Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Od legendárních Rebelů uběhlo už 23 let! Jak vypadají a co dělají hlavní postavy dnes?

4. dubna 2024 | 05:00

Od uvedení muzikálového filmu Rebelové režiséra Filipa Renče uběhlo už třiadvacet let. Snímek tehdy okouzlil snad všechny věkové generace. Mladí prožívali lásku s hlavními hrdiny, starší diváky zasáhla dobová atmosféra. Jak dnes vypadají a co dělají hlavní postavy Zuzana Norisová a Jan Révai?

Filmový muzikál se stal hitem

Písničkový retrofilm Rebelové natočil režisér Filip Renč podle námětu a scénáře, na kterém spolupracoval se Zdeňkem Zelenkou. Děj se odehrává v českém pohraničí mezi červnem a srpnem roku 1968. Nenajde se snad nikdo, kdo by si nepamatoval příběh tří maturantek a tří uprchlíků z armády. Díky chytlavým písním a lásce, která nakonec happy endem neskončí, se film stal obrovským hitem. Od premiéry uběhlo už třiadvacet let. Jak se herci změnili?

Autor: www.csfd.cz

Jan Révai měl o svém výkonu pochybnosti

Pro Jana Révaie byli Rebelové první velkou rolí. Bylo mu tehdy sedmadvacet a právě role Šimona odstartovala jeho kariéru. Rychle se stal idolem nejednoho ženského srdce a zaujal také mnoho dalších režisérů. Zajímavé ale je, že si při natáčení Rebelů vůbec nevěřil. Komplex méněcennosti v něm vyvolal film Zatracení a svůj výkon v něm hodnotil jako katastrofu. Role Šimona se však zhostil velmi dobře a diváci si jej oblíbili. Ani po letech se však Jan Révai Rebelů tak úplně nevzdal. V současné době jej můžete vidět v Hudebním divadle Karlín, kde v muzikálu Rebelové hraje sympatického tátu Terezky.

Od legendárních Rebelů uběhlo už 23 let: Jak vypadají a co dnes dělají hlavní postavy?
Autor: www.csfd.cz

Slabost má pro cestování na motorkách

Kromě dalších muzikálových, filmových a seriálových rolí působil také jako porotce v taneční soutěži StarDance a stal se z něj velký cestovatel. Spolu s hercem Pavlem Liškou a kameramanem Hynkem Bernardem projíždějí na motorkách celý svět. České trio dobrodruhů, Vandráci Vagamundos, o svých cestách natočili dokument.

Jan Révai dnes
Autor: CNC_Marek Pátek

Zuzana Norisová okouzlila Filipa Renče i diváky

Role Terezy převrátila herečce život vzhůru nohama. Když přijela Zuzana Norisová ze Slovenska do Prahy, okamžitě okouzlila Filipa Renče a následně i diváky. Sama přitom přiznala, že se na film Rebelové dlouho nemohla podívat, protože na sobě viděla spoustu chyb. Navíc ji překvapil tak velký zájem veřejnosti a byla ráda, když pak celé šílenství trochu opadlo.

Autor: profimedia.cz

Nyní se věnuje zejména seriálům

Po roce 2001 působila v muzikálech, filmech i seriálech. Mohli jsme ji vidět například v pohádce Tři bratři, ve filmech Hodinový manžel, Šťastný nový rok nebo Prvok, Šampón, Tečka a Karel. V současně době si užívá hlavně rodiny a svých dvou dcer. Brzy ji můžeme vidět v novém rodinném seriálu Taneční nebo v pokračování slovenského seriálu Druhá šanca.

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén