Pátek 11. října 2024
Svátek slaví Andrej, zítra Marcel
Oblačno, déšť 12°C

S Arturem Štaidlem se život vůbec nemazlil. Jak šel čas se synem slavných rodičů?

11. října 2024 | 06:00

Artur Štaidl, syn zesnulého hudebního skladatele Ladislava Štaidla a zpěvačky Ivety Bartošové, to už od dětství neměl vůbec jednoduché. V 17 letech přišel o matku a v roce 2021 také o otce. S tak obrovskou ztrátou se mu ale podařilo vyrovnat a dnes a je z něj sympatický mladý muž, který temnou minulost své rodiny nechal daleko za sebou. Jak šel čas se synem jedné z nejslavnějších českých zpěvaček?

Dětství v mediálním i soudním kolotoči

Artur Štaidl se narodil v říjnu roku 1996. Po jeho narození se vztah Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla začal pomalu hroutit, a když byly Arturovi tři roky, šli od sebe a později se o syna dokonce soudili. V dětství se navíc Artur musel vyrovnávat se zdravotními a psychickými potížemi své matky, které byly často medializovány.

Artur vyrůstal s Ivetou Bartošovou, v roce 2011 však soud vyhověl Ladislavu Štaidlovi a syna získal do péče on. Už v té době se Artur začal vyhýbat veřejnému životu a rozhodl se jít mimo proud showbyznysu. Po smrti Ivety Bartošové v roce 2014 se Artur ještě více stáhl z veřejného života. Jeho otec se mu po ztrátě matky snažil poskytnout maximální podporu.

VIDEO: Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové

Video se připravuje ...
Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové • VIDEO: Videohub

Geny se nezapřou

Artur vyrůstal v prostředí plném hudby a umění. Jeho matka Iveta Bartošová byla jednou z nejznámějších českých zpěvaček, a otec Ladislav Štaidl zase významnou postavou československé populární hudby, a tak není divu, že se podědil hudební nadání. Po slávě však nikdy netoužil.

Ladislav Štaidl, Iveta Bartošová a syn Artur
Autor: archiv Blesku

Se svým kamarádem Jakubem Machačkou založil kapelu Behind the Mirror, ve které hrál Artur na baskytaru. Ta v době největší slávy měla šest členů a v roce 2016 byla nominována na Českého slavíka v kategorii Hvězda internetu. Kapela už sice není aktivní, Artur však nevylučuje, že by se k vystupování zase někdy vrátil. 

V dobách, kdy Artur Štaidl vystupoval ve skupině Behind the Mirror.
Autor: Facebook

Gentleman s knírkem

Za ty roky prošel Artur Štaidl výraznou proměnou. Z nenápadného chlapce, kterého v minulosti trápila obezita a dlouhé roky nosil dlouhé vlasy, se stal sympatický dospělý muž. Na květnové premiéře minisérie Iveta dokonce překvapil nápadným knírkem.

A co dnes Artur dělá? Studium psychologie kvůli pracovnímu vytížení musel ukončit, rozhodně ale nezahálí. "Dělám obchodního zástupce v jedné agentuře, věnuji se marketingu a ve volném čase také psychologii," uvedl v pořadu Život ve hvězdách. Veřejný život stále není nic pro něj a raději si užívá poklidného soužití se svou přítelkyní.

Premiéra 3. řady minisérie Iveta: Artur Štaidl s přítelkyní
Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén