Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ulice po prázdninách: Známá tvář znovu v seriálu, jak zasáhne do osudů?

  • 29. června 2023 | 06:00

    Seriál Ulice se nyní nevysílá, herci i štáb si užívají zasloužené pauzy v natáčení, a tedy také ve vysílání tohoto divácky velmi oblíbeného seriálu. 

    Přestože tvůrci Ulice zatím tají, jaké novinky si připravili do její devatenácté sezony, jedno je již jisté. V Ulici se opět objeví sympatický pohodář Eddie Rambousek, kterého diváci vídali v seriálu už od roku 2010. Za tu dobu si Eddie prošel různými peripetiemi.

  • Eddieho minulost v Ulici

    Eddie se poprvé ukázal v Ulici jako volnomyšlenkářský vysokoškolák, spolužák Terezy Jordánové, dnes již Kučerové (Patricie Pagáčová), a jejího tehdejšího kluka Vojty Kalicha (Petr Buchta). Eddie na sebe hned strhl pozornost, protože se dostal do křížku s policií. Studiem na vysoké škole proplouval celkem bez problémů, i když jeho poznávacím znamením byl takřka pankáčský vzhled, kouření trávy a bydlení v polorozpadlé nemovitosti připomínají squat. Na první pohled by to do něj nikdo neřekl, ale Eddie rozhodně nebyl žádný hlupák s vyhuleným mozkem. Sečtělý, inteligentní, temperamentní kluk byl tehdy anarchistou z přesvědčení. Neuznával žádné rádoby autority, na věci si dělal vlastní názor, který se nebál říkat nahlas, což ho občas dostávalo do velkých problémů.

    VIDEO: Markéta Stehlíková: Bez dcery se neodvážím koupit ani ponožky, vše musí schválit

    Video se připravuje ...
    Markéta Stehlíková: Bez dcery se neodvážím koupit ani ponožky, vše musí schválit • VIDEO: videohub

  • Eddieho první velká láska

    Eddie sice studoval pedagogickou fakultu, učit ale vlastně nikdy nechtěl. Na živobytí mu stačily peníze, které si vydělal na nejrůznějších brigádách, nejlépe ve skladech. Vyšel jen s málem, byl opravdu nenáročný. To se změnilo ve chvíli, kdy se dal dohromady s průšvihářkou Adrianou (Šárka Krausová), vnučkou Vlastimila Peška (Rudolf Hrušínský), dcerou Evžena Šmýda (Martin Finger). Byl to Eddie, kdo Adrianě pomohl tátu najít a kdo ji dlouho držel nad vodou po mámině náhlém skonu nebo později po jejím pokusu o sebevraždu. Přestože měli před svatbou, nakonec se nevzali kvůli Eddieho prozrazenému románku s kolegyní z realitky.

    VIDEO: Matouš Ruml: V Ulici už ho neuvidíte, ale váš oblíbený učitel je zpět v novém seriálu

    Video se připravuje ...
    Matouš Ruml: V Ulici už ho neuvidíte, ale váš oblíbený učitel je zpět v novém seriálu • VIDEO: videohub

  • Eddie a Magda

    Další velkou láskou Eddieho byla bývalá spolužačka z fakulty Magda Procházková (Veronika Čermák Macková). I když to mezi nimi zpočátku vypadalo hodně slibně a zdálo se, že si jsou souzeni, i tento vztah Eddiemu krachnul. Byli v něm totiž tři. Kromě nich i Magdina nemocná máma Zdenka (Yvetta Blanarovičová), která měla u Magdy vždy přednost. Eddie to chápal, věděl, že Zdence trpící Alzheimerovou chorobou již moc času nezbývá a že si ji chce tudíž Magda užít, dokud to jde. Zároveň Eddie chápal i to, že má Magda o mámu obavy kvůli jejímu zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Postupem času toho ale na něj bylo už moc. S Magdou se milovali, stáli o sebe, ale než aby si navzájem ubližovali, raději se rozešli.

    VIDEO: Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku

    Video se připravuje ...
    Veronika Čermák Macková: Z Ulice si odskočila prozkoumávat divokou Afriku • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

  • Nový začátek v zahraničí

    Pro Eddieho to bylo hodně těžké, a tak s úlevou přijal Matějovu nabídku, aby nastoupil jako markeťák k němu do firmy, byť to znamenalo okamžitě se přestěhovat do Barcelony. Na jaře roku 2020 se tedy Eddie rozloučil a odjel vstříc novým zkušenostem a zážitkům. Sice měl zlomené srdce, přesto byl srovnaný s tím, jak to mezi ním a Magdou dopadlo.

  • Návrat do Ulice

    Nic ale není na věky. Eddiemu se po více jak třech letech ve Španělsku začalo stýskat, a tak se rozhodl pro návrat do Čech. „Eddieho návratem do Ulice jsme chtěli udělat radost všem fanouškům seriálu, kteří si o něj po celu dobu psali. Hlavně divačky ho v seriálu docela postrádaly. Některé z nich ho dokonce stále vidí po boku Magdy. Podle nich byli před lety ti dva krásný pár. Co na to říct? Třeba ať se těší na nové díly a nechají se překvapit, jak právě Eddieho návrat zasáhne do děje,“ usmívá se zatím trochu tajemně kreativní producentka seriálu Ulice Silvia Klasová.

Diskuse ke článku
.