pudrem, ale všeho moc škodí. Příliš mnoho pudru, který si navíc nanášíte několikrát za den, vytváří „chlupatý“ a hlavně plochý vzhled pleti, na které se neodráží světlo. Žena tak vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti je. Sypký pudr tedy používejte jen na lehké poprášení po nanesení make-upu, namočte štětec do pudru a několika klepnutími o ruku z něj přebytečné množství prášku vyklepejte. Teprve pak jej naneste na obličej.
  • Tmavá linka na spodním víčku

    Výrazné kočičí oči si oblíbily hlavně hollywoodské celebrity
    Autor: Shutterstock.com
    S očními linkami se to musí umět, dokáží úžasně pomoci, ale také celý vzhled doslova „zabijí“. Takovým příkladem je černá linka po celém obvodu spodního víčka, která nevykouzlí podmanivý pohled, ale vzhled čarodějnice. Pokud trváte na černé, místo tužky použijte ke zvýraznění spodního víčka oční stín, který působí mnohem měkčeji. Naneste jej jen do dvou třetin víčka a dále rozetřete do ztracena. Tužky naopak vybírejte v odstínech hnědé a šedé, nebudou působit tak tvrdě, a nanášejte je na hranu spodního víčka, nikoli pod ní.
  • Tmavé obočí

    Kosmetika
    Autor: Profimedia.cz
    Tmavé a výrazné obočí je trendy, ale i tak by mělo působit přirozeně. Je jasné, že pokud jste jemná blondýnka, neměla byste používat tmavě hnědou tužku nebo stín., jinak budete vypadat staře. Domalovávat oblouky byste si měla barvou, která je o jeden, maximálně dva odstíny tmavší než vaše přirozená barva. Pokud ji neseženete, klidně k dolíčení použijte oční stíny nebo si vlastní barvu namixujte.

Diskuse ke článku
.