Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test masek na vlasy: Která je vyživí a přitom nezmastí?

11. ledna 2018 | 06:00

Opět jsme v redakci testovaly kosmetické přípravky – tentokrát to byly masky na vlasy. Jsou seřazené od nejlevnější po tu nejdražší. Která dokázala zkrotit nepoddajné vlasy? Která zachránila ty úplně vysušené? 

Masky na vlasy jsou nepostradatelnou součástí péče o vaše kadeře. Dokážou vlasům dodat mnohem větší výživu než jen šampon a kondicionér. Samy určitě víte, jaký je rozdíl, když si dopřejete desetiminutový zábal. Nicméně není radno to přehánět, protože by to vlasy zatěžovalo a více mastilo. Doporučuje se je používat tedy zhruba jednou týdně. Pokud si myjete hlavu často, můžete ji používat asi po třech umytích.

Krémová kúra Balea Profesional; 79,90 Kč (300 ml)

Krémová kúra Balea profesional, 79,90 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií dm.

Baleu pořídíte za vůbec nejnižší cenu a její kvalita rozhodně není špatná, naopak. Já jsem s touto kúrou velice spokojená. Voní nádherně po růžích, je příjemná a vlasy se po použití dobře rozčesávají a nejsou tak rozlítané. 

Známka jako ve škole: 2

Intenzivní maska Oil Repair, Garnier Fructis; 120 Kč (300 ml)

Intenzivní maska Oil Repair, Garnier Fructis, 120 Kč. Koupíte v síti drogérií.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií. 

U této posilující masky mě příjemně překvapilo, že by mělo stačit to, když si ji na vlasech necháte působit pouhou minutu. A také to, že se může nanášet i na suché vlasy. To jsem ale nevyzkoušela. Maska má konzistenci hutného krému, ale dobře se roztírá a není jí potřeba použít nijak velké množství. Přestože obsahuje bambucké máslo a 3 vyživující oleje, vlasy nijak nezatěžuje, po uschnutí nejsou mastné ani slehlé. Jsou krásně lesklé a vzdušné, roztřepené konečky jsou pryč.  

Známka jako ve škole: 2 

 

Vyživující maska na vlasy Le Petit Olivier; 135 Kč (300 ml)

Vyživující maska na vlasy, Le Petit Olivier, 135 Kč (300 ml). Koupíte na www.demdaco.cz.

Autor: archiv firem

 Koupíte na www.demdaco.cz.

Mé vlasy jsou sušší a dost poškozené pravidelným barvením. Po umytí se mi i hůře rozčesávají, takže potřebují něco, čím se zjemní. Masky na vlasy obecně moc nemusím, protože mi vadí, že se obvykle vyžaduje, abychom je na hlavě ponechaly aspoň pět minut. Proto jsem uvítala vyživující masku Le Petit Olivier pro suché a lámavé vlasy, která působí jen jednu minutu, takže to zvládnete i při sprchování. Obsahuje olivový, arganový olej a bambucké máslo, díky čemuž jsou vlasy opravdu hedvábné a lesklé.

Známka: 1-     

Maska Huile Fine De Coco, L'Oréal Paris Elseve; 149 Kč (300 ml)

Maska Huile Fine de Coco, L'Oréal Paris Elseve; 149 Kč (300 ml). Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií. 

Neurazí, nenadchne. Takto by se dal ve dvou slovech popsat můj pocit z této masky. Mám vlasy odbarvené na stříbrnou, takže jsou vysušené a potřebují spoustu výživy. Na to zpravidla masky na vlasy z drogerie nestačí a i tuto bych doporučovala spíše na přírodní vlasy, které nejsou příliš zničené. U těch mých neměla šanci. Jinak ale pěkně voní a vlasy se po ní snadno rozčesávaly.

Známka jako ve škole: 3

Maska Planet Spa African Shea Butter, Avon; 149 Kč (200 ml)

Maska Planet Spa African Shea Butter, Avon , 149 Kč. Koupíte na www.avon.cz.

Autor: archiv firem

 Koupíte na www.avon.cz.

Tato obnovující maska obsahuje výtažky z bambuckého másla, které je hlavním prvkem, jenž dodává vlasům jemnost a vitalitu. Maska krásně voní, vlasy jsou po ní opravdu lesklé. Balení není příliš velké, takže dámám s dlouhými vlasy asi dlouho nevydrží. 

Známka jako ve škole: 1

Vlasová maska Advanced Hair Series Regenerate Nourishment, Dove; 149 Kč (200 ml)

Vlasová maska Advanced Hair Series Regenerate Nourishment; Dove, 149 Kš (200 ml). Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Maska od Dove je klasický produkt z drogerie, který potěší hlavně rozumnou cenou. Použijte ji na suché a poničené vlasy, zázraky sice neumí, ale trochu vyživí a hřívu uhladí. Dejte si pozor na množství, když to přeženete a ne zcela důkladně masku vymyjete, tak se vám vlasy zmastí a zplihnou. Má neutrální příjemnou vůni, a pokud chcete použít masku a nechcete do ní přehnaně investovat, tak je Dove dobrá volba.

Známka jako ve škole: 2

Noční regenerační krém na vlasy Yves Rocher; 149 Kč (150 ml)

Noční regenerační krém na vlasy, Yves Rocher; 149 Kč (150 ml). Koupíte v kamenných prodejnách nebo na www.yves-rocher.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách nebo na www.yves-rocher.cz.

S tímto krémem na vlasy jsem byla velmi spokojená, musí se s ním ale zacházet opatrně. Nanáší se na umyté vlasy před spaním a působí přes noc. Nelekejte se toho, že po nanesení budete mít pocit mastných vlasů, do rána se krém vstřebá a zanechá vlasy hladké a lesklé. Pozor ale na nanášené množství, stačí opravdu jen trocha, jinak mastný film na vlasech zůstane. 

Známka jako ve škole: 1-

Regenerační a vyživující maska Yves Rocher; 189 Kč (150 ml)

Regenerační a vyživující maska, Yves Rocher; 189 Kč (150 ml. Koupíte v kamenných prodejnách nebo na www.yves-rocher.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách nebo na www.yves-rocher.cz.

Má oblíbená značka vlasové kosmetiky opět nezklamala. Používám z této řady ke své spokojenosti i šampony a kondicionéry, takže jsem ráda sáhla i po masce. Vlasy mám barvené a dost vysušené, tahle maska je hodně výživná a udělala jim dobře. Ale vlasy díky ní byly viditelně lesklejší, pocitově pružnější a hlavně neodstávaly od hlavy, což mé vlnité vlasy jinak s oblibou dělají. Je ale potřeba trefit množství použité masky, když si jí na hlavu dáte moc, vlasy jsou zplihlé. Ale to je věc cviku. Chce to používat ji pravidelně.

Známka jako ve škole: 2

Regenerační pivní vlasová maska Manufaktura; 219 Kč (200 ml)

Regenerační pivní vlasová maska Manufaktura; 219 Kč (200 ml). Koupíte na ww.manufaktura.cz nebo v kamenných obchodech.
Autor: archiv firem

Koupíte na ww.manufaktura.cz nebo v kamenných obchodech.

Přípravek jsem si velmi oblíbila, velmi snadno se nanáší, protože má přiměřeně řídkou konzistenci. Rychle se proto nanese, ale z vlasů neteče a drží na nich celou dobu potřebnou k působení. To je samozřejmě vždy trochu výzva k tomu, to vydržet. Pokud se vám to podaří, vlasy budete mít opravdu příjemnější, ale nebojte se, nebudou mastné, což se mi jinak tak často stává u některých regeneračních přípravků na vlasy. Pak je musím tak dlouho umývat, že veškerý efekt hydratace je zřejmě pryč. Tento produkt stačí umýt jednou. Dobré hodnocení souvisí i s cenou, která není přemrštěná.

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasy Milk & Honey Gold, Oriflame; 249 Kč (250 ml)

Maska na vlasy Milk & Honey Gold,Oriflame; 249 Kč (250 ml). Koupíte na www.cz.oriflame.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.cz.oriflame.com.

Maska na vlasy od Oriflame není špatná, ale příliš mě nenadchla. Mám relativně husté a dlouhé vlasy do půli zad, a aby maska měla nějaký efekt, musela jsem jí použít opravdu hodně. Výsledek byl viditelný asi po dobu jednoho dne a masku jsem vypotřebovala asi po čtyřech nebo pěti použitích. Nemohla jsem tak ani posoudit dlouhodobější efekt.

Známka jako ve škole: 3

Maska pro barvené vlasy Botanicals Radiance Remedy, L´Oréal Paris; 249 Kč (200 ml)

Maska pro barvené vlasy Botanicals Radiance Remedy, L´Oréal Paris, 249 Kč (200 ml). Koupíte v síti drogérií.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Masku jsem používala v kombinaci se šamponem a je podle mě skvělá. Suché vlasy promění v hebké, které se necuchají a nekrepatí. Pomohla taky proti elektrizování vlasů, což v zimním období je vždycky problém. Přitom stačí do vlasů nanést malé množství a nechat ho působit pár minut! Kelímek 200 ml tedy vydrží poměrně dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Noční péče Nutrifier,  L´Oréal Professionnel; 339 Kč (100 ml)

Noční péče Nutrifier, L´Oréal Professionnel; 339 Kč (100 ml) K dostání v salónech L´Oréal Professionnel. Jejich seznam najdete na www.salon-expert.cz.

Autor: archiv firem

K dostání v salonech L´Oréal Professionnel. Jejich seznam najdete na www.salon-expert.cz.

Tohle bohužel úplná trefa nebyla, vlasy byly poměrně suché i potom, co jsem na nich masku podle návodu měla celou noc. Byly v lepší kondici, ne však zásadně. Ale mám skutečně problematické vlasy, které potřebují něco výživnějšího, troufám si tvrdit, že na průběžné posilování ne moc poškozených vlasů bude dobrá.

Známka jako ve škole: 3

BC Oil Miracle Brazilnut Oil Pulp, Schwarzkopf Professional; 399 Kč (150 ml)

BC Oil Miracle Brazilnut Oil Pulp, Schwarzkopf Professional; 399 Kč (150 ml) Produkty této značky jsou k odstání pouze v salónech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz

Autor: archiv firem

Produkty této značky jsou k dostání pouze v salonech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Výrazná vůně a zrníčka byly dvě věci, které mě upoutaly hned na první pohled. Samotná maska je velmi lehká a spíš gelové konzistence. Trochu jsem se bála, jestli budu schopná z vlasů vymýt všechna zrníčka ořechů, ale šlo to naprosto snadno. Vlasy vůbec nezatížila a byly po ní krásně hebké i na sušších konečcích, byly voňavé, lesklé a uhlazené. Doporučila bych ji aplikovat do opravdu dobře ručníkem vysušených vlasů, pak se v nich bude lépe držet a nebude vám mizet tak rychle z kelímku. V mokrých vlasech se totiž velice rychle ztrácí a já pak měla tendenci ji neustále přidávat, proto známkuji dvojkou.

Známka jako ve škole: 2

BC Bonacure Hairtherapy, Moisture Kick, Schwarzkopf Professional; 399 Kč (200 ml)

BC Bonacure hairtherapy, Moisture Kick, Schwarzkopf Professional; 399 Kč (200 ml) Produkty této značky jsou k odstání pouze v salónech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz

Autor: archiv firem

Produkty této značky jsou k dostání pouze v salonech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Má první zkušenost s maskou na vlasy mě dostala natolik, že ji budu používat i nadále, alespoň tedy v zimě. Po jejím použití, kdy ji necháte po umytí vlasů působit 10 minut a poté ji opláchnete, mi vlasy konečně neelektrizovaly a nepoletovaly tam, kam by neměly. Vlasy jsou po ní hebké a krásně voňavé.

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasovou pokožku LUSH Roots; 495 Kč (250 ml)

Maska na vlasovou pokožku, LUSH, Roots; 495 Kč (250 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte na cz.lush.com

Má oblíbená značka nezklamala ani tentokrát. Maska je určená pro jemné vlasy a s těmi mými odbarvenými a vysušenými si skvěle poradila. Vlasy se po ní snadno rozčesávaly, byly vláčné a na první pohled hydratované. Jediné, co bych jí trošku vytkla, jsou výtažky z máty. Ty sice prokrvují pokožku hlavy, což je dobře, ale na druhou stranu střídavě hřejí a chladí, což by nemuselo být někomu úplně příjemné. Každopádně efekt pro vlasy byl skvělý a stačila jí troška, takže dlouho vydrží.

Známka jako ve škole: 1-

Udržovací kúra Fibreplex 3 Bond Maintainer, Schwarzkopf Professional; 499 Kč (100 ml)

Udržovací kúra Fibreplex 3 Bond Maintainer, Schwarzkopf Professional; 499 Kč (100 ml). Produkty této značky jsou k dostání pouze v salónech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.
Autor: archiv firem

Produkty této značky jsou k dostání pouze v salonech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Tento přípravek se hodí pro ošetření vlasů po chemickém zásahu. Pro mé odbarvené a suché vlasy tedy ideální. Vedle toho, že nádherně voní, je maska úžasná svými schopnostmi. Vlasy nebyly krepaté, ale hezky hebké a lesklé. Prostě bylo vidět, že vlasy dostaly to, co potřebovaly. Byla to tedy láska na první použití. Jediné minus je to, že druhý den po umytí vlasy trochu elektrizují, ale to jsem schopná přehlédnout, protože vlasy jsou po této kúře jako znovuzrozené!

Známka jako ve škole: 1 

maska BlondMe Warm Blondes, Schwarzkopf Professional; 499 Kč (200 ml)

BlondMe Warm blondes maska, Schwarzkopf Professional; 499 Kč (200 ml). Produkty této značky jsou k dostání pouze v salónech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Autor: archiv firem

Produkty této značky jsou k dostání pouze v salonech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Maska od Schwarzkopf pro teplé odstíny blond je ideální při používání šamponu stejné řady. Konzistence i vůně je taková, jakou od masky potřebujete. Co se týče lesku a zachování barvy, byla jsem s maskou spokojená, vlasy byly zářivé a barva oživená. Přišlo mi ale, že se vlasy více mastí a jsou jemnější než při použití masek od jiných firem. Na druhou stranu je jasné, že každá maska nesedne na každý typ vlasu jen kvůli tomu, že má stejnou barvu. Jinak produkt hodnotím kladně, pro občasné použití na oživení blond vlasů můžu doporučit.

Známka jako ve škole: 2

Ultraobnovující maska Absolue Keratine, Rene Furterer; 1199 Kč (200 ml)

Ultra obnovující maska, Absolue Keratine, Rene Furterer; 1199 Kč (200 ml). Koupíte v síti lékáren.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Na vyzkoušení této masky jsem se opravdu těšila. Působí luxusním dojmem a slibuje nápravu vlasů poškozených barvením, akorát jsem si výsledky malovala až moc. Větší efekt mi na vlasech zanechaly i mnohem levnější masky, bohužel. Vlasy po umytí nebyly tak dobře rozčesatelné a trochu elektrizovaly. Škoda!

Známka jako ve škole: 3 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...