Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pamatujete na Počasíčko? Tenhle erotický bizár byl opravdu možný jen v devadesátkách!

Video se připravuje ...
VIDEO: archiv
27. prosince 2023 | 06:00

V devadesátých letech minulého století přišla vlna nezávislosti a fantazie se rvala vpřed jako divý oř. Ne vše, co se tímto způsobem vyklubalo na světlo světa, se na ten svět mělo opravdu vyklubat, a proto mnohé zůstalo v oběhu jen pár chvil. Ovšem i taková doba stačila na to, aby dílo udělalo díru do světa.

Pokud jste v polovině devadesátých let byla dost velká na to, že vás vaši nechávali po desáté hodině vzhůru, pak vám pravděpodobně v paměti uvízl tenhle bizárek, který obletěl celý svět – a všude nad ním jen nevěřícně valili oči. Počasíčko byl počin, který musel vzniknout v chlípných hlavách rozdováděných mužů, kterým nestačila pouze nahota v časopisech a pro něž dívka Blesku nebyla zřejmě dost živá – a internet v té době v podstatě neexistoval.

Tato několikaminutová záležitost se vysílala po desáté hodině každý večer. Byl to takový striptýz pozpátku, taky se mu lidově říkalo Pičísíčko. Nejdříve byla znělka, pak přišlo okno se jménem ženy, ta se vzápětí v rouše Evině objevila za oknem a začala se postupně beze slov oblékat. Podle toho, jak moc se oblékla, se měl člověk dovtípit, jaké bude druhý den počasí. Samozřejmě to někde bylo i napsané, ale toho si stejně nikdo nikdy nevšiml.

Diváky někdy překvapil i nahý muž

Dodnes jsem si myslela, že se za oknem vždy objevila jen žena, ale dočetla jsem se, že občas tu vykoukl i muž. „Byl to celkem dobrý nápad, když vám předpověď přijde sdělit nahá žena a místo slov se obléká podle počasí, jež nás čeká. Nemilé překvapení bylo, když místo ženy přišel muž,“ popisoval na ČSFD jeden z hodnotících. Sledovanost byla jistě velká, ale k lítosti mnohých milovníků bizáru a nadržených mužů neměl pořad dlouhého trvání. V novém miléniu se pokus o Počasíčko ještě zopakoval s Rednews, při něm se ale ženy svlékaly a ještě do toho četly zprávy. To už byl ale větší oříšek a nezvládla to každá.

Autor: Gabriela Röhrichová, Prostě fenomén