Neodolatelné moučníky: Nadýchaný makovník se švestkami | Pro ženy | Blesk.cz

Neodolatelné moučníky: Nadýchaný makovník se švestkami

13. června 2013 | 19:09

Máte rádi švestky a švestkové koláče, ale ten klasický s drobenkou vám už tak trochu "leze krkem"? Zkuste spojit jejich sladkokyselou chuť s klasickým makovníkem.

Nadýchaný makovník se švestkami

Budete potřebovat (na dortovou formu):

200 g polohrubé mouky
250 ml mléka
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr
2 lžičky kypřicího prášku
150 g moučkového cukru
švestky

Postup:

1. Mouku prosejte s moučkovým a vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidejte mák a podle potřeby přilévejte mléko.

2. Polovinu těsta vlijte do formy a poklaďte vypeckovanými švestkami. Přidejte zbytek těsta a pečte ve vyhřáté troubě.

Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 30 minut

Autor: Erika Pilátová, lenak