Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Test balzámů na rty: Které v zimě ochrání a poradí si s popraskanými rty?

18. ledna 2024 | 06:00

Balzámy na rty by měly být nedílnou součástí každé kabelky. Ještě navíc teď v zimě, kdy jsou působením mrazu a studeného větru rty oslabené, mají tendenci praskat a pálit. Otestovaly jsme pro vás proto několik balzámů na rty. Které vás během zimy nezklamou?

Balzámů na rty bychom měly mít hned několik. Jeden v kabelce, jeden v práci na stole a jeden doma na nočním stolku. Pravidelným mazáním se totiž vyhnete popraskaným bolavým rtům, které navíc nevypadají hezky. Ještě ten svůj nemáte? Možná vám pomůže náš výběr!

Vyzkoušeno: Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou mi pomohlo ke krásnějšímu úsměvu

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno: Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou mi pomohlo ke krásnějšímu úsměvu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Balzám na rty s aloe vera, Astrid, 59 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Přiznám se, že balzám na rty používám jen během zimního období, kdy mám rty vysušenější. Tahle tyčinka mě potěšila svými účinky. Po namazání jsou rty krásně hydratované a vláčné a zároveň nejsou zbytečně mastné, což mi u některých jiných produktů vadilo. Dokonce stačilo namazat rty jen jednou denně. 

Známka jako ve škole: 1

Tónovací balzám na rty Caring Beauty, Labello, 95 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Labello je stará dobrá klasika, která nikdy nezklame. Tónovací balzám se podle mě hodí spíš na teplejší měsíce, jako rychlá záchrana mi pomohl ale také během letošní zimy. Trochu jsem se bála, jak moc růžové rty budou, ale jedná se opravdu jen o lehké zabarvení. Hodí se v případě, kdy zapomenete doma oblíbenou rtěnku. 

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Red Berries, Puaree, 105 Kč

Koupíte na www.puaree.cz

Miluju ovocné nevtíravé vůně a pořádnou výživu rtů! Tyto požadavky mi absolutně splnil na pohled roztomile malý balzám na rty od české přírodní značky Puaree. Baví mě, že je balzám ve vysouvací tyčince, a nemusím ho tak nanášet prsty. Moje rty jsou nejen v zimě, ale po celý rok opravdu velmi vysušené, a tak po jeho aplikaci cítím vždy značnou úlevu. Baví mě také to, že neobsahuje žádné silikony a škodlivé látky, ale má i nádherný obal. Za pár korun hodně muziky!

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Lip Balm Tube Peach Mango, Carmex, 109 Kč

Koupíte v parfumériích FAnn.

O značce Carmex jsem slyšela mnoho chvály a byla jsem zvědavá, jak si poradí s mými rty. V zimě je mám totiž opravdu hodně suché, často mě pálí a svědí. Hned na úvod mě uchvátila příjemná vůně a nasládlá chuť. Trochu jsem se bála, jestli balzám nevytvoří na rtech lepidlo, ale nic takového se nestalo. Během chvilky dal rty do pohody a dodal jim potřebnou hydrataci. Suché šupinky byly najednou pryč a zůstaly jen šťavnaté rty. Doporučuji!

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty Almond, Kneipp, 179 Kč

Koupíte v síti drogérií.

Balzámy na rty je věc, bez které nedokážu opustit byt. Obzvlášť v zimě, kdy rty dostávají zabrat kvůli suchému vzduchu. Produkty Kneipp je sázkou na jistotu a balzámy obzvlášť. Obsahují vždy jen šetrné složky, jsou bez minerálních olejů, parafínů, silikonů, konzervantů či mikroplastů. Stejně tak balení klade důraz na ekologii - spodní část obalu tvoří recyklovatelný korek. Co je však největší výhoda tohoto balzámu je fakt, že vaše rty budou skvěle hydratované po několik hodin. Pokud tedy i vy trpíte na suché rty, mandlový olej a kandelilový vosk je pro vás tou pravou volbou.

Známka jako ve škole: 1

Balzám na rty pro výživu a hydrataci Honey Blueberry, Fruida, 185 Kč

Koupíte na www.notino.cz

Jakmile si dáte tento balzám na rty, nebudete chtít už žádný jiný. Kombinace borůvek a medu je tak omamná, že jsem chtěla balzám používat každou chvíli. Kromě výtažků z borůvek a medu obsahuje také rostlinný kolagen, který pomáhá zvětšit objem rtů a ty pak působí plnějším dojmem. Zároveň rty krásně hydratuje a vyživuje. Roztomilé balení je pak třešnička na dortu.

Známka jako ve škole: 1

CBD balzám na rty, Green Idea, 199 Kč 

Koupíte na www.topvet.cz

Malá krabička obsahuje velký zázrak. Na první pohled mě zaujal vzhled balení. Bude vám ale vyhovovat pouze v případě, když vám nevadí, že si do balzámu sáhnete rukou. Na rtech má příjemnou příchuť a vůbec nelepí. Lehce se nanáší a dlouho vydrží.

Známka jako ve škole: 1

Multifunkční balzám na tvář, tělo a vlasy, Shiseido, 489 Kč

Koupíte na www.notino.cz.

Tahle malá šikovná krabička má hned několik využití - balzám můžete použít na celou tvář, ale i na tělo a vlasy. Já jsem po něm sáhla v okamžiku, kdy mě trápily suché a popraskané rty a musím říct, že tenhle produkt umí zázraky. Obsahuje 90 % přírodních ingrediencí, takže si můžete být jisti, že svým rtům dáváte jen to nejlepší. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...