Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

7 důvodů proč se každý den zasmát

Smějte se! Je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat.
25. března 2013 | 14:24

Smích je zdravý, jde s ním všechno lépe a ještě k tomu dokáže bojovat proti stárnutí a nadváze. Dopřejte si každý den tento jednoduchý elixír a buďte krásná.

Posiluje imunitní systém

Smích je nejlepší lékař, říkávaly naše babičky a měly pravdu. Smích skutečně léčí. Posiluje imunitní systém a zvyšuje produkci protilátek, takže se vaše tělo lépe brání nachlazení. Snižuje také hladinu hormonů, které vyvolávají v těle stres, proto je dobré se v práci zasmát a ulevit si tak od problémů a nervozity.

Smích zbavuje bolesti

Podle vědeckých studií dokáže upřímný smích zbavit bolesti. Způsobeno je to tím, že se v těle uvolňují endorfiny, které působí jako tlumič bolesti.

Sex zbavuje stresu
Autor: thinkstock.cz
Zlepšuje společenský život

Každý z nás má kolem sebe rád veselé lidi, ze kterých je na první pohled cítit pozitivní energie. Je proto pravděpodobné, že budete mít více přátel, lepší vztahy na pracovišti a lepší společenský život, pokud se budete často a rádi smát.

Smíchem zhubnete

Určitě se vám už stalo, že jste smáli tak, až vás bolelo břicho. Smích totiž rozhýbává břišní membránu a s ní i svaly a zapojuje i ramena. Je tak stejně účinný jako 15 minut jízdy na rotopedu nebo veslovacím stroji. Díky častému smíchu si tak můžete pořídit ploché bříško a uvolněná záda.

Chrání srdce

Podle lékařských výzkumů jsou lidé, kteří se často smějí, až o 40% méně náchylní ke vzniku srdečních onemocnění, než bručouni. Díky smíchu se totiž rozproudí krevní oběh tak, jako byste 30 minut cvičili v posilovně.

Zlepšuje dýchání

Nemůžete dýchat? Zasmějte se. Smích roztáhne plíce natolik, že se dokáží naplnit vzduchem. Má tak stejný účinek, jako hluboké dýchání.

Zkuste si zpříjemnit život některou z našich rad
Autor: profimedia.cz
Smíchem k mladistvému vzhledu

Smích zapojuje do práce všechny obličejové svaly, tím rozproudí krevní oběh a pleť dostane zdravější barvu a svěží vzhled. Je tak nejúčinnějším bojovníkem proti stárnutí.