Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velký test pleťových masek: Které nepálí, nestahují a pokožku dokonale hydratují?

  • Pleťové masky
    18. listopadu 2023 | 06:00

    Používání pleťových masek se často podceňuje a zanedbává. Přitom s naší pletí dokážou během chvilky provést zázraky. Alespoň jednou týdně do své péče o pleť masky zařaďte a uvidíte, jak budete nadšená. Nevíte, jakou si vybrat? Otestovaly jsme jich pro vás hned několik. Která bude ta vaše?

    Vybírat můžete hned z několika druhů masek, a to z hydratačních, regeneračních, gelových, krémových, jílových, slupovacích, plátýnkových, a dokonce i nočních. Podle stavu své pleti si tak můžete vybrat typ, který vám v danou chvíli bude vyhovovat nejvíce. 

    Nezapomeňte masku aplikovat vždy na dokonale vyčištěnou pleť. Jedině tak pokožka vsákne všechny potřebné živiny, které masky obsahují. Pro dokonalý efekt masku používejte alespoň jednou týdně. Vyzkoušely jsme pro vás několik druhů pleťových masek různých cenových kategorií. Postačí vám ty z drogerie, nebo je potřeba si připlatit?

  • Výživná a omlazující avokádová plátýnková maska, MBeauty Organic, 61 Kč, koupíte na www.hebe.com

    Tuto plátýnkovou masku se zklidňujícím účinkem jsem si s sebou vzala na dovolenou. U moře dostává pleť pod neustálým náporem slunečních paprsků a slané vody pořádně zabrat, takže potřebuje větší péči. Když jsem měla pocit vysušené pokožky, použila jsem tuto masku s rostlinnými výtažky a hloubkovou hydratací, po které jsem okamžitě cítila, jak je moje pleť svěží, jemnější a zmizel pocit podrážděnosti a suchosti.

    Známka jako ve škole: 1

    VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

    Video se připravuje ...
    Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Výživná maska pro suchou a citlivou pleť Immortelle Nourishing Mask, Olival, 110 Kč (75 ml), koupíte na www.notino.cz

    Výborná maska, která se lehce nanáší. Používám ji jednou týdně po peelingu a moje pleť je krásně vyčištěná a hebká. Občas se mi stává, že některé masky nejdou pořádně opláchnout a trvá, než je dám dolů, u masky Olival to šlo hladce. Na pleti nezanechává nepříjemný pocit a hlavně pleť pak nelepí. Jsem spokojená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Textilní kryomaska Cellular Expert Lift, Nivea, 70 Kč, koupíte v síti drogérií

    Pokud jste za sebou měli náročný den a na vaší pleti je to vidět, textilní maska od Nivey jí během chvilky zase vrátí jiskru. Její aplikace je bezproblémová, po nanesení cítíte příjemný chladivý efekt, který vás dokonale osvěží. Maska se dobře vstřebává a výsledkem je pevná, jemná a vyživená. Super produkt!

    Známka jako ve škole: 1

  • Antistresová liftingová maska For Life & Madaga, 232 Kč (18 ml), koupíte na www.forlifemadaga.com

    Jednou za týden dopřeji své pleti masku, a to si při domácím rituálu odpočine nejen má pleť, ale i já. Pleťové masky mají tak v mé koupelnové poličce privilegované místo. Nedávno se do mého ansámblu dostala antistresová maska s liftingovým účinkem od značky For Life & Madaga. Ačkoliv liftingový efekt má mladá pleť ještě nepotřebuje, a tudíž jsem z tohoto důvodu přirozeně žádný nezaznamenala, je opravdu uklidňující! Osobně na ní oceňuji krémovou lehkou konzistenci, která jde pak s lehkostí smýt, což se neděje u každé masky. Po aplikaci je moje pleť prozářenější, doslova jemná jako dětská prdelka a opravdu hydratovaná. Navíc maska je v tubičce, kterou lze srovnat s pastou na zuby, a tak se její obsah jednoduše nanáší v potřebném množství. Už jsem několik masek od této značky vyzkoušela a musím říct, že mě opět nezklamala! 

    Známka jako ve škole: 1

  • Antioxidační plátýnková maska Dr. Ceuracle, 149 Kč, koupíte na www.fann.cz

    Plátýnkové masky patří mezi mé nejoblíbenější - není s nimi žádná práce a fungují skvěle. Značka Dr. Ceuracle pro mě byla velkou novinkou a jsem ráda, že jsem ji mohla vyzkoušet. Je totiž skvělá! Obsahuje extrakt propolisu a extrakt z mateří kašičky. Tohle kombo slibuje, že pleť dokonale vyživí a zpevní a tyto sliby splňuje na 100 %. S příchodem zimního období mě často trápí vysušená a mdlá pleť a tahle maska ji vrátila rychle do pohody. Určitě si ji pořídím znovu. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Zpevňující pleťová maska dračí krev a ibišek, Cannor, 855 Kč (30 ml), koupíte na www.cannor.cz

    V mém kosmetickém arzenálu má jasnou převahu česká přírodní značka Cannor. Jedním z mých nejoblíbenějších produktů je červená maska, která v sobě opravdu ukrývá sílu dračí krve. Ačkoliv mě ještě výrazné vrásky a povadlá kůže netrápí, přeci jen je po každé aplikaci má pleť daleko více vypnutá, nádherně sjednocená a prozářená. Jednou za týden ji tento pocit luxusu dopřávám a udržuji ji tak pořád ve skvělé kondici. Zároveň miluji její olejovou texturu a nevtíravou vůni. Jen je její sundávání o něco náročnější, ale její blahodárné účinky za to stojí!

    Známka jako ve škole: 1

  • Platýnková maska s čisticím efektem Korean Heritage, Korika, 205 Kč, koupíte na www.notino.cz

    Plátýnkové masky dokážou pleť neskutečně vyživit a zhydratovat a o této značce to platí dvojnásob. Produktu je na plátýnku opravdu velké množství, což mě příjemně překvapilo. Masku jsem nechala působit okolo dvaceti minut a následně jsem do pleti vmasírovala zbytky produktu. Pleť byla okamžitě hydratovaná, šťavnatá a zklidněná bez začervenání.

     

    Známka jako ve škole: 1

  • Rozjasňující maska Sothys organics, 1290 Kč (50 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Kosmetiku Sothys naprosto miluji, už nějakou dobu ji testuji a musím říct, že pleť je viditelně mnohem hezčí. Jednou týdně používám rozjasňující masku z řady organics. Stačí nanést jemnou vrstvu, nechat 10 minut působit, opláchnout a poté nanést oblíbený krém. Pleť je po masce krasně hydratovaná a šťavnatá. Cena je vyšší, ale opravdu stačí malé množství, a tak vám produkt dlouho vydrží.

    Známka jako ve škole: 1

  • Intenzivní kolagenová maska, Essenté, 170 Kč, koupíte na www.essente.cz

    Pokud hledáte kosmetickou značku, která vás nikdy nezklame, pak rozhodně musíte vyzkoušet Essenté. Vyzkoušela jsem už několik produktů a vždycky jsem byla naprosto nadšená. Jejich plátýnkové masky jsou skvělé a výsledky jsou ihned viditelné. Kolagenová maska dodává pleti tolik potřebnou hydrataci, vyživuje ji a zpevňuje. Výsledkem je dokonale jemná a hebká pokožka, na kterou se nebudete moci vynadívat. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Omlazující bublinková maska s aktivním kyslíkem, Inventia, 990 Kč (30 ml), koupíte na www.nezestarni.cz

    Maska s šumivými bublinkami je určená na hloubkové čištění, hydrataci a regeneraci pleti. Po nanesení maska začala jemně pěnit a na tváři jsem měla lehce štiplavý pocit (za to dávám minus). Dokonce jsem slyšela, byť skoro nepatrný, zvuk, jak bublinky na pleti pracují. To se mi ještě s žádnou kosmetikou nestalo. Přes zmíněné štípání nebyla pleť po umytí nijak podrážděná, naopak. Vypadala svěží a cítila jsem příjemné, v mém věku žádoucí, vypnutí.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Zklidňující hydratační maska s medem, The Organic Pharmacy, 1619 Kč (60 ml), koupíte na www.aurio.cz

    S příchodem podzimu se moje pleť stává vysušenější a vysušenější. V tu chvíli sahám po hloubkové hydrataci, ať už v podobě krémů či pleťových masek. Pro letošek mám jasného favorita - zklidňující hydratační masku s medem od The Organic Pharmacy. Pokud potřebujete pořádnou dávku výživy pro vaši pleť, tak ji rozhodně vyzkoušejte. Můžete ji aplikovat na 20 minut a smýt, nebo ji používejte jako já - tenkou vrstvu a nechte působit přes noc. A ještě jeden malý tip. Je známo, že při cestách letadlem pleť trpí kvůli suchému vzduchu a klimatizaci. Ať už letíte kamkoliv, použijte tuto masku místo pleťového krému a nechte ji působit po celou dobu letu. A bonus na závěr - vůně! Pokud milujete jasmín stejně jako já, tak budete nadšení.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...