Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká rodina v Thajsku: Den na pláži – Češi, masáže a curry

21. ledna 2014 | 17:57

Protože tady nejsme na dovolené, ale pracovně, dělíme čas mezi povinnosti a pláž nebo zážitky. A tak se teď koupat jezdíme tak třikrát za týden. Jinak kluci dělají školu. U moře pokaždé strávíme celý den a vracíme se úplně grogy.

Thajsko je slavné masážemi. Našli jsme si na západní straně ostrova poklidné místo na pláži, kde jsou houpačky na palmách s kýváním až nad vodu, docela prima restaurace a masážní salon. Všechno u nosu.

Kdykoliv přijedeme na tuhle pláž, kluci ani nemrknou a nakráčejí přímo do vody. A odtud se až na kratinké přestávky prakticky nehnou. Často jsme dlouhé desítky minut v mělkém moři celá rodina. A to pak kluci řádí, útočí všemi zbraněmi na mě, snaží se mě potopit nebo alespoň znepohybnit. Já s nimi házím co nejdál a co nejvýš. To Matýsek občas po vynoření prská a strašně se zlobí, že jsem ho hodil hlavou napřed a reklamuje, že „mi to říkal nejmíň tisíckrát“! a šup a už mi zase visí zezadu na krku a Honzík se mi snaží pod hladinou podtrhnout alespoň jednu nohu.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Vítek se hodně rád vozí zase Soně zezadu na krku. Anebo chodí na mělčině tak asi po pás nebo až po prsa a hází kámen a kluci se pro něj potápějí. Předhánějí se kdo dříve. Jsou z toho občas strkanice. Jsou ve vodě šťastní, na to je fajn koukat.

Prima je masážní salon hned za první řadou pobřežních palem. Není to nic jiného, než větší pergola s osmi lůžky a cedulí před. Ceny jsou tu vstřícné a máme ověřeno, že tyhle drobounké Thajky vypadají sice jako tintítka ale přitom mají sílu jako profesionální hokejisti.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Poprvé nebo podruhé, když jsme tady byli, Soňa si stěžovala na ztuhlou krční páteř. A vyslala mě, abych jí domluvil masáž. Já šel. No, z šesti masérek jedna uměla trošilinku anglicky a tak víc rukama a nohama jsem osvětlil, co od nich žádám. Samozřejmě pomohl mohutný anglicky psaný poutač před jejich provozovnou. Zvolili jsme kokosovou masáž.

Za hodinu byla Soňa zpět. Ani nic neříkala. Jen se tvářila moc moc blaženě. Tak já šel taky. No nekupte to, když hodina prvotřídní masáže přijde na 150 korun.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Hlasité povykování kluků ve vodě přivedlo k našim lehátkům sympatický manželský pár prý odněkud od Liberce. Tady na ostrově byli týden, ale nelíbilo se jim tu. Prý se tu příliš často setkávají se špínou a odpadky a po desáté večer je vše zavřené. Samozřejmě kromě pár nočních diskoték a barů. To takový Patong nebo Pattaya je něco jiného. Asi ano, pečlivě nasloucháme a zajímáme se o jejich zkušenosti. Třeba jak tady na ostrově stojí taxík nejméně čtyřnásobek.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Pár vět a už se loučíme. Prý dnes už opouštějí hotel a zítra brzy z Bangkoku odlétají domů. A protože jsou fajn, nechávají nám tady pro děti létající talíř a dvě nafukovací matračky. Děkujeme. S radostí užijeme.

No a pak jsme šli do restaurace a kromě palačinek a hamburgrů s hranolkama pro kluky, t si to tady vždy užívají jako svátek, jsme si dali naprosto fantastické curry s kokosovým mlékem, krevetami a ananasem. Jde to tu vydržet.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl