Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tento týden v Ulici: Vydědění syna, šikana a tajemství, které už nejde udržet

19. září 2022 | 06:00

Vztahy v rodinách a mezi muži a ženami jsou tím, kolem čeho se svět točí – nebo aspoň v mnoha životech. Sami si je komplikujeme našimi egy nebo strachem cokoliv řešit. Jak se vztahy tentokrát zamíchají v Ulici?

Vztahy mezi rodiči a dětmi bývají občas na ostří nože, zvláště když rodiče mají pocit, že jejich potomci jdou otevřeně proti nim a vyhlásili jim válku. Čím déle to pak trvá, tím jsou rodiče zatvrzelejší, přesně jako Tonda Hložánek. Nikdo mu nevymluví, že mu syn vrazil kudlu do zad, když se stal lídrem konkurenční strany ve volbách. Bohužel i samotný Jirka je na tátovu tvrdohlavost krátký, byť se snaží o usmíření. Jenže Tonda Hložánek vidí rudě už při pouhé zmínce Jirkova jména. Dokonce chce nechat syna vydědit, protože u něj prostě skončil.

Děti občas neznají míru. Zkouší, co a vůči komu si mohou dovolit, hbitě využijí ve svůj prospěch benevolence dospělých, zejména rodičů. Téměř šestiletý Christian není v tomto ohledu jiný. Ví, co na mámu Skyler zabírá, a když je třeba, využije toho, aby dosáhl svého cíle. Teď ovšem narazí u Báry, jež umí být docela nekompromisní, co se dodržování pravidel a výchovy dětí týče. Má bohaté zkušenosti z domova i ze své současné práce, proto ví, že dětem je třeba nastavit pevné hranice a nepolevovat. To se však Chrisovi ani trochu nelíbí, a tak dojde ke konfliktu, který bude za chvíli řešit celá rodina.

Podívejte se na rozhovor s Vendulou z Ulice:

Video se připravuje ...
Vendula z Ulice Anežka Rusevová: Dvacet kilo je dole a už je nechci zpátky • VIDEO: videohub

Poznat hranici, kdy se člověk dokáže ubránit sám, a kdy by měl naopak přiznat, že se stal terčem nejapných vtípků starších kluků, bývá občas hodně těžké. V podobné situaci se nyní ocitl i téměř třináctiletý Šimon, po kterém se ve škole vozí dva sígři z vyšších ročníků. Zajde to tak daleko, že Šimon kvůli nim už doma dokonce i lže. Jenže dědovi Mastnému ani mámě Gábině Pumrové se to celé nějak nezdá, protože ho přece jen již trochu znají.

Mít v rodině zdatné manipulátory je pro každého hodně náročné. Jakmile člověk prozře, je rád, když je vidí co nejméně. V případě Blanky to bohužel není tak úplně možné, protože exmanžel Luděk i nevlastní sestra Vanda o sobě dávají pravidelně vědět. Nevynechají jedinou příležitost, aby se navezli do ní nebo do Evžena. To však neznamená, že by to nezkoušeli ani na sebe navzájem. Hlavně Vanda si jde cíleně za svým a Luďka si šikovně omotává kolem prstu, aniž by ten tušil, na jak tenkém ledě se s ní ocitá.

Karla žije v neustálém napětí kvůli Jakubovi už několik měsíců. Přestože se s ním rozešla, stále se obává následků jejich románku. Byla by ráda, kdyby se o něm nedozvěděli její nejbližší, jenže jak Věrka, tak i Mára se zajímají čím dál víc, co se mezi ní a Jakubem vlastně stalo, proč to došlo tak daleko. Aby toho nebylo málo, Karla se dozví zprávu, která s ní natolik zamává, že se odhodlá k riskantnímu kroku.

Autor: Gabriela Röhrichová, roh