Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Znásilnění, žádost o ruku a šokující zprávy

Video se připravuje ...
7. února 2022 | 14:49

Žádostí o ruku už bylo v Ulici mnoho, tahle se už jednou stala a je možné, že se bude opakovat. Ale bude na to dost odvahy? Blanka bude muset s pravdou ven a nebude to jednoduché. Sledujte tento týden v Ulici!

Mário miluje Áju celým svým srdcem, nejraději by jí snesl modré z nebe. Jenže ta má strach, že jí ho jednoho krásného dne může odloudit jiná, a tak touží po jistotě, kterou je podle ní zásnubní prstýnek. A právě v tom je ta potíž. Mário nechce riskovat další odmítnutí, zvláště teď, když jim to tak klape. Ovšem časy se mění. Změní i Mário svůj názor? Áje totiž chystá velké narozeninové překvapení, jehož součástí je i šperk v charakteristické krabičce.

Pro Jakuba to je adrenalin spojený s výjezdem do terénu, napínavá akce, kdy je cítit, že o něco jde. A tak právě o to majora Hermana požádá. Rád by byl součástí týmu při vyšetřování nového případu, ovšem Herman na to má jasný názor – jen přes jeho mrtvolu. Jedno přání však Jakubovi přece jen splní. Postará se mu o pořádné vzrůšo, aniž by tušil, že se tím neomylně trefí do jeho hodně citlivého místa.

Prokop se hned ráno dozví od táty novinku, která s ním dost zamává. Najednou se mu zhroutí celý svět. I když je už dospělý, náhle ztratí pocit jistoty a domova, jak ho odmalička zná. Proto je později rád, že na to všechno není sám. Oporu najde v Magdě a Mirkovi, ale má to malý háček. Mirek sice dokáže spoustu věcí pochopit, ovšem i u něj mají jisté věci své meze. A jak se ukáže, patří mezi ně také míra utěšování kamaráda.

Blanka si připadá už nějakou dobu jako mezi dvěma velkými mlýnskými kameny. Luděk nyní uskutečňuje jejich dávný velký sen. Pustil se do stavby domku za Prahou, kde bude dostatek místa pro celou jejich rodinu. Jenže Blanka je už někde jinde. Rodina je u ní sice stále prioritou, ale Luďka prostě nemiluje. Nechce s ním proto ani žít a hrát si na šťastný pár. Tu opravdovou lásku totiž cítí k Evženovi. A právě dnes vyloží doma karty na stůl, což odstartuje řetězec událostí včetně domácího násilí za zavřenými dveřmi ložnice.

Kdo je pro nás ten pravý, ta pravá? Zatímco my sami to často netušíme, naše okolí v tom má jasno. Například Vilma Nyklová si je jistá, že pro jejího syna Lumíra je nyní tou pravou Ingrid. Znají se léta, Lumírův syn Lexík si s Ingrid rozumí a má ji rád. Právě Ingrid podle Nyklové naprosto přirozeně zaplnila v Lumírově životě prázdné místo po náhle zesnulé manželce Světlaně. Proto Nyklovou více než potěší, když Ingrid s Lumírem oznámí celé rodině velkou novinku. Jakou? A co na tom Vilmu Nyklovou přece jen zarazí? Jak to spolu Ingrid a Lumír nyní skutečně mají?