Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zbavte se chloupků! Trvale i rychle!

26. května 2011 | 06:18

Konečně je tu teplo a můžeme odhalit nohy. Musí ovšem být dokonale hladké! Že jste topřes zimu trochu odbývala? Sáhněte po spolehlivých metodách a odstraňte, co je třeba.

Depilace vs. epilace

Zaměňujete tyto pojmy? Zatímco depilace vás zbaví chloupků jen krátkodobě, díky epilaci zmizí napořád. Než se tak stane, stejně ale budete muset proceduru několikrát zopakovat. Jedna návštěva totiž obvykle nestačí.

Epilace

Perská

Je šetrná a účinná unikátní. Ta, kterou provádí doktorka Vera Amlerová (www.kosmetikamarion.cz), je založená na účinku speciální patentované bylinky, jež vniká do vlasového folikulu a zabraňuje růstu nového chloupku. Přimíchává se do pasty složené mimo jiné z fíků a datlí. Má konzistenci žvýkačky a kosmetička vám ji postupně přikládá na partie, jež chcete ošetřit, přilepí a strhne. Proceduru je dobré zopakovat přibližně po třech týdnech. Je vhodná na všechny části těla a moc nebolí.
Cena: od 600 Kč


Laserová

Myslíte, že vám chloupky vypálí jednou provždy a pak už budete mít do smrti klid? Není to tak úplně pravda. Nepůsobí totiž na všechny typy ochlupení. Skvěle si poradí s tmavě zbarveným, v případě světlých chloupků vám ale nejspíš nepomůže. Jak působí? Vypálí vlasovou cibulku a postupně ji úplně zahubí. Aby byl výsledek trvalý, musíte proceduru podstoupit několikrát. Na co se laser hodí? Můžete ho použít na všechny partie těla. Je ale lepší dojít si na ošetření, když není slunečné počasí. Vlivem paprsků totiž můžou zasažená místa pigmentovat. Proto byste měla vždy používat i krém s vysokým UV faktorem. Kam se objednat? Vyzkoušejte třeba Laserové centrum Anděl. Více na www.lcandel.cz
Cena: od 800 Kč

Fotoepilace

Také tato metoda založená na kombinaci světelné energie a radiofrekvence míří přímo na vlasovou cibulku. Dovede ji odstranit a zabránit tak dalšímu růstu chloupků. Je bezpečná, bezbolestná, zbaví vás ochlupení na tváři i celém těle. Ani v tomto případě ale jedna kúra nestačí. Měla byste absolvovat alespoň tři a následně je ještě zopakovat po jednom až třech měsících. Zajít si můžete například do salonu Korunka – www.salon-korunka.cz.
Cena: za ošetření rtu 950 Kč

Čím depilovat?

Depilace

Žiletkou

Holení žiletkou je nejpohodlnější
Autor: profimedia.cz
Stačí jen strojek s ostrým břitem a kvalitní gel na holení. Je to nejrychlejší, nejjednodušší a naprosto bezbolestný způsob. Nemusíte se nikam objednávat, hravě to zvládnete doma. Přesto má i tato depilace jistá pravidla. Aby vám nevyskákaly červené pupínky, nejprve si několik minut sprchujte místa, která chcete oholit, teplou vodou, aby chloupky změkly. Následně naneste na celou plochu dostatek gelu na holení a můžete sáhnout po žiletce. Chloupky holte zásadně jen ve směru růstu. Potom ještě kůži ošetřete zklidňujícím tělovým mlékem. Co je nevýhodou? Že se vám chloupky objeví rychle znovu (obvykle po dvou dnech), a ještě můžou nepříjemně škrábat.

Depilačním krémem

Také tato metoda je velice jednoduchá. Stačí si koupit depilační krém, nanést ho na inkriminovaná místa, nechat působit po dobu, jež se doporučuje, setřít stěrkou či houbičkou a opět kůži ošetřit zvláčňujícím přípravkem. Má to nějaký háček? Ano, ani tato depilace nemá dlouhé trvání. Navíc je nevhodná pro ženy s citlivou pokožkou. Ideální je přípravek nejprve otestovat na malé ploše, například na zápěstí.

Epilátor může být pro někoho bolestivý
Autor: profimedia.cz
Epilátorem

Pozor, bolí to! Strojek sice odstraní chloupky i s kořínky, takže oholení několik dnů vydrží, ale jde o to, zda vydržíte celý proces vy! Epilátory se hodí pro ženy, které nejsou tolik citlivé na bolest. Co je další nevýhodou? Nedosáhnete si s ním na všechna místa a trvá docela dlouho, než se všech nežádoucích chloupků zbavíte.

Voskové proužky zbaví chloupku až na šest týdnů
Autor: profimedia.cz
Voskem

Tento způsob nabízejí téměř v každém kosmetickém salonu a lze ho použít téměř na všechny partie těla. Aplikace je totiž snadná, efekt okamžitý, třebaže trochu bolestivý. Jak procedura probíhá? Teplý vosk se nanese pomocí roll-onu po směru růstu chloupků. Přiloží se depilační páska a proti směru se rychle strhne. Chloupky se tak odstraní i s kořínky. Kdy vyraší další? Zhruba za tři týdny. Depilaci voskem lze použít téměř na všechny partie těla.

Autor: Alena Dušková, Kbak