Rebarborové koláčky s bílkovou pěnou
Budete potřebovat:
Na těsto:
170 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g změklého másla
trocha mléka
žloutek
tuk na formičky
300 g čerstvé loupané rebarbory
200 g krupicového cukru
4 bílky
špetka soli
Postup:
Všechny přísady na těsto zpracujeme, pak ho rozválíme na vále na tenčí plát a z něj vykrájíme kolečka, která vložíme do kulatých vymazaných formiček. Korpusy předpečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C, pak teplotu snížíme na 170 °C a korpusy naplníme pokrájenou rebarborou a pevným sněhem z bílků, cukru a soli. Koláčky necháme dopéct, až sníh lehce zezlátne.
Doba přípravy: 40 minut
Počet kousků: 15