Recept dne: Grilovaná zelenina s portským vínem | Pro ženy | Blesk.cz
Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Recept dne: Grilovaná zelenina s portským vínem

16. července 2013 | 17:00

Grilované papriky a cukety s voňavým kořením, jsou v podobě teplého salátu skvělou lehkou letní večeří, nebo vynikající přílohou k masu.

Grilovaná zelenina s portským vínem

Čas přípravy: 20 minut
Čas grilování: 7 minut
Kalorická hodnota: 1 036 kJ/porce

Budete potřebovat (na 4 porce):

1 bobkový list
1 stroužek česneku
2 lžíce octa balsamico
2 ks papriky červené
2 ks papriky žluté
200 g šalotky
3 lžíce portského vína

Grilovaná zelenina
4 lžíce olivového oleje
600 g cukety
rozmarýn sušený
sůl
bazalka čerstvá
pepř černý mletý

Postup:

1. Papriky opláchněte a opečte pod grilem, až se na nich utvoří puchýřky. Vyjměte, osolte a nechte vychladnout.

2. Cukety rozkrájejte na kousky, šalotku oloupejte a podélně překrojte. Smíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem, solí, pepřem a rozdrceným bobkovým listem.

3. Grilujte 5 až 7 minut.

4. Vychladlé papriky oloupejte. Všechnu zeleninu vložte do mísy, smíchejte s vínem, octem, utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.

Inspirace na každý den

Další tisíce receptů naleznete na stránkách recepty.blesk.cz. Recepty jsou napsané pěkně přehledně krok po kroku! Díky naší internetové kuchařce budete hned vědět, kolik času vám vaření či pečení zabere, i kolik kalorií jednotlivé recepty obsahují.