Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním
Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 40 minut
Budete potřebovat:
na těsto:
350 g hladké mouky
1 lžičku prášku do pečiva
75 g cukru
150 g pokrájeného másla
1 vejce
50 ml mléka
Třešňový koláč s tvarohem a mandlovým sypáním
Autor: Isifa.com
na náplň:
500 g tvarohu
70 g másla
120 g cukru moučky
2 vejce
1 balíček vanilkového pudinku
1 kg čerstvých třešní
na drobenku:
120 g másla
120 g mouky
80 g mletých mandlí
150 g cukru moučky
Postup:
1. Mouku s práškem do pečiva přesejte do mísy, přidejte cukr, máslo, vejce a mléko, vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň 20 minut uležet v chladu.
2. Tvaroh smíchejte s vejci, s cukrem a s pudinkovým práškem a nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.
3. Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučené desce a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete vrstvu tvarohové náplně a poklaďte vypeckovanými třešněmi.
4. Povrch posypte drobenkou, kterou jste připravili z uvedených přísad. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.
Pečte s celým Českem o titul Nejlepší český koláč 2013
Autor: archiv
Pečte s celým Českem o titul Nejlepší český koláč 2013!
Máte v šuplíku generacemi ověřený rodinný recept? Jste pyšní na tradiční koláč svého kraje a chcete se pochlubit? Upečte ho, vyfoťte, připojte recept a přihlaste se do velké letní soutěže Blesku pro ženy. Zvítězit může třeba právě ten váš!
Všechny přihlášené recepty postupují do internetového hlasování, kde budou soupeřit o hlasy čtenářů a milovníků vynikajících moučníků. Vítěz získá 30 000 Kč v hotovosti. Prvních 180 přihlášených se může těšit na praktický dárek.