Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chandler & Monica, legendární pár z Přátel: Jak dnes žijí a vypadají?

5. dubna 2023 | 06:00

Když v roce 1994 odstartoval na americké televizní stanici NBC nový komediální seriál Přátelé, záhy si získal oblibu diváků. Dnes je sitcom považován za kultovní a stále baví nové a nové generace fanoušků. Jednou z ústředních dvojic byl pár tvořený Chandlerem Bingem a Monikou Geller. Jak dnes žijí jejich představitelé?

Kultovní seriál Přátelé se v letech 1994–2004 těšil obrovské sledovanosti a z šestice v začátcích téměř neznámých herců se skoro přes noc staly celebrity, které postupem času za natáčení jedné epizody inkasovaly milion dolarů. K poctě sitcomu vzniká oblečení s logem F.R.I.E.N.D.S., v New Yorku najdete atrakci zvanou Friends Experience, kde si můžete prohlédnout oba byty ze seriálu i kavárnu Central Perk, milovníci Lega si tyto prostory můžou sestavit ze sběratelské stavebnice.

Láska až od čtvrté série

Od poslední klapky sice uplynulo téměř dvacet let, Přátelé ale mají po celém světě dodnes obrovskou přízeň – u svých vrstevníků i u nových fanoušků. Milostná zápletka, která nejvíc rezonovala seriálem, se samozřejmě týkala Rosse a Rachel – ta totiž odstartovala prvním dílem první série a vyvrcholila posledním dílem desáté, tedy závěrečné série. Nečekaný zvrat ale nastal v posledním dílu čtvrté série, kdy to na Rossově svatbě v Londýně naprosto nečekaně dali dohromady Monica Geller a Chandler Bing. Jednorázový úlet, který dvojice obhajovala slovy „co se stane v Londýně, zůstane v Londýně!“, se nakonec překlenul až zpátky do New Yorku a stal se z něj trvalý vztah završený svatbou, koupí domu a adopcí novorozených dvojčat.

A co se stalo s představiteli oblíbeného páru po skončení sitcomu? Courteney Cox, která si zahrála Moniku Geller, se po závěrečném dílu Přátel v roce 2004 objevila v několika filmech včetně několika dílů Vřískotu, jehož šesté pokračování nedávno vstoupilo do kin.

Stala se také hlavní hvězdou sitcomu Cougar Town (Město žen), kde si zahrála realitní makléřku Jules Cobbs. Jedním z hostujících byl i představitel Chandlera Binga z Přátel Matthew Perry. V dílu Like A Diamond v páté sérii si zahrál milionáře Sama, který se zamiluje do Jules. Oba herci tak dostali další možnost stanout před kamerami jako dvojice s milostnou zápletkou.

V nové biografii mluví Matthew Perry o svých závislostech

Matthew Perry představující v seriálu Přátelé Chandlera Binga příliš hereckého štěstí neměl. Ještě během natáčení se potýkal se závislostí na alkoholu a lécích, přesto zvládl natočit úspěšnou komedii Můj soused zabiják i její už ne tak úspěšné pokračování. Po skončení Přátel zkoušel štěstí v komediálním seriálu Studio 60, ani tam však štěstí nenašel – stejně jako v jeho vlastním sitcomu Mr.Sunshine, kde ztvárnil manažera hokejové haly.

Se závislostmi na lécích se herec potýká dodnes, a v minulosti dokonce musel podstoupit operaci prasklého tlustého střeva. Tehdy bojoval o život. Momentálně na sebe upozorňuje svou nedávno vydanou biografií Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, za kterou sklízí pochvalné recenze.

Autor: Marta Pušová, Prostě fenomén