Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test červených rtěnek: Se kterou uděláte u vánočního stromečku parádu?

19. prosince 2019 | 06:00

I když dáváte přednost méně výrazným odstínům, alespoň jedna červená rtěnka by vám v kosmetické taštičce neměla chybět. Dodá vašemu vzhledu šmrnc a každá žena v ní vypadá zkrátka sexy. Pokud ještě stále nemáte svou červenou favoritku, Vánoce jsou skvělou příležitostí, kdy si jednu pořídit! Které nás oslovily nejvíce?

Pokud máte pocit, že vám tato barva nesluší, pak vás rychle vyvedeme z omylu! Odstínů červené je totiž tolik, že si vybere opravdu každá z vás. Rtěnku vždy vybírejte podle odstínu své pokožky a také barvy zubů. Bělejší budou vypadat v kombinaci rudého odstínu s modrým podtónem. Pozor pak na barvu korálovou nebo odstíny do oranžova. Ty zažloutlé zuby ještě zvýrazní. 

Vybírat můžete ze rtěnek krémových, matných, rtěnek tekutých nebo rtěnek v tužce. Otestovaly jsme pro vás několik typů různých cenových kategorií. Kterou si vyberete?

Rtěnka Glitterholic Lipstick, Catrice, odstín Dazzle Light, 129 Kč

Rtěnka Glitterholic Lipstick, Catrice, odstín Dazzle Light, 129 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Příjemné překvapení za málo peněz. Netvrdím, že je to zázrak, který vám na rtech vydrží celý den, ale se ctí obstojí ve srovnání s rtěnkami několikrát dražšími. Za mě super tip, pokud si chcete pořídit nějakou výraznou nebo třpytivou barvu, kterou si ale vezmete jen výjimečně, a za niž nechcete proto utrácet moc.

Známka jako ve škole: 2

Rtěnka OnColour, Oriflame, odstín Cranberry Red, 139 Kč

Rtěnka OnColour, Oriflame, odstín Cranberry Red, 139 Kč.
Autor: archiv firem

Koupíte na cz.oriflame.com

Rtěnka drží dlouho a nevysušuje rty, ale postupně mění odstín. Při nanášení je tmavě červená, ale postupně se zesvětluje. Doporučila bych ji spíše na večírek, ne na každodenní nošení, kdy člověk během dne jí a pije.

Známka jako ve škole: 3

Rtěnka v tužce SuperStay Ink Crayon, Maybelline, odstín Hustle In Heels, 157 Kč

Rtěnka v tužce SuperStay Ink Crayon, Maybelline, odstín Hustle In Heels, 157 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přiznám se, že i když na jiných ženách červenou rtěnku obdivuji, já na ni nemám tolik odvahy. Tato rtěnka v tužce mi ale bohužel moc nevyhovuje. Přece jen klasika je klasika. Tužka se na rty nanáší trochu déle a složitěji. Na rtech ale vypadá hezky a matně, rty nevysušuje. Slibuje sice dlouhotrvající výdrž, ale drží bohužel jen do té doby, než se něčeho napijete nebo najíte. Na okraji rtů pak zbude jen mizející barva, a to nevypadá nijak hezky. Proto pokud se rozhodnu vyrazit na večírek s červenou rtěnkou, porozhlédnu se raději po jiné.

Známka jako ve škole: 3

Matná tekutá rtěnka Infallible Les Macarons, L’Oréal Paris, odstín Framboise Frenzy, 203 Kč

Matná tekutá rtěnka Infallible Les Macarons, L’Oréal Paris, odstín Framboise Frenzy, 203 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tekutá rtěnka od L’Oréalu se výborně nanáší, má opravdu šikovně vytvarovanou houbičku, se kterou se dobře pracuje, a také moc hezky voní. Trochu nepříjemné je, že po nanesení trvá docela dlouho, než se rty přestanou k sobě lepit. Jakmile plně zaschne a usadí se na rtech, potom opravdu dlouho vydrží, výborně vypadá a nezanechává vůbec žádné otisky při pití nebo líbání.

Známka jako ve škole: 3

Tekutá rtěnka s matným efektem Yves Rocher, odstín 109, 289 Kč

Těkutá rtěnka s matným efektem, Yves Rocher, odstín 109, 289 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Za ty roky, co se líčím, mi rukama a rty prošla spousta rtěnek, takže jsem možná trošku náročnější, ale zase vím, že radši utratím víc peněz za perfektní rtěnku než polovinu za něco, co nebudu používat. Tato rtěnka od Yves Rocher bohužel spadá do druhé kategorie. Jako téměř každá tekutá rtěnka se hůř nanáší a musíte být při aplikaci mnohem přesnější. Navíc je poměrně hodně parfemovaná, což někomu vadit nemusí, ale já osobně rtěnku ze rtů nechci cítit – i při jídle. Matný efekt funguje skvěle, ale také kvůli tomu rtěnka lehce vysušuje a po pár hodinách má tendenci se ztrácet ze rtů nerovnoměrně, což nevypadá hezky. Za tu cenu bych rozhodně sáhla po jiné, například Grand Rouge od stejné značky, která je klasická, matná a které prakticky není co vytknout.

Známka jako ve škole: 4

Víceúčelová tužka Lip et Cheek Crayon, Crayola, 290 Kč

Víceúčelová tužka Lip et Cheek crayon, CRAYOLA, 290 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Na této rtěnce bych vyzdvihla její "voskovkový" design, který mě zaujal hned na první pohled. Mnohem lépe se nanáší. Rtěnka mi vydržela, i když jsem se napila, po jídle jsem si musela rty znovu upravit. Akorát je potřeba si dát pozor, aby nebyla jen tak pohozená v kabelce, protože uzávěr se snadno oddělí a může obarvit věci kolem.

Známka jako ve škole: 2

Tekutá rtěnka Cream Lip Stain, Sephora, odstín Always Red, 295 Kč

Tekutá rtěnka Cream Lip Stain Sephora, odstín Always red, 295 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Královna mezi rtěnkami! Takhle nazývám tento produkt! Za mě je to opravdu nejlepší rtěnka, jakou jsem kdy vyzkoušela, a už několik let si ji kupuji pravidelně. Ať už si vyberete jakýkoliv odstín, tak každý je nádherně sytý, krásně se nanáší a hlavně vám na rtech vydrží skoro celý den! Vydrží pití, jídlo, pusu. Stačí ji pak jen lehce poupravit. Rty nevysušuje, není parfemovaná, cena je skvělá. Prostě naprostá špička!

Známka jako ve škole: 1*

Matná rtěnka Matt Lip Colour, Alcina, odstín Chilli Red, 340 Kč

Matná rtěnka Matt Lip Colour, Alcina, odstín Chilli Red, 340 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Miluju ji, její barevný odstín, jak se lehce nanáší... A také to, že dlouho vydrží. Sice ne jako různé ostatní rtěnky, které vydrží mnoho hodin, ale vydrží opravdu dlouho. Otisky na skleničce nebo hrnečku, když pijete, jsou jen velmi lehounké, a pokud ji máte déle namalovanou, tak téměř neznatelné. Má výraznou barvu, takže stačí jeden nános a rty jsou krásně sytě rudé.

Známka jako ve škole: 1

Krémová hydratační rtěnka Couleur Caramel, odstín Rosewood, 477 Kč

Krémová hydratační rtěnka Couleur Caramel, odstín Rosewood, 477 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.milujubio.cz

Rtěnka skoro za pětistovku? Ta musí být skvělá, myslela jsem si. I proto, že už mám zkušenost s podobně drahými produkty jiných značek, které mi vyhovují. Rtěnka slibovala krémové rty, ale bohužel to úplně nevyšlo. Pigmentuje skvěle, ale zdála se mi sama o sobě poněkud tuhá a to zvlhčení rtů jsem jí moc nevěřila. Ani pocitově se nekonalo...

Známka jako ve škole: 3

Tužka na rty Artistry Studio Bangkok, odstín Ruby Goddess, 525 Kč

Tužka na rty, Artistry Studio Bangkok, odstín Ruby Goddess, 525 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.amway.cz

Nejsem zvyklá na rtěnku v tužce, takže to pro mě byla trochu novinka. Rtěnka je matná, ale na rty se nanášela celkem dobře. Barva je intenzivní a vypadá moc hezky. Výdrž už byla trošku slabší, během dne jsem musela rtěnku několikrát upravovat. Cena je navíc trošku vyšší.

Známka jako ve škole: 2

 

Krémová rtěnka Creamy Delight Lipstick, Naj Oleari, odstín Cherry Red, 529 Kč

Krémová rtěnka Creamy Delight Lipstick, Naj Oleari, odstín Cherry red, 529 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích FAnn.

Většinou dávám přednost matným rtěnkám, takže tato krémová pro mě byla trochu změna, ale příjemná! Rtěnka se skvěle nanáší, barva je opravdu moc hezká a vydrží! Nemusíte se bát nepříjemného vysušování, rtěnka totiž obsahuje bambucké máslo a arganový olej, a tak je spíše hydratační. Každou ženu navíc dostane její roztomilý obal.

Známka jako ve škole: 1

Zvláčňující rtěnka Iconic Lipstick, NARS, odstín Immortal Red, 790 Kč

Zvláčňující rtěnka Iconic Lipstick, NARS, odstín Immortal red, 790 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Kosmetická značka, která má naprosto ikonické tvářenky a rozjasňovače, mě dostala i touto rtěnkou. Stylové balení v sobě ukrývá naprosto klasický produkt. Rtěnka je hezky pigmentovaná, má několikahodinovou výdrž, přirozeně se ztrácí ze rtů, snadno si s ní korigujete intenzitu barvy, a přestože je matná, tak vysušuje jen trošku. Jediné, co mi na ní vadí, je parfemace, která mi příliš nesedí, ale naštěstí za chvilku zmizí.

Známka jako ve škole: 1-

Intenzivní dlouhotrvající rtěnka Chanel Rouge Allure, odstín Incantevole, 915 Kč

Intenzivní dlouhotrvající rtěnka Chanel Rouge Allure, odstín Incantevole, 915 Kč.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Tato červená rtěnka patří mezi ty, které bych doporučila každé ženě bez rozdílu. V nabídce je větší množství odstínů, vy si vyberete podle své pleti. Já potřebuji, aby červená rtěnka měla růžový podtón, protože mám bledou pleť, a odstín Incantevole, tedy v překladu okouzlující, je opravdu nádherný! Rtěnka má lehký lesk, proto umí rty opticky zvětšit, je sametová, rty nevysušuje a vydrží. Má prostě všech pět P a její cena tomu odpovídá. Za kvalitu se vyplatí si připlatit.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...