Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Angličanka psala online přenos z vlastního porodu!

Tato žena rodila a do toho psala na internet, jak porod probíhá...
22. září 2010 | 11:24

Většina žen by asi řekla, že porod dítěte není lehký a že to rozhodně není ten správný čas na chatování na internetu. Čtyřiatřicetiletá Angličanka Fi Stone se ale rozhodla vyvrátit mýty týkající se porodu. Když rodila své druhé dítě, celou dobu to komentovala na jedné z komunikačních sítí. Narození jejího syna tak sledovaly tisíce lidí.

Drobná blondýnka žijící v britském městě Stafford rodila dlouhých třináct hodin, přičemž celou "akci" mohli lidé sledovat na internetu v rámci jejích příspěvků.

„Pracuji s dětmi devatenáct let. Maminky mi vždy říkaly, jak se bojí porodu. Tohle jsem udělala, abych jim ukázala ty pozitivní stránky, které porod přináší,“ vysvětlovala sestřička pracující ve školce, která provozuje i internetové rodičovské poradenství.

Fi Stone začala rodit v půl třetí ráno. Chlapeček, který dostal jméno Oscar, se poprvé ukázal světu v 15:42 hodin odpoledne. Fi ho porodila doma do bazénku, stejně jako před rokem dcerku Betsy.

Během kontrakcí ještě mladá žena stíhala psát pomocí iPhonu na internet, jaké má pocity. Oscar těsně po narození vážil 3430 gramů. Vše proběhlo v pořádku a Fi i její stejně starý manžel Richard teď můžou zářit štěstím.

I tohle psala na internet

3:00 Kontrakce začaly ve 2:30. Děťátko se rozhodlo, že se chce účastnit sobotních prvních narozenin své sestry!

4:00 Bolest v pánevní oblasti neustává. Au! Chtělo by to pořádného panáka vodky!

5:00 Ahoj miláčkové! Manžel si myslí, že jsem blázen, když vám sem píšu, ale já chci porazit mýty. Vydržím, dokud to půjde. Hodně to bolí.

6:00 Mezi kontrakcemi objímám Betsy. Je to těžké, ale užívám si to.

7:00 Kontrakce se zpomalují, ale jsou stále silné.

12:25 Stále čekám. Úleva od bolesti ještě nepřišla.

16:00 Představuji vám svého syna, který se jmenuje Oscar John Michael Victor Stone. Všechno mě bolí, ale jsem nejšťastnější matka na světě.

Autor: INT, mivr, lenak