Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Krvavá bitka v Ulici! Proč se do sebe pustila dvojčata Dvořákových?

Video se připravuje ...
Krvavá potyčka bratrů Dlouhých v Ulici
VIDEO: TV Nova
11. září 2023 | 13:41

Seriál Ulice, který vysílá TV Nova, odstartoval svou devatenáctou sezonu již o prázdninách, a to pěkně svižně. Dech neztrácí ani po zahájení nového školního roku. Právě naopak. Zrovna dnes ve škole dojde k hodně zajímavým dějům, které odstartuje krvavá potyčka dvojčat Dvořákových v podání Jana a Jiřího Dlouhých. Jak se jim tato scéna natáčela a jak spolu vycházejí v soukromí?

Tvůrci Ulice, divácky oblíbeného seriálu TV Nova, připravili na začátek devatenácté sezony hned několik perliček pro všechny uliční fanoušky. Kromě návratu dvou oblíbených postav, a to Moniky Farské (Anna Fixová) a Eddieho Rambouska (Jiří Panzner), a příchodu dvou velkých hereckých posil, a to Lucie Vondráčkové v roli Soni Čechové a Adély Gondíkové coby Hany Šmídové, jde i o velmi zajímavý děj pro další seriálové postavy. Například v uliční škole to začne již brzy pořádně vřít. Vše odstartuje potyčka dvojčat Matěje a Marka Dvořákových, která hrají Jiří a Jan Dlouzí, synové naší herecké legendy Vladimíra Dlouhého a sympatické herečky Petry Jungmanové, již znají diváci Ulice jako Martu Seidlovou, učitelku na uličním gymnáziu. Shodou okolností se zrovna v této budově, konkrétně ve školní tělocvičně, do sebe pustí Marek a Matěj kvůli holce. Tou tentokrát není ředitelka školy Magda Procházková (Veronika Čermák Macková), do níž je platonicky zamilovaný Matěj, nýbrž spolužačka kluků Svatka (Kristýna Hocková). Ta se pro změnu líbí již několik měsíců nesmělému Markovi, jenž proto nelibě nese, když se s ní uvolněně baví Matěj. Jen co Marek zjistí, že si ti dva domlouvají za jeho zády společné kino, bude zle. Jednoduše mu povolí nervy a brácha to od něj okamžitě nehezky schytá. Výměna názorů mezi dvojčaty bude tak ostrá, že dokonce poteče krev.

Potyčka dvojčat Dvořákových vypadá hodně věrohodně, takže se hned nabízí otázka, jak dlouho ji Jan a Jiří Dlouzí trénovali, popřípadě jestli jsou takhle na kordy občas i oni sami v soukromí. Při natáčení mladé herce režisér Jakub Wehrenberg navedl, jak by scéna měla vypadat, aby jim diváci uvěřili jejich konflikt i krev, jež při něm poteče. Jak se jim tahle scéna točila? Byly to pro ně velká výzva a protiúkol, nebo si čas od času vjedou do vlasů i v reálném životě, jak už to mezi sourozenci občas bývá?

„Já se moc těšil. Byl jsem rád, že se ukáže i negativní stránka těchto dvou. Jak se bráchové, kteří se před vším vždy vzájemně podrží, dokážou i surově pohádat. Protiúkol to rozhodně nebyl,“ dodává k natáčení potyčky v tělocvičně Jan Dlouhý. „Potyčka v tělocvičně byla naše první více akční scéna. Moc mě těší, že si mohu takhle někdy zatočit i v exteriérech. Protiúkol to rozhodně nebyl,“ komentuje Jiří Dlouhý.

O tom, že v případě Jana a Jiřího Dlouhých opravdu nepadlo jablko daleko od stromu a že mají herectví prostě v genech, se diváci budou moct přesvědčit už v pondělí večer při sledování nového dílu Ulice.

Autor: Martina Miláčková