Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kačenka (9) už může cvičit, díky Blesku!

6. dubna 2011 | 17:16

Oči bojovnice a úsměv zdravého dítěte. Když potkáte Kačenku Zajíčkovou (9), rozhodně by nikoho v první chvíli nenapadlo, že tato holčička odmala žije s dětskou mozkovou obrnou. Blesk se proto rozhodl pomoci malé slečně v jejím boji s nepřízní osudu a zakoupil pro ni speciální masážní stůl a polohovací stolek dohromady za 12 267 korun. To vše dostala díky projektu Blesk Srdce pro děti a hlavně dárcovským SMS čtenářů Blesku!

Příběh Kačenky (9) z Prahy čtenáře Blesku opravdu chytl za srdce. „Nutně jsme potřebovali speciální masážní stůl, protože mi řekla rehabilitační sestra, že už k nám nebude chodit, pokud ho nepořídíme,“ vzpomíná Kačenčina maminka Eva Zajíčková. Holčička dostala i polohovací stoleček a konečně si sama může číst knihu v posteli. „Nedokázala nic udržet v ruce a za těch pár dnů, co to máme, už Kačenka přečetla dvě knížky,“ usmívá se maminka. „Mám radost. Už jsem přečetla dvě knížky,“ pochlubila se malá bojovnice sama.

Obchodníci na postižených vydělávají, stěžuje si maminka Katky

Přesto, že se holčička pořád usmívá a v očích má neuvěřitelnou chuť do života, trpí od narození dětskou obrnou třetího stupně. A ta jí ten život opravdu hodně ztěžuje. „Je to ten nejhorší stupeň. Jen sedí a občas zahýbe ručičkou. Přesto ji milujeme celá rodina. Stále se na nás usmívá a to mi vždycky dodá sílu,“ popisuje maminka.

Podle ní je život rodin, které se starají o postiženého člena velmi těžký. „Připadá mi, že na tom chtějí někteří prodejci speciálních pomůcek jen vydělat. Třeba talířek s úchytem, aby se Kačence dobře držel, se dá pořídit asi za 800 korun. Také prodávají lžičky a vidličky. To vše ale stojí opravdu velké peníze,“ posteskla si.

Komu chceme pomoci?

Například dětem, které trpí handicapem... Dětem, které postihla těžká nemoc či zranění. Dětem, které nemají rodinu a po něčem pro ně nedostupném obrovsky touží.

Kam psát?

Vaše dopisy s popisem problémů konkrétních dětí posílejte na adresu Blesk, Komunardů 42, 170 00, Praha 7 - heslo "Srdce pro děti". Můžete samozřejmě i mailovat na srdceprodeti@ringier.cz.

Jak můžete přispět i vy?

Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, či můžete přispět dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS stojí 30 korun).

Autor: Tereza Hořínková, mivrk
Video se připravuje ...