Recept dne: Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním | Pro ženy | Blesk.cz

Recept dne: Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním

25. června 2013 | 16:30

Šťavnatý moučník posypaný poctivou vrstvou křupavé drobenky je dokonalým kulinářským zážitkem. A hotový je během chvilky!

Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním

Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení:
40 minut

Budete potřebovat:

na těsto:
350 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
75 g cukru
150 g pokrájeného másla
1 vejce
50 ml mléka

Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním

na náplň:
500 g tvarohu
70 g másla
120 g cukru moučky
2 vejce
1 balíček vanilkového pudinku
1 kg čerstvých třešní

na drobenku:
120 g másla
120 g mouky
80 g mletých mandlí
150 g cukru moučky

Postup:

1. Mouku s práškem do pečiva přesejte do mísy, přidejte cukr, máslo, vejce a mléko, vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň 20 minut uležet v chladu.

2. Tvaroh smíchejte s vejci, s cukrem a s pudinkovým práškem a nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.

3. Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučené desce a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete vrstvu tvarohové náplně a poklaďte vypeckovanými třešněmi.

4. Povrch posypte drobenkou, kterou jste připravili z uvedených přísad. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.

Pečte s celým Českem o titul Nejlepší český koláč 2013
Pečte s celým Českem o titul Nejlepší český koláč 2013!

Máte v šuplíku generacemi ověřený rodinný recept? Jste pyšní na tradiční koláč svého kraje a chcete se pochlubit? Upečte ho, vyfoťte, připojte recept a přihlaste se do velké letní soutěže Blesku pro ženy. Zvítězit může třeba právě ten váš!

Všechny přihlášené recepty postupují do internetového hlasování, kde budou soupeřit o hlasy čtenářů a milovníků vynikajících moučníků. Vítěz získá 30 000 Kč v hotovosti. Prvních 180 přihlášených se může těšit na praktický dárek.

Více informací i již přihlášené recepty najdete ZDE >>