Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Novorozeně ožilo při svém pohřbu!

Novorozeně v inkubátoru v Pachuce
13. srpna 2010 | 05:00

Těžko se někdo může vžít do pocitů mladé maminky, která porodí dítě, to pak zemře, zázračně ožije v rakvi a pak znovu vydechne naposled. Stalo se to Dafne Hernandez Marisol Trejo (21) v mexickém městě Tulancingo. Svou holčičku ani nestačila pojmenovat…

Dafne porodila svou holčičku předčasně v šestém měsíci těhotenství. Dítě muselo být ihned převezeno do inkubátoru do sousedního města Pachuce. V tamní soukromé nemocnici ale novorozeně zanedlouho zemřelo a ošetřující lékař mu vypsal úmrtní list.

„Nejprve jsem se modlila a pak už jen plakala. Později jsem začala připravovat smuteční obřad,“ říká zdrcená maminka, pro kterou to byl první porod v jejím životě. Během rodinného rozloučení s miminkem ale jeden z hostů uslyšel z rakvičky divné zvuky. Když se do ní matka podívala, zjistila, že dítě je živé. Tichounce plakalo, pravidelně dýchalo.

Dafne ukazuje úmrtní list své holčičky
Autor: ČTK

Kdo za to může?

Následoval okamžitý převoz do jiné nemocnice. Tam ale holčička po pár hodinách boje zemřela. Případ už vyšetřuje policie, která se zaměřila především na lékaře, jenž prohlásil novorozence za mrtvého v Pachuce. Podle generálního prokurátora mexického státu Hidalgo José Rodriguéze byly ale důvodem úmrtí holčičky zdravotní komplikace související s jejím předčasným narozením. Zdrcená matka tomu ale nevěří.

„Čerstvě narozené miminko leželo hodiny v chladné márnici jen pod kouskem prostěradla. Kdyby se to nestalo, mohlo ještě žít. Lékaři a sestřičky se k nám celou dobu chovali velmi arogantně,“ stěžuje si Dafne, která zárověň nemocnici zažalovala.

Autor: INT, so, jak