Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tomáška (5) opařila vlastní máma: Teď hýbe prsty!

21. prosince 2010 | 13:17

Pětiletý Tomášek z Brna, jemuž krkavčí matka Lucie surově opařila ve vaně s horkou vodou nožičky, se nedávno podrobil další operaci. Musí pořád cvičit a natírat opařenou kůži speciální mastí. Postupně se však zotavuje a už se jako každé dítě těší na dárky od Ježíška.

„Při operaci mu chirurgové vyřízli pruh spálené kůže a vložili tam kožní štěp. A u prstů, které se mu kvůli opaření zvedaly nahoru, se také musela kůže operovat. Teď už to vypadá dobře, ale stále ještě nedosáhne prsty na zem. Proto pořád cvičíme, natíráme nožky mastí a máčíme je ve vířivce,“ popsala léčbu Tomova babička Vlasta R. Ta má Tomáška v trvalé péči poté, co soud poslal její dceru za týrání chlapce do vězení.

Vnuk, který dostal od Blesku v projektu Srdce pro děti dvoje speciální návleky na nohy a biolampu na hojení jizev, udělal za poslední rok velký pokrok. „Už mnohem lépe mluví, chodíme k logopedovi a psycholožce. Tomášek je borec. Je hodně vnímavý a má dobrou paměť,“ chválila babička neposedu. Když Blesk přišel na návštěvu, hrál si zrovna u nazdobeného vánočního stromku s kamarádem Tomáškem Fajmonem (4).

Ten je synem Petry Fajmonové z občanského sdružení Život dětem, která Tomáškovi a jeho babičce hodně pomáhá. Díky ní se chlapec dostal poprvé v životě na hory lyžovat. „A šlo mi to dobře!“ chlubí se Tom.

Od Ježíška by si přál velké letadlo i se schůdky. „A chtěl bych i autobus, který umí zatáčet. A prosím Ježíška, aby mi přinesl i mašinku a velký kamion, co taky umí zabočovat,“ svěřil se čiperný kluk.

Autor: Ondřej Požár, Klena
Video se připravuje ...