Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Blesk pomáhá: Nový inkubátor zachrání i Martínka!

Petr Kolář byl rád, že mohl přispět k zakoupení inkubátoru. Stále pokukoval po novorozeném Martínkovi, kterému přístroj pomůže zachránit život.
16. června 2011 | 16:31

Mladoboleslavská Klaudiánova nemocnice zažila ve středu velkou událost. Novorozenecké oddělení navštívil zpěvák Petr Kolář a dětem i lékařům, kteří jim pomáhají na svět, předal zbrusu nový inkubátor za 262 tisíc korun. Peníze na důležitý přístroj, který zachraňuje životy těm nejmenším, se vybraly i díky Blesku.

 

Novorozenecký stacionární inkubátor darovalo občanské sdružení Život dětem. Přístroj zakoupilo z výtěžku benefičního koncertu Magická noc, který proběhl loni v prosinci v pražské Tesla Areně na podporu projektu Blesk Srdce pro děti a právě Petr Kolář byl jednou z hvězd, která v programu vystoupila.

„Jsem moc rád, že jsem mohl pomoci dobré věci. Je fajn, že peníze, které se velmi pracně shánějí, jdou na potřebnou věc, na konkrétní místo. Když budu mít možnost, půjdu to toho určitě znovu,“ řekl Kolář.

Jak můžete přispět i vy?

Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symb. 1234, nebo přispějte dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč).

Novorozenecké oddělení mělo zatím jen jeden inkubátor, který zaplatila nemocnice. Zaměstnanci neskrývali nadšení. „Jsme velmi rádi, že máme další inkubátor, který bude pomáhat předčasně narozeným dětem. Jejich počet totiž každým rokem přibývá. Loni jich bylo 1549 a do inkubátoru jich bylo třeba na čas umístit 224,“ uvedla vedoucí lékařka novorozeneckého oddělení Michaela Roškotová.

Výtěžek benefičního koncertu Magická noc pomohl malým pacientům ve 14 českých nemocnicích. Projekt Srdce pro děti podpořil od roku 2008 jednotlivé děti, nemocnice a dětské domovy částkou, která je vyšší než šest milionů korun.

Kam psát?

Vaše dopisy s popisem problémů konkrétních dětí, posílejte je na adresu Blesk, Komunardů 42, 170 00 Praha 7 – heslo »Srdce pro děti«. Můžete samozřejmě i mailovat na srdceprodeti@ringier.cz.

Autor: Jan Doležal, Klena
Video se připravuje ...