Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Přestala si barvit vlasy a v 58 letech se prochází po mole. Jak se z ženy v domácnosti stala žádaná modelka?

28. listopadu 2022 | 06:00

Osmapadesátiletá Caroline Labouchere nikdy netoužila po dráze modelky. V životě měla jen jeden sen – žít ve šťastné rodině a mít zdravé děti. Její velké přání se jí splnilo a zároveň se díky své eleganci, charismatu a odvaze přijmout své šedivé vlasy stala žádanou modelkou, kterou dnes obdivuje celý svět.

 

Britská modelka Caroline Labouchere pochází z rozvedené rodiny. Po tom, co ji opustil její otec, nedůvěřovala mužům a potřebovala čas, aby se s touto skutečností vyrovnala. Cítila se kvůli tomu vždy nejistě, provázely ji pocity nouze a bezvýznamnosti. "Myslím, že jsem se nikdy necítila krásná. Byla jsem vychovávána tak, abych se nedívala do zrcadla. Když jsem byla mladší a mířila na mne kamera, vždy jsem se odvrátila," vzpomíná.

VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět.

Video se připravuje ...
Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

Ve svém životě neměla příliš velké plány. Chtěla si jen najít milujícího manžela a založit rodinu. V šestnácti letech proto opustila školu, následně si udělala kurz vaření Cordon Bleu a krejčovský kurz a chtěla prostě jen cestovat a najít si lásku. A její velký sen se nakonec naplnil, vdala se a porodila dvě děti. Co se týče vzhledu, stále byla velmi nejistá a všemi možnými způsoby se snažila zakrýt náznaky stárnutí. Vlasy si neustále barvila, aby zakryla šediny, líčila se, podstoupila botox. Snažila se být zkrátka bez chybičky, ale nikdy se necítila opravdu svá.

V roce 2017 se jí však radikálně změnil život. Její dcera Amelia pracovala jako modelka a její šéf potřeboval na focení sehnat někoho s šedivými vlasy. Caroline se v té době již neodbarvovala. Přijala své šediny a cítila se s nimi konečně sama sebou. "Rozhodně jsem nebyla modelka, ale měla jsem šedé vlasy a to stačilo," vzpomíná na své začátky Caroline. Během okamžiku se tak z ženy stala žádaná modelka, která měla jednu zakázku za druhou. "Najednou jsem se cítila kompletní a naprosto spokojená. Stala jsem se ženou, kterou jsem si vždycky přála být," dodává.

A možná právě její sebeuvědomění ji udělalo tak výjimečnou. Prorazila ve světě modelingu a několikrát se jí podařilo dostat se na obálku prestižního britského Vogue. Se svým manželem žije v Dubaji, cestují po světě a její děti jsou pro ni vším. Její cesta k sebelásce nebyla vždy jednoduchá a trvalo to pár desítek let, dnes ve svých skoro šedesáti letech je se svým životem konečně naprosto spokojená a užívá si ho plnými doušky. A co je nejdůležitější – konečně se s naprosto klidným svědomím dokáže podívat do zrcadla a ten odraz, který v něm vidí, se jí neskutečně líbí.

Na charismatickou modelku Caroline se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová