Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Depilace: Názor odborníka? Muži jsou zaostalí!

Je bujný porost u muže sexy, nebo buranský?
28. června 2010 | 17:07

Na Blesk.cz se rozvířila velká diskuze. Depilovat se, či ne? Zvláště u mužů je tato otázka velmi kontroverzní. Jedni touží po vyholeném těle, druzí nedají dopustit na přírodní srst. Co na to odborník?

Měli by se muži holit? Všeobecně o sebe víc pečovat? Prakticky devadesát procent žen v diskuzi dalo přednost navoněnému a dobře upravenému chlapovi před tím zarostlým. I když některé se velmi hlasitě chlupatých Tarzanů zastávaly.

Muži měli opačný problém. Z debaty čtenářů jasně vyplynulo, že pánové, kteří se o porost starají, se za nadměrnou péči o vzhled trochu stydí. Když tu a tam zazněl hlas, že správný chlap je přeci ten, který nepopírá přírodu, nikdo mužů neprotestoval.

Nejlépe je, když člověk najde rozumný balanc. Vyholený muž ještě neznamená zženštilý a stejně tak zarostlý není automaticky neudržovaný. Zato u žen je otázka depilce i epilace zdá se vyřešená. Holí se skoro všechny. Bez vyholení určitých partií by si nepřišly upravené. Je tedy jen otázkou doby, kdy tomu tak bude i u mužů?

Co si myslíte o depilaci vy?
Holíte se? Proč? Kvůli sobě? Nebo kvůli partnerovi (partnerce)? Vstupte do diskuze a řekněte nám svůj názor!

Názor odbornice:

Dr. Samková, ředitelka beauty kliniky Avien Clinic


Myslíte, že moderní doba žádá po populaci epilaci či depilaci chloupků?


Domnívám se, že je to každého individuální věc. Komu by se co mělo líbit, rozhodnout ani posoudit nemohu. Nicméně v posledních letech je holení výrazně víc v kurzu, než kdysi.

Je vyholený muž stále mužem?

Stoprocentně. Depilovaná hruď, či záda ještě nezmění jeho povahu.

Nechává se depilovat či epilovat hodně mužů?

Ne příliš. Na vyholené tělo si pánové moc nepotrpí. Na rozdíl od žen, které tvoří devadesát pět procent klientely. Chlapi problém s chloupky začnou řešit, když je velký. Například se jim nelíbí zarostalá záda. Mají z koberce mindrák.
Převládají v klientele určité skupiny mužů? Homosexuálové, metrosexuálové, či heterosexuálové?

Takhle se to nedá rozdělit. Ale myslím, že gay u nás na klinice nikdy nebyl. Většinou spíš muži, do kterých byste to neřekli. Všichni mohou mít problém s ochlupením. Na sexuální orientaci nezáleží. Ale pravda je, že nejvíc zastoupeni jsou kulturisté. Na těle a vzhledu si dávají záležet.

Je výrazný nárůst poptávky po vyholeném těle trend posledních let?


Boom vyholování nastal u žen hned po revoluci. Takže to není fenomén jen posledních pár let. Tím je spíš u mužů.

Pravdou je, že před takovými dvaceti lety ani ženy nebyly zvyklé holit si tělo a teď by většina nevyšla s neoholeným podpaždím a chloupky na nohou. Muži jsou v tomto směru zaostalejší. Ale jejich čas pravděpodobně přijde.

Jaké části těla si ženy i muži na vaší klinice nejčastěji nechávají depilovat?


Muži dochází na již zmíněná záda. Ženy si přejí odstranit chloupky především z podpaždí, třísel anebo pod nosem.

Autor: amp