Grilovaná zelenina s portským vínem
Čas přípravy: 20 minut
Čas grilování: 7 minut
Kalorická hodnota: 1 036 kJ/porce
Budete potřebovat (na 4 porce):
1 bobkový list
1 stroužek česneku
2 lžíce octa balsamico
2 ks papriky červené
2 ks papriky žluté
200 g šalotky
3 lžíce portského vína
600 g cukety
rozmarýn sušený
sůl
bazalka čerstvá
pepř černý mletý
Postup:
1. Papriky opláchněte a opečte pod grilem, až se na nich utvoří puchýřky. Vyjměte, osolte a nechte vychladnout.
2. Cukety rozkrájejte na kousky, šalotku oloupejte a podélně překrojte. Smíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem, solí, pepřem a rozdrceným bobkovým listem.
3. Grilujte 5 až 7 minut.
4. Vychladlé papriky oloupejte. Všechnu zeleninu vložte do mísy, smíchejte s vínem, octem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.
Inspirace na každý den
Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.